Ygor

Ygor

  • Grootte: Klein
  • Leeftijd: Volwassen
  • Geslacht: Vrouw

Over mij

Ygor is een Maltezer, een gesteriliseerd teefje geboren op 1 oktober 2013.

Omdat de verzorging tekort schoot, hebben de instanties ingegrepen in het leven van Ygor. Na een ander tijdelijk onderkomen is Ygor naar ons overgebracht en mogen wij op zoek naar een nieuwe, fijne baas voor haar.

 

Ygor heeft altijd in een grote groep honden geleefd. Zij verstaat de hondentaal uitstekend en zij is sociaal met andere honden.

In haar vertrouwde omgeving is Ygor ook enthousiast wanneer je bij haar komt. Je merkt echter goed dat Ygor weinig gewend is en weinig kent van de buitenwereld. Buiten zijn vindt Ygor nog eng met al die prikkels.

Met zoveel honden is het moeilijk om aan iedere hond aandacht te besteden en ook aan de zindelijkheid te werken. De zindelijkheid van Ygor zal rustig aangeleerd moeten worden. Onze ervaring is dat met regelmatig naar buiten gaan op gezette tijden in combinatie met goed in de gaten houden of Ygor wil plassen of poepen, de meeste honden dit snel oppakken en zindelijk worden. Maar… een nieuwe eigenaar moet hier wel tijd en energie in steken.

Wij zien Ygor het best herplaatst bij een baas die in ieder geval een tuin heeft, in een niet al te drukke wijk.
De zindelijkheid kan dan opgebouwd worden vanuit de tuin en ook het wennen aan het wandelen is op die manier rustig op te bouwen.
Omdat Ygor zich zo optrekt aan andere honden, zoeken wij een baas waar ook een ander sociaal hondje aanwezig is.

Ygors gebit is recent gereinigd. Hierbij zijn ook diverse tanden/kiezen getrokken.

 

Extra info:  overgenomen van andere opvang | recent gesteriliseerd |  gewicht: rond de 3 kilo 

Kennismakingen: Wij vragen potentiële adoptanten altijd om 3x te komen kennismaken en wandelen

Foto's

Algemene kennis

Wij helpen je natuurlijk graag met alle vragen rondom de aanschaf en verzorging van een hond of kat. Wel vinden wij het belangrijk dat je zelf al kennis vergaart.

Via de buttons hieronder kom je op de website van het LICG waar je veel informatie kunt vinden.

Interesse? Na invullen van het adoptieformulier ontvang je een automatisch antwoord op het mailadres dat je hebt ingevuld, met uitleg welke mensen wij berichten en hoe je het adoptieproces kunt volgen. Ook alvast te zien in de FAQ.