Yushang

Yushang

Over Yushang

Leeftijd: 8 jaar
Geslacht: Man, niet gecastreerd
Grootte: Middelgrote hond
Is het dier gechipt? Ja

Hierbij ben ik zoek naar een absoluut gouden mandje voor Yushang.

Ik heb hem als herplaatser opgenomen in mijn gezin maar hij blijkt toch niet een goede match te zijn voor ons.
De boerderij biedt teveel impulsen en we zijn te vaak buiten aan het werk terwijl hij alleen binnen moet blijven. Hij kan zich niet goed ontspannen bij ons.

We zoeken iemand voor hem met kennis, geduld en tijd die voor altijd zijn maatje wil zijn.

Yushang is lief, speels en slim. Hij kan zichzelf goed vermaken. Hij kent een aantal commando’s zoals zit, lig en wachten en zoek (je bal). Hij heeft geen voernijd. Hij vindt mentale spelletjes geweldig.

Yushang is opgegroeid in een gezin met kinderen en katten. Mijn ervaring is echter dat jonge kinderen te druk zijn voor hem. Hij wordt dan wat bemoeierig en waaks. Zit dan hoog in z’n energie en wil meedoen met het spel, waardoor hij makkelijker over bepaalde grenzen heen gaat.


Buiten is hij jagerig op katten en kan hierdoor (op dit moment) absoluut niet los lopen. Aan een lange lijn gaat het geweldig goed. Hij geniet van de ruimte die hij dan ervaart.
Hij reageert heftig op andere honden. Uit onzekerheid. Dit is wel af te leren in de juiste setting. Dat heeft hij bij mij al laten zien.

Yushang vindt het erg moeilijk om alleen te zijn en heeft echt iemand nodig die hier op een juiste manier weet om te gaan. Hij is slim genoeg om ander gedrag aan te leren mits met de juiste training, geduld en aandacht.

Yushang is over te nemen evt samen met een aantal trainingssessies van onze huidige trainster. Om de overgang zo makkelijk mogelijk te maken.

Wenselijk zou zijn dat Yushang echt nooit meer herplaatst gaat worden hierna. Dat zou zijn hechting niet ten goede komen, is mijn mening.

Omgang met honden: Slecht
Omgang met katten: Redelijk
Omgang met kinderen? Goed vanaf 15 jaar en ouder
Omgang vreemde mensen / bezoek: redelijk, ene wel, ander niet
Kan het dier alleen thuis blijven? Nee, kan niet alleen blijven
Zijn er medische bijzonderheden: nvt

Woonplaats waar het dier verblijft: Mastenbroek
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via: [email protected] / 06-50265474
Overnamekosten: n.o.t.k.

Interesse in dit dier..

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem dan rechtstreeks contact met de huidige eigenaar op. Het contact met geïnteresseerden en de herplaatsing verzorgt de eigenaar zelf. Het asiel speelt geen rol in de screening en herplaatsing.

Foto's

input: 26-6