Bella (voorheen Lita)

Hallo medewerkers van dierenasiel Zwolle,

Hier een berichtje om te laten weten hoe het met Lita gaat! We hebben haar een nieuwe naam gegeven, ze heet nu Bella. Natuurlijk omdat ze zo mooi is. Ze luistert al heel redelijk naar haar nieuwe naam.

Het gaat heel erg goed, we zijn ontzettend blij dat ze bij ons is komen wonen. Ze is een ontzettend vrolijk meisje dat bijna niet genoeg kan knuffelen. We hadden rekening gehouden met het idee dat ze even moest wennen en dat we elkaar moeten leren kennen. Dat is ook zo, maar het valt ons telkens op dat het steeds lijkt alsof ze hier al veel langer woont, terwijl ze er nog maar zo kort is. Alles gaat in volledige harmonie. Natuurlijk probeert ze uit of ze zomaar op de bank mag en die stoel en die stoel, maar ze accepteert het ook zonder een spoor van moeite als we haar daar weer af sturen.

Op straat gaat het ook uitstekend, ze wandelt gezellig mee aan de lijn en heeft enorme schik als ze de vogels op het pleintje op kan laten vliegen. We zijn kinderen tegengekomen, maar daarop reageert ze vrijwel niet. Ik heb één keer haar staartje omlaag zien gaan bij een klein meisje, toen hebben we een ruime boog genomen en voelde ze zich weer op haar gemak. Ze werd de eerste dag dat ze hier was al loops, dat was even schakelen, maar dat gaat ook prima. We hebben afgesproken met onze hondenschool voor de week na haar loopsheid om samen een les te trainen om te zien wat ze leuk vindt en met welke cursus we het best kunnen beginnen. Daar hebben we al veel zin in.

Het wassen met de shampoo van de dierenarts gaat prima, ze vond het heerlijk om lekker afgedroogd te worden, ze ging eens goed voor liggen met haar pootjes in de lucht. Wat is een lieve schat, we zijn zo blij met haar!