Thirza

Thirza

Over Thirza

Leeftijd: 4 jaar 6 maanden geb. 06-2019
Geslacht:  Vrouw, gesteriliseerd
Grootte: Middelgrote hond
Datum van vaccinatie: 28-12-2023
Is het dier gechipt? Ja

Thirza is een lieve hond die gek op aandacht is. Knuffelen, samen met speeltjes spelen, ze is een echte mensenvriend.
Thirza luistert goed maar kan ook haar eigen mening hebben, op zijn tijd is ze dus een tikkeltje eigenwijs. Samengevat is ze een aanhankelijke, leuke, vrolijke en energieke hond die veel gezelligheid in huis brengt.


In Roemenië is Thirza ooit aangereden en daarna aan haar achterpoot geopereerd. Er is een pen ingezet, die helaas nooit verwijderd is. Daardoor loopt ze met een stijve poot. Ze is in Nederland van de dierenarts onderzocht, er hoeft met de poot verder niets te gebeuren. Ze kan met deze poot oud worden en heeft geen pijn.

Wandelen vindt ze helemaal geweldig. Ondanks haar stijf pootje heeft doet ze dit erg goed. Ze lijkt echt geen last ervan te hebben en het zelf te vergeten. Thirza doet alles: wandelen, traplopen, rennen en zelfs springen.

Een ritje in de auto? Daar zegt Thirza geen nee tegen. Ze gaat graag mee op pad om uit te waaien op het strand of voor een flinke boswandeling. Wandelen met Thirza is een groot plezier voor baas en hond. Ze geniet ervan als ze tijdens de wandeling veel te snuffelen heeft. Dit moet nog aangelijnd. Vuurwerk vindt ze wel een beetje spannend, dus het is tijdens deze periode extra goed opletten en haar steunen.


Thirza kan ook gerust enkele uurtjes alleen zijn, ze vindt haar plekje wel en gaat heerlijk slapen.
Op andere honden in huis kan ze jaloers reageren, daarom wordt ze als enige hond geplaatst.

 
Omgang met honden: Redelijk
Omgang met katten: Goed
Kan met kinderen? Ja, vanaf 10 jaar en ouder
Omgang vreemde mensen / bezoek: Goed, allemansvriend
Kan het dier alleen thuis blijven? Ja, 4 uurtjes
Medische bijzonderheden: stijve achterpoot, ze ondervindt hierdoor geen hinder.

Woonplaats waar het dier verblijft: Zaanstreek
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via: [email protected] / 06-38806582
Overnamekosten: De adoptiebijdrage is 395 Euro en wordt volgens het doel van Stichting Help een Hond gebruikt (sterilisatie, voer voor de honden in Roemenië)

Interesse in dit dier..

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem dan rechtstreeks contact met de huidige eigenaar op. Het contact met geïnteresseerden en de herplaatsing verzorgt de eigenaar zelf. Het asiel speelt geen rol in de screening en herplaatsing.

Foto's

Update 29-01-’24