Rudi

Rudi

Over Rudi

Geboortedatum: 15/11/2017
Geslacht: Reu, gecastreerd
Grootte: 60 cm. / 27 kilo
Datum vaccinatie: 02-02-2023
Is het dier gechipt? Ja

 

Omschrijving karakter Rudi;
Loyaal; Lief; Vrolijk; Waakzaam; Nieuwsgierig

 

Wij hebben Rudi geadopteerd uit Roemenië. Rudi leefde daar tot 2 jaar op straat. Hij is nu 3 jaar bij ons en past zich goed aan, aan het leven in een huis. Rudi heeft een aantal littekens waardoor het zichtbaar is dat hij het een en ander heeft meegemaakt op straat. Toen hij bij ons kwam wonen was Rudi onzeker i.v.m. de nieuwe leefsituatie, van straat naar een huis met twee baasjes. Al snel kon Rudi hieraan wennen, en in de loop der jaren zag je steeds meer rust en vertrouwen bij Rudi.

Rudi is +/- 5 jaar oud en heeft geen (zover wij weten) gezondheidsproblemen.

 

Binnenshuis met mensen die hij vertrouwd is Rudi de meest lieve aanhankelijke en speelse hond.
Het liefst is hij de hele dag bij je om geknuffeld te worden, ligt hij tegen je aan of komt hij aanzetten met een knuffel om mee te spelen. Zijn mand is zijn rustplaats, hier gaat hij in liggen als hij wil slapen en even geen aandacht wil/nodig heeft.
In huis loopt hij overal achter je aan, en is hij enorm nieuwsgierig wat je allemaal gaat doen; vooral als je naar de keuken loopt want hier ligt natuurlijk het eten. Raadzaam is dan ook om geen etenswaren op het aanrecht te laten liggen want hier kan hij bij en zal dan ook zodra je de kamer uit bent direct zijn kans pakken. Hij komt bij ons niet boven behalve bij onweer of vuurwerk (hij gaat dan in de slaapkamer liggen en gaat weer naar beneden als het over is).

 
Rudi kan goed met katten; wel zal hij als de kat gaat rennen erachteraan rennen om te spelen, maar hij doet verder niets.
Met andere honden die hij goed kent gaat het in huis ook goed, met vreemde honden onbekend omdat dit bij ons nooit is gebeurd.
Rudi is ook erg waaks; als er iemand voor het huis stilstaat zal hij aanslaan; zo ook als er mensen met honden langslopen. Ook het geluid van skeelers/skateboards/stepjes zorgt ervoor dat hij aanslaat.


Als er wordt aangebeld is Rudi ook alert; hij zal bij binnenkomst van iemand (bekend of onbekend) direct contact willen zoeken maar wil echter niet aangehaald worden. Wij geven bij bezoek altijd aan dat zij Rudi moeten negeren.
Wij hebben dit deel ondervangen door direct een likmat (met 100% pindakaas) aan hem te geven, hierdoor is hij afgeleid van de eerste spanning en zal later rustig de personen opzoeken.

Hij wil absoluut niet door vreemde mensen aangehaald worden, al zal het wel zo lijken doordat hij met zijn neus je hand zal aantikken hij kan dan ook wel echt een bijt/hap waarschuwing geven. Pas als hij iemand vaker heeft gezien en vertrouwd zal hij dit accepteren en wordt hij de lieve aanhankelijke speelse hond zoals eerder aangegeven.
Hij kan goed alleen zijn en ligt dan voornamelijk te slapen, wij zetten om geluiden van buitenaf een beetje te dimmen de radio aan voor hem als wij weg gaan.

Buiten loopt Rudi mooi mee aan de lijn, het is geen echte wandelaar, maar wel een echte snuffelaar. Het gebeurd geregeld dat we een uur buiten lopen en daarin nog geen 2 km hebben afgelegd.
Zo af en toe een lang stuk lopen kan wel, hij houdt dit ook wel makkelijk vol maar snuffelen heeft toch wel zijn prioriteit, maar als je aangeeft weer door te willen lopen zal hij wel volgen.

Hij kan niet zonder omheining loslopen, hij zal niet wegrennen maar hij luistert ook 10% van de tijd totaal niet naar je en loopt dan gewoon zijn neus achterna.
Meestal negeert hij andere honden buiten, echter als een andere hond blaft of ‘uitdaagt’ reageert Rudi hier wel stevig op door hard te trekken en terug te blaffen. Heel soms vindt hij een andere hond wel interessant en wil dan (als de andere hond ook rustig is) even snuffelen, als dit een aantal keer goed is gegaan zal hij zelfs wel willen spelen maar dit gebeurd zelden aan de lijn.
In een omheind losloopgebied houdt hij er wel van om ‘achter elkaar aan te rennen’ met andere honden, maar alleen als hij de snelste is en dus voorop loopt.
Als hij zich niet veilig voelt zal hij buiten tegen je been aan komen staan voor bescherming.

Hij wordt ook erg onzeker van rennende gillende kinderen (dus tijdens pauze tijd langs een schoolplein lopen is voor hem niet leuk).

Rudi vindt nieuwe situaties spannend. Bijv. het borstelen van zijn vacht, hij vindt de borstel eng en zal hiernaar blaffen. Om deze reden borstelen wij zijn vacht niet.

Rudi kan mee in de auto in de achterbak, dit doen wij regelmatig en hij vindt het leuk dat hij mee mag. Wanneer je hem meeneemt naar een nieuwe plek laten we hem de plek ontdekken en laten we hem even met rust, dus halen we hem niet teveel aan.
Rudi kent een paar standaard commando’s; Zit/Af/Poot/Hoog/Rondje/Wachten.

Ideale situatie voor Rudi;
Een baasje of gezin zonder kleine kinderen. Kinderen zijn onvoorspelbaar en dat vindt Rudi spannend.
Het liefste wonend in een rustige woonwijk i.v.m. prikkels van buitenaf. Een pré zou een tuin of terrein (omheind) zijn waar Rudi lekker kan spelen.

Uiterlijke omschrijving; 
Zwart halflang haar met bruine tekeningen en bruine poten met een mooie pluimstaart.
Schofthoogte: +/- 60 cm
Gewicht: 27 kg (moet iets afvallen)

Reden van herplaatsing;
Nu ons gezin is uitgebreid met een baby levert dit spanning op voor ons en Rudi. De baby kruipt en zoekt contact met Rudi evenals Rudi naar de baby. Dit is altijd goed gegaan maar omdat Rudi slecht kan omgaan met onverwachte situaties en teveel prikkels (wat onvermijdelijk is met een baby) moeten wij een nieuw thuis voor hem zoeken.

Omgang met honden: Redelijk
Omgang met katten: Goed
Kan met kinderen? Ja, vanaf 15 jaar en ouder
Omgang vreemde mensen / bezoek: redelijk, afwachtend
Kan het dier alleen thuis blijven? Ja, 8 uur (hele dag)
Is het dier gecastreerd: Ja
Medische bijzonderheden: N.v.t.
Woonplaats waar het dier verblijft: Amersfoort
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via: [email protected] / 06-26944540

Interesse in dit dier..

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem dan rechtstreeks contact met de huidige eigenaar op. Het contact met geïnteresseerden en de herplaatsing verzorgt de eigenaar zelf. Het asiel speelt geen rol in de screening en herplaatsing.

Foto's

input: 16-02