Shiva

Shiva

  • Geslacht: Vrouw
  • Leeftijd: Volwassen
  • Grootte: Groot

Over Shiva

Leeftijd: 6 jaar
Geslacht: Teef, gesteriliseerd
Grootte: Groot
Datum vaccinatie: 08-04-2022
Is het dier gechipt? Ja

Shiva is een lieve, loyale gesteriliseerde Amerikaanse Stafford van 6,5 jaar die graag bij je is en graag aandacht krijgt. Ze is eigenlijk altijd blij en vrolijk, het lijkt alsof ze altijd lacht. Lach je naar haar, dan lacht ze terug. Gevolgd door een natte neus!

Ze wil voor je werken en luistert heel goed. Belonen, positief trainen en positieve energie maakt dat ze graag bij je is, naar je toekomt en bij je blijft. Zelfs als ze 3 meter bij een andere hond vandaan is. Uiteraard heeft ze weleens koekjes in haar oren en hoort ze niks. Bij de huidige verzorger loopt ze 95% van de tijd los in het park. Naast lopen zonder lijn doet ze heel goed. De brokjes in de zak zijn hierbij een goed hulpmiddel.

Ze is heel geduldig en verdraagzaam en tolereert heel veel, behalve opdringerige mannetjes, maar zelfs die snauwt ze op een relatief vriendelijke manier af waardoor ze afdruipen. Kleine, opdringerige hondjes met een grote mond wil ze weleens op hun plek zetten, maar ook dat heel kort en krachtig, maar 9 van de 10 keer loopt ze weg en negeert ze het.
Shiva doet het heel goed met de andere hond van de huidige verzorger en ook met (bijna) alle honden in de omgeving, ze gedoogt veel en speelt soms mee. Een echte speler is ze niet, hoewel ze op de meest onverwachte momenten juist weer wel meespeelt. Komt er een bal tevoorschijn, dan ben je haar allergrootste vriend en wil ze oneindig door.

Balnijd, stokkennijd of voernijd heeft ze niet of nauwelijks. Behalve als de andere hond te dicht bij haar lekkere bot in de buurt komt. Die pakt ze overigens weleens af van de andere hond.
Shiva kan een ongelooflijke kroelkont zijn en ondanks dat ze goed met de andere hond overweg kan, zou het beter voor haar zijn als ze op een plekje komt waar de aandacht onverdeeld is. Een huishouden zonder andere honden heeft daarom de voorkeur, maar dit is geen vereiste. Met katten zou geprobeerd kunnen worden omdat ze zo veel gedoogt en de rust zelve is in huis, maar buiten gaat ze er wel graag achteraan als ze de kans zou krijgen. We weten niet zeker hoe ze op katten reageert binnenshuis.

Kinderen vindt ze leuk, ze geeft ze graag een lik en wordt graag door ze aangehaald. Uiteraard blijft oplettendheid altijd vereist. Ook hierbij denken we dat een plekje met onverdeelde aandacht het beste is, maar dit is geen harde eis. Ze kan een tikkeltje jaloers zijn, waardoor ze dan soms haar natte neus erdoor komt drukken om ook een kroel te krijgen.

Samenvattend; Shiva is een schatje met soms wat nukken, maar niet op een vervelende manier. Iedereen vindt haar een schatje! Ze is heel wijs, gaat ellende het liefst uit de weg, maar zal zichzelf verdedigen als het erop aankomt. Ze bewaakt het huis, maar alleen als er aangebeld wordt of er plotseling iemand voor het raam of deur staat. Na drie keer blaffen stopt ze zodra de huidige verzorger haar bedankt voor haar oplettendheid.
We zijn op zoek naar een lief baasje, met ervaring met honden en specifiek Staffords of pitbulls/pitbull-achtige. Shiva is in het verleden niet altijd even leuk behandeld, hierdoor is ze gevoelig voor het verheffen van een stem. We zoeken daarom geen dominante, felle baas, maar wel iemand die strikt en consequent is, op een vriendelijke manier.

Omgang met honden: Redelijk
Omgang met katten: Onbekend
Kan met kinderen? Ja, vanaf 10 jaar en ouder
Omgang vreemde mensen / bezoek: Goed, allemansvriend
Kan het dier alleen thuis blijven? Ja, 6 uurtjes
Is het dier gesteriliseerd: Ja
Medische bijzonderheden van belang voor een nieuwe eigenaar: N.v.t.

Woonplaats waar het dier verblijft: Omgeving Dordrecht
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via: info@mendoo.nl / 06-40261435

 

Interesse in dit dier..

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem dan rechtstreeks contact met de huidige eigenaar op. Het contact met geïnteresseerden en de herplaatsing verzorgt de eigenaar zelf. Het asiel speelt geen rol in de screening en herplaatsing.

Foto's