Roxy

Roxy

Over Roxy

Hoi, ik ben Roxy, een Hollandse herder dame (gesteriliseerd) van net 2 jaar oud.
Ik verblijf nu al enige tijd in opvang bij Dierenhulpverlening  Woerden, maar wil eigenlijk weer heel graag een eigen huis hebben. Hier in het asiel vinden ze mij een enorme knuffelkont. Ze hebben hier ook een mooi veld waar ik mij lekker kan uitleven met bv een bal of andere spelletjes. Het liefste doe ik dat de hele dag!

Langs de weg wandelen vind ik nog wel wat spannend. Van onbekende situaties kan ik schrikken en deze probeer ik dan ook op afstand te houden. Hier ben ik, samen met de vrijwilligers die voor mij zorgen, dan ook hard mee aan het trainen.
Maar het allerliefste zou ik dit natuurlijk doen met een eigen baas. Want dan kan ik samen met 1 of 2 personen gaan trainen en oefenen, dat werkt natuurlijk het beste! Dus ben je benieuwd naar mij, neem dan vooral contact op voor een kennismaking.

Goed om te weten over Roxy
Roxy is bij ons gekomen als vondeling, ze was sterk vermagerd. We weten dus ook niet al te veel van haar voorgeschiedenis.
We zien in Roxy een aantal duidelijke herder kenmerken. Zo heeft ze veel energie, wat binnen het asiel met beperkte uitlaat- en speelmomenten, leidt tot soms onrustig gedrag, met name bij het wandelen aan de lijn. Verder reageert ze angstig op een aantal omgevingselementen. Met hulp van een gedragsdeskundige, zijn we dit voorzichtig aan het oefenen en trainen. Ze is ook behoorlijk sterk, dus je moet wel stevig in je schoenen staan.

Daarbij is ze waaks, waarbij ze soms flink kan blaffen, hierin is ze wel te corrigeren. Ze vertoont geen bijtgedrag. Op andere honden reageert ze wisselend, met bekende honden gaat het vaak goed, maar bij honden die ze niet kent, kan ze ook wat angstig reageren. Ze kan ook dan flink blaffen, ze houdt ze graag op afstand.

Roxy slaapt bij ons in een bench, het lijkt erop dat ze hierin goed haar rust kan pakken. Op die momenten van rust vindt ze het ook heerlijk om met ons te knuffelen. Er zijn bij Roxy op een röntgenfoto hele lichte afwijkingen gevonden aan haar heupen. Zij heeft hier nu helemaal geen last van, maar ze zou in de toekomst hier wel wat pijn aan kunnen krijgen, dit laat zich moeilijk voorspellen.

Wat voor huisje zoekt Roxy
Wij zoeken voor Roxy een baasje met liefde voor herders, en bij voorkeur iemand met al enige ervaring met honden en/of herders. Een huis met bij voorkeur een erf of een groot afgrensbaar buiten en zeker niet in een woonwijk. We zoeken een plek waar ze verder mag opgroeien en waar men tijd en ruimte voor haar heeft, om actief met haar aan de slag te gaan. Er valt zeker nog een hoop te leren, maar ze is leergierig zien wij bij de trainingsmomenten. Wij denken dat ze zich, met veel tijd, geduld, liefde en aandacht, kan ontwikkelen tot een fantastische en lieve hond. We plaatsen haar niet bij jonge kinderen.


Verder van belang
Na een eventuele eerste geslaagde kennismaking, zullen we samen een introductietraject starten, waarbij gevraagd wordt een aantal keren mee te kijken en doen bij de trainingen en verzorging van Roxy. Dit omdat wij een eventuele adoptie zo goed mogelijk willen begeleiden.

Wilt u Roxy misschien een nieuw thuis geven? Vul dan dit contactformulier in en een medewerker neemt contact met u op om u meer informatie te geven. Is er een match dan kunt u daarmee een afspraak maken om kennis te maken met Roxy.

 Hollandse Herder kruising
 Vrouw (gesteriliseerd)
 Leeftijd: 11-05-2021
 Gebruikt dieetvoer
 Kan alleen bij grotere kinderen
 Moet naar buiten kunnen

Geïnteresseerden kunnen rechtstreeks contact opnemen met:
Dierenasiel Reijerscop – Dierenhulpverlening Woerden,
Reijerscopse Overgang 5
3481 LZ Harmelen

Telefoonnummer dierenasiel: 0348 – 41 42 42

Interesse in dit dier..

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem dan rechtstreeks contact met Dierenhulpverlening Woerden op. Het contact met geïnteresseerden en de herplaatsing verzorgt Dierenhulpverlening Woerden zelf. Wij spelen geen rol in de screening en herplaatsing.

Foto's & video

input: 18-10