Yanic

Yanic

  • Grootte: Klein
  • Leeftijd: Volwassen
  • Geslacht: Vrouw

Over mij

Yanic is een lief Maltezer, een teefje geboren op 1 oktober 2011.

Omdat de verzorging tekort schoot, hebben de instanties ingegrepen in het leven van Yanic. Na een ander tijdelijk onderkomen is Yanic naar ons overgebracht en mogen wij op zoek naar een nieuwe, fijne baas voor haar.
Yanic heeft altijd in een grote groep honden geleefd. Zij verstaat de hondentaal uitstekend en zij is sociaal met andere honden.
Ook naar mensen is Yanic erg lief en aanhankelijk wanneer zij je vertrouwt. Het gastgezin omschrijft haar als volgt:
Yanic (wij noemen haar Yani) is ontzettend lief en onderdanig.  Als ze je vertrouwt, komt ze wel vrijwillig naar je handen toe en kan je haar optillen. Ze kiest iemand uit waarbij ze graag zit en als die achter een deur verdwijnt, gaat ze zitten piepen. Wij doen haar in de bench als ik wegga en dat gaat wel goed nu. Maar zij moest in het begin wennen. ’s Nachts is ze ook in de bench (in mand en met een warm dekentje) op onze slaapkamer. Dan is ze rustig. Ze eet goed en krijgt geweekte brok met wat blikvoer erdoor.

Ze wandelt graag mee en doet haar behoeften dan ook. Toch is ze nog niet goed zindelijk. Soms komen we terug van wandelen en dan plast ze toch in huis. Maar ook buiten plassen zodra het buiten donker is gaat steeds beter!

Onze ervaring is dat met regelmatig naar buiten gaan op gezette tijden in combinatie met goed in de gaten houden of Yanic wil plassen of poepen, de meeste honden dit snel oppakken en zindelijk worden. Maar…  een nieuwe eigenaar moet hier wel tijd en energie in steken.


Wij zien Yanic het best herplaatst bij een baas die in ieder geval een tuin heeft, in een niet al te drukke wijk.

De zindelijkheid kan dan opgebouwd worden vanuit de tuin en ook het wennen aan het wandelen is op die manier rustig op te bouwen.
Omdat Yanic zich zo optrekt aan andere honden, zoeken wij een baas waar ook een ander sociaal hondje (teef of een gecastreerde reu) aanwezig is.

Aan haar slechte verleden heeft Yanic wel één en ander overgehouden en heeft zij extra zorg nodig.

Haar onderkaak is gebroken geweest en daar mist nu een stukje, met zachte voeding (geweekte brok met natvoer) redt zij zich gelukkig prima.

Yanic wordt momenteel twee keer per week gewassen met Malaseb, ze moet 3x daags oogdruppels Hylo gel en 2 x daags een druppel Optimune oogzalf.
Daarnaast krijgt nu een gel door haar voer (Megaderm) ter bevordering van haar huid en vacht regelmatig een behandeling met Cortavance (spuitbus) tegen de jeuk.

Wij beseffen ons dat wij heel wat vragen van een nieuwe baas. Toch hopen wij een baas te vinden die Yanic deze zorg kan en wil geven. 

Yanic heeft na 11 jaar ellende het zo ontzettend verdiend om haar oude dag fijn door te kunnen brengen met liefde, aandacht, medische zorg en een lief hondenmaatje!

Extra info:  overgenomen van andere opvang |  niet gesteriliseerd |  Gewicht: 2,3 kilo 

Kennismakingen: Wij vragen potentiële adoptanten altijd om 3x te komen kennismaken en wandelen

Foto's

Algemene kennis

Wij helpen je natuurlijk graag met alle vragen rondom de aanschaf en verzorging van een hond of kat. Wel vinden wij het belangrijk dat je zelf al kennis vergaart.

Via de buttons hieronder kom je op de website van het LICG waar je veel informatie kunt vinden.

Interesse? Na invullen van het adoptieformulier ontvang je een automatisch antwoord op het mailadres dat je hebt ingevuld, met uitleg welke mensen wij berichten en hoe je het adoptieproces kunt volgen. Ook alvast te zien in de FAQ.