Wie zijn Bonny & Clyde?

Bonny en Clyde nieuwsbericht

Bonny en Clyde zijn twee bijzondere kruisingen.
Uit DNA onderzoek blijkt zij bestaan uit de volgende rassen:  

Herkomst

Bonny en Clyde zijn broer en zus. Geboren in juli 2016 en in december 2017 bij ons binnengebracht nadat zij in een bos in Vilsteren zijn aangetroffen.

 

Daar waren zij al enige tijd gezien en hielden zij zich in leven met het eten van bessen en jagen op dieren. 


Het was voor de Dierenambulance niet gemakkelijk om hen te pakken te krijgen omdat Bonny & Clyde erg mensenschuw zijn. Uiteindelijk is Bonny gevangen en is Clyde verdoofd om hem te pakken te krijgen. 

De eerste dagen in het asiel waren zij erg van slag. Omdat zij niemand vertrouwden was het erg moeilijk om contact te krijgen.

Gelukkig lukte het 1 medewerker om ’s avonds als het rustig was, het vertrouwen van Bonny te winnen. En vrij snel daarna volgde Clyde. 

 

In de weken daarna waren er meer medewerkers die zij gingen vertrouwen en bleken zowel Bonny als Clyde erg lieve, aanhankelijke honden.   

Na een tijdje zijn wij op zoek gegaan naar een goede plek voor Bonny en Clyde. Destijds wisten wij nog niets over hun afstamming.
Er melden zich lieve mensen die buitenaf woonden en een ruim buitenverblijf voor Bonny en Clyde gemaakt hebben. 


Bij deze mensen zijn Bonny en Clyde een jaar geweest, maar Clyde ontsnapte toch regelmatig en ging zelfstandig op jacht, waarna hij weer terugkwam. Omdat dit natuurlijk niet kon en vanwege het gevaar voor Clyde zelf (auto’s enz) moest helaas besloten worden om broer en zus terug te brengen.


 

Zoektocht naar een passende plek

Uit nieuwsgierigheid uit welke rassen Bonny & Clyde zouden bestaan en omdat veel van hun gedrag sterk lijkt wat je bij wolven ziet, hebben wij een Embark DNA test laten uitvoeren.

Maar hoe groot zou de kans zijn dat het wolfhybriden zouden zijn?

Niet groot, dachten wij. Toch bleek het anders uit te pakken en werd het nog lastiger om een passende baas voor Bonny en Clyde te zoeken.

 

In de jaren daarna is van alles geprobeerd om voor Bonny en Clyde een geschikte baas, of geschikte permanente opvang te vinden, in samenwerking met Wolfdogs Sos, de Indian Dog Foundation en diverse windhondenverenigingen. 
In Nederland, maar ook in omringende landen.

 

Omdat Bonny & Clyde geen standaard huishonden zijn was deze zoektocht erg lastig. Clyde is niet zindelijk en Bonny erg schuw naar mensen. Ook hebben Bonny en Clyde beiden een sterk oerkarakter.
Onze zoektocht liep helaas dus spaak, zonder resultaat….

Omdat wij niet de illusie hebben dat Bonny en Clyde nog (samen) geadopteerd gaan worden, mogen zij bij ons blijven, bij de mensen die zij vertrouwen. 
Doel van de crowdfunding/actie is om een terrein van 220 m2 degelijk te laten omheinen en in te richten als permanent verblijf. 

Historie en.... ze blijven!

Na vier jaar asielverblijf zijn wij erg gehecht geraakt aan “onze wolfjes” en zijn er veel mensen die zij vertrouwen en waar zij mee uit kunnen. Bonny en Clyde voelen zich prettig en veilig bij ons.


Dat heeft er toe geleid dat het idee geopperd werd om voor Bonny & Clyde op ons asielterrein zelf een apart verblijf te maken en hun uit de herplaatsing te halen. 

Bij ons zien ze 7 dagen per week overdag mensen. En zijn er vrijwilligers die Bonny & Clyde mee uit wandelen nemen, of bij warm weer lekker met ze gaan pootjebaden of zwemmen in de wateren hier in de buurt. Tegelijkertijd zijn Bonny & Clyde door hun ras eigenschappen hele bijzondere honden waar onze stagiaires veel van kunnen leren.

Het idee om Bonny en Clyde permanent te laten blijven is goedgekeurd en dus worden Bonny & Clyde onze eerste “asiel-huishonden”!

Doneer een vierkante meter vrijheid, voor Bonny & Clyde!
Er is een crowdfunding gestart om het terrein goed, veilig en ontsnappings-onmogelijk te maken en in te richten. Er lopen namelijk konijnen en katten in de buurt, dus een goede afsluiting van hun verblijf is erg belangrijk.

Het terrein wordt voorzien van een degelijk hekwerk en er komt een geïsoleerd binnenverblijf met een hondenluik, zodat Bonny en Clyde 24/7 binnen, of buiten kunnen zijn. 

Er zullen nog struiken/bomen aangeplant gaan worden zodat er beschutting is wanneer zij zich terug willen trekken. 
Op het asielterrein woont de huismeester, dus er is ook ’s avonds en ’s nachts toezicht. 

RTV Oost maakte een leuke reportage over Bonny & Clyde en de actie!