Snuitje

Snuitje

  • Grootte: Groot
  • Leeftijd: Volwassen
  • Geslacht: Vrouw

Over mij

Snuitje is een lieve (kruising) Pers, met een geschatte geboortedatum van 15 november 2022.

Omdat de verzorging tekort schoot, hebben de instanties ingegrepen in het leven van Snuitje. Na een ander tijdelijk onderkomen is zij naar ons overgebracht en mogen wij op zoek naar een nieuwe, fijne baas voor haar.

 

Snuitje  is een lieve poes die eerst even “de kat uit de boom kijkt”. Maar als je haar rustig benadert, dan ontpopt zij zich al snel tot een lieve en aanhankelijke dame. Dan geniet zij van aandacht, kriebels en een heerlijke aai-sessie.

Snuitje is gewend om met andere katten samen te wonen. Een andere kat zal zij dan ook gezellig vinden! Het spreekt voor zich dat dit natuurlijk ook een sociale kat zal moeten zijn die graag een soortgenoot om zich heen heeft.

Samenwonen met een andere kat hoeft niet per se. Maar dan zal een nieuwe baas wel veel thuis moeten zijn om gezelschap te bieden.


Samenwonen met jonge kinderen zal teveel prikkels geven, maar oudere (10+) kinderen die weten hoe zij met een kat om moeten gaan zullen vast geen probleem zijn.

Wij verwachten dat Snuitje niet de drang heeft om naar buiten te gaan. Daarom zal zij ook prima als binnenkat kunnen worden gehouden op een ruim (meerkamer)appartement.

Welke lieve baas kan ervoor zorgen dat Snuitje’s prachtige vacht regelmatig geborsteld wordt en geeft haar alle tijd om te wennen?

Extra info:

Volgens berichten zouden de katten in de groep waar Snuitje heeft geleefd Feline Infectieuze Peritonitis ( FIP ) hebben. De katten zijn allemaal nagekeken en onderzocht door een dierenarts en op dit moment is er geen enkele aanwijzing dat ze hiermee besmet zijn.

Neemt niet weg dat ze alsnog wel FIP kunnen krijgen. Het FIP virus ontstaat als variant van een coronavirus dat bij de kat meestal geen ziekte of soms milde diarree veroorzaakt.
Veel katten in Nederland komen in aanraking met verschillende coronavirussen. In enkele gevallen muteert zo’n virus tot FIP. Helaas bestaan er geen testen om te kijken of een kat het heeft of niet.

Voeding: geen dieet.
Extra info:  recent gesteriliseerd | Mag bij adoptie mee: na de tweede kennismaking.

Media

Algemene kennis

Wij helpen je natuurlijk graag met alle vragen rondom de aanschaf en verzorging van een hond of kat. Wel vinden wij het belangrijk dat je zelf al kennis vergaart.

Via de buttons hieronder kom je op de website van het LICG waar je veel informatie kunt vinden.

Interesse? Na invullen van het adoptieformulier ontvang je een automatisch antwoord op het mailadres dat je hebt ingevuld, met uitleg welke mensen wij berichten en hoe je het adoptieproces kunt volgen. Ook alvast te zien in de FAQ.