Sultan

Sultan

  • Grootte: Groot
  • Leeftijd: Volwassen
  • Geslacht: Man

Over mij

Sultan is een prachtige Kangal, een gecastreerde reu geboren op 19 november 2020. Vanuit een ander asiel is hij naar ons overgebracht.

Met flaporen was Sultan natuurlijk nog mooier geweest, maar helaas heeft iemand ooit besloten om zijn oren amateuristisch rigoreus af te snijden. 
Sultan is een lieve hond, erg gericht op zijn mensen en aandacht. Hij is altijd blij om je te zien en geniet van een knuffel of aai-sessie.

 

Wij zoeken voor Sultan een baas die ruimte om huis heeft, met een goed afgezette tuin of erf. Bij deze baas zal Sultan ook gezellig in huis bij de baas willen zijn, want hij is graag bij zijn mensen.  Sultan is zeker waaks, maar voor een Kangal niet overdreven.

Sultan doet graag zijn eigen ding en is nog een beetje een puber die niet zo goed doorheeft hoe groot hij eigenlijk is. Hij kan nog wel wat sturing en opvoeding gebruiken 😉

Kinderen vind Sultan erg  interessant en ziet hij om te spelen. Sultan is vriendelijk maar kent zijn eigen grootte en kracht niet echt. 
Daarom is samenwonen met jonge kinderen niet verstandig. Kinderen vanaf ongeveer 15 jaar die honden gewend zijn en tegen een stootje kunnen zullen geen enkel probleem zijn.

In de andere dierenopvang heeft Sultan meerdere vrouwelijke soortgenoten gehad waar hij graag mee speelde. 

Met een sociale teef kan hij heerlijk rennen en stoeien. Soms gaat dit er wel echt hard aan toe. Dus een andere hond moet wel sterk in haar schoenen staan. Is de andere hond ergens iets niet mee eens, dan respecteert Sultan het best wanneer hij word afgesnauwd.

Omgang met katten is niet echt bekend, in de vorige opvang zijn ze met Sultan langs de katten gelopen. Dat vond hij heel interessant. Ook liep hij er weer van weg omdat het toch best wel spannend is. Wanneer de kat gewend is aan honden en niet bang weg zou rennen dan zou hij daar wellicht mee kunnen samen wonen, maar het zal rustig begeleid moeten worden. 

Het alleen thuisblijven zal rustig opgebouwd moeten worden. In de kennel is Sultan geen druktemaker. 

Na problemen met zijn oren en huid krijgt Sultan speciaal voer ( Anallergenic). Met dit voer zijn er geen problemen meer met zijn huid en oren. Wel zal hij dit blijvend moeten gebruiken. 

Bij welke baas met ruimte om huis mag Sultan ook fijn in huis?

Extra info:  overgenomen van andere opvang | gecastreerd |  schofthoogte ongeveer 80 cm. |

Kennismakingen: Wij vragen potentiële adoptanten altijd om 3x te komen kennismaken en wandelen

 

 

Foto's

Algemene kennis

Wij helpen je natuurlijk graag met alle vragen rondom de aanschaf en verzorging van een hond of kat. Wel vinden wij het belangrijk dat je zelf al kennis vergaart.

Via de buttons hieronder kom je op de website van het LICG waar je veel informatie kunt vinden.

Interesse? Na invullen van het adoptieformulier ontvang je een automatisch antwoord op het mailadres dat je hebt ingevuld, met uitleg welke mensen wij berichten en hoe je het adoptieproces kunt volgen. Ook alvast te zien in de FAQ.