Storm

Storm

  • Geslacht: Man
  • Leeftijd: Volwassen
  • Grootte: Groot

Over Storm

Storm is een jonge Mechelse herder van 1 jaar oud (19-11-2019).
Hij is geplaatst en weer teruggekomen bij DOC Breda omdat hij erg veel prikkels kreeg waardoor het alsnog geen geschikte match bleek met de kinderen en de kat.

Hij is een ondeugende, ietwat onzekere hond. Hij vindt nieuwe mensen soms wat spannend en kan dan gaan blaffen. Zijn nieuwsgierigheid wint het uiteindelijk altijd van zijn onzekerheid en als hij rustig heeft kunnen snuffelen, is het daarna meestal wel goed.

Storm heeft stabiliteit en rust nodig. Hij zal moeten wennen aan een nieuwe omgeving en kan door zijn onzekerheid snel blaffen. Hij zoekt genoeg uitdaging; denk hierbij aan zoekspelletjes of bezig zijn samen met de baas. Hij vindt het namelijk ontzettend leuk om dingen te leren.

Storm is graag bij de baas en vindt knuffelen dan ook heerlijk. Soms kan hij wat kattenkwaad uithalen maar dat is zeker niet vreemd gezien zijn leeftijd. Storm is een speelse en drukke jong hond en een blokje om is voor hem niet voldoende. Soms is hij snel afgeleid en wij zoeken dan ook een baas die niet gauw opgeeft. Storm is niet goed gesocialiseerd met andere honden en kan deze spannend vinden. Hij laat dan veel opwinding zien en kan naar andere honden blaffen.

Omdat Storm zal moeten wennen aan een nieuwe omgeving en baas, zoeken wij voor hem een rustige woon- en gezinssituatie. Een plek in een stad of drukke omgeving is niet geschikt voor Storm. Hij zal dan ook niet bij kinderen of andere dieren geplaatst worden. Als Storm overprikkeld of erg opgewonden is, kan hij hapgedrag vertonen of kleren vastpakken. Storm is hier in te begeleiden, mits dit op een rustige maar consequente manier gebeurd.

Het is zeer belangrijk dat zijn nieuwe baas genoeg tijd voor Storm heeft. Na gewenning kan Storm een aantal uurtjes alleen thuis blijven. Bij zijn vorige eigenaar verbleef hij dan in een bench.

Storm heeft in 2020 mee gedaan aan het project van Dutch cell Dogs. Hier worden honden voor 8 weken getraind door gedetineerden.

Denkt u dat u wel matcht met deze wervelwind? Dan horen wij graag van u.

Storm verblijft niet in Zwolle, maar bij een collega dierenopvang in Breda.

Geïnteresseerden in Storm kunnen contact opnemen met DOC Breda via: link contact met DOC Breda

Interesse in dit dier..

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem dan rechtstreeks contact met de huidige eigenaar op. Het contact met geïnteresseerden en de herplaatsing verzorgt de eigenaar zelf. Het asiel speelt geen rol in de screening en herplaatsing.

Foto's