Selin

Selin

  • Geslacht: Vrouw
  • Leeftijd: Jong
  • Grootte: Groot

Over Selin

Selin is een jonge Kangal, geboren op 15-03-2021.

Omdat de verzorging tekort schoot, hebben de instanties ingegrepen in het leven van Selin. Na een ander tijdelijk onderkomen is Selin naar ons overgebracht en mogen wij op zoek naar een nieuwe, fijne baas voor haar. Selin is geadopteerd geweest, maar helaas na 6 weken teruggebracht buiten haar schuld. 

 

De dierverzorgers omschrijven haar als volgt:
Selin is een leuke jongedame. Met haar 11 maanden nog een jonge hond, maar nu al een flinke dame met haar 60+ cm. schofthoogte. Zij zal nog een tijd verder groeien in hoogte en gewicht. Qua karakter en gedrag is de Kangal pas laat volwassen. Rond de 2,5 jaar.

 

Selin heeft in de eerste maanden van haar jonge leventje een achterstandje opgelopen en hier merk je zeker iets van.
Op straat is Selin erg onzeker. Voor fietsers duikt zij weg en ook wanneer vreemde mensen op haar aflopen vindt zij dat eng. Al is dat al erg verbeterd in de afgelopen 6 zes weken.
Omdat al deze factoren teveel prikkels voor Selin geven, zoeken wij een nieuwe baas die niet in een woonwijk woont, zodat zij niet verplicht haar uitlaatronde buiten haar bekende terrein hoeft te doen. Een thuis buitenaf, waar Selin de ruimte heeft en ook fijn in huis mag zijn, bij de baas. Dit erf zal goed omheind moeten zijn, zodat Selin ook lekker buiten kan zijn mocht zij dit willen.
Selin kon prima met de aanwezige reu en ook met de katten ging het goed. Alleen thuisblijven vindt Selin nog lastig. Als ze de kans krijgt dan gaat zij op spullen kauwen. 

Selin zal vermoedelijk geen scherpe waakhond zijn, maar door haar grootte en blaf schrikt zij zeker af.

Kinderen geven Selin teveel prikkels, zij wordt er onzeker van. Daarom zoeken wij een baas waar geen kinderen onder de 12 jaar over de vloer komen. Oudere kinderen zijn geen probleem.  Autorijden vindt Selin maar niets 😉

Karakter van de Kangal
De Kangal, of de Turkse herdershond is op zich een vredig en ontspannen dier, zachtaardig en aanhankelijk jegens zijn mensenroedel. Als waak- en herdershond is hij echter van nature zeer attent en wantrouwend tegenover vreemden. Als hij zijn kudde, zijn territorium of zelfs zijn volk als bedreigd ziet, besluit hij snel en zonder aankondiging in te grijpen. Daarom heeft deze grote Anatoliër consistent leiderschap nodig en een baas die hij compromisloos erkent.

Een appartement of woonwijk is voor de Kangal niet geschikt.

 

Welke baas met kennis van de Kangal of aanverwante rassen woont buitenaf is veel thuis en heeft ruimte deze leuke dame?

Extra info:  overgenomen van andere opvang, herplaatst maar teruggekomen | niet gesteriliseerd |  schofthoogte ongeveer 60 of meer cm. | 

 

Kennismakingen: Wij vragen potentiële adoptanten altijd om 3x te komen kennismaken en wandelen

INTERESSE?

Klik dan op de adoptiebutton hierboven.

Na invullen van het adoptieformulier ontvang je een automatisch antwoord op het mailadres dat je hebt ingevuld.
In deze mail wordt o.a. uitgelegd welke mensen wij berichten en hoe je het adoptieproces kunt volgen.
Ben je hier nu al benieuwd naar? Kijk dan even bij de FAQ.

 

Gedurende COVID -19 werken wij alleen op afspraak.

Foto's