We zijn begonnen!

Je vind hier alle updates rondom het nieuwe verblijf van Bonny & Clyde. 

24 januari
Vandaag zijn de mensen van Stadshovenier Zwolle samen met een aantal van onze enthousiaste vrijwilligers aan de slag gegaan met beplantingsplan en het bevestigen van de schorsmatten om meer privacy te creëren.

De planten en struiken die vandaag geplant zijn geven schuilmogelijkheden aan de honden en zo wordt het een natuurlijk onderkomen voor Bonny & Clyde. 
De planten bestaan uit hondvriendelijke (niet giftige en zelfs eetbare) planten én planten die de biodiversiteit gaan bevorderen. Dubbele winst dus.

Zodra het voorjaar zich aandient wordt nog een natuurmengsel gezaaid op de zandheuvel en de andere braakliggende stukken.

 

De komende twee weken worden de laatste klussen nog afgewerkt in en rondom de unit.
En dan……. mogen Bonny & Clyde verhuizen!

20 december was het dan zover: de geisoleerde unit werd bezorgd!

Een groots moment, maar ook een spannend moment. Want nou zou duidelijk worden of alle voorbereidingen op de juiste wijze gedaan zouden zijn en de gelegde ondergrondse leidingen en afvoer op de juiste plek uit de grond kwamen, waardoor de uitsparing in de unit er precies overheen zou zakken, in combinatie met het hekwerk en de bestrating.


Met een grote vrachtwagen (die dankzij de stuurkunsten van de chauffeur nét het terrein op kon) werd tot bijna aan het verblijf gereden. De 17 meter kraan tilde de unit over het hekwerk en na een draai in de lucht zakte de unit over de leidingen op zijn plek. Het passen, meten en voorbereiden lijkt goed te hebben uitgepakt.

 

Zoals je op de foto’s ziet is de unit al voorzien van een opening voor het nog te monteren hondenluik. Aan de buitenzijde komt nog een verhoging voor het luik zodat de doorgang van binnen naar buiten op hetzelfde niveau zit. Aan de korte kanten zijn een openslaand raam gemonteerd en een kunststof deur.
En de oplettende kijker ziet in de unit een breed tochtschot naast het hondenluik (vloer tot aan plafond) waardoor een gangetje ontstaat. Op deze wijze liggen Bonny & Clyde altijd tochtvrij.

De tweede week van januari gaat de installateur verder met het aansluiten van installatiewerk (water, verwarming, elektra, afvoer) in de unit en het aansluiten op de voorzieningen in het asielgebouw. Er moet nog een goede vloer in de unit gelegd worden en binnenkort komt de hekwerkleverancier terug om de hekken aan te sluiten aan de unit en om de schuine delen rondom op het hekwerk te zetten.

Tevens wordt een sluisje gecreerd zodat ook vanaf de buitenzijde het buitenterrein goed betreden kan worden.

En als kers op de taart gaat Stadshoveniers Zwolle de beplanting/ beschutting in het verblijf aanleggen! Dit zal ook in januari gaan plaatsvinden, e.e.a. afhankelijk van vorst in de grond natuurlijk.

Op 6 en 7 december heeft Reuvekamp bestratingen de bestratingswerkzaamheden uitgevoerd.
De unit heeft zo een stevige basis en tevens hebben Bonny en Clyde een klein deel van het verblijf waar zij met droge pootjes kunnen lopen. 
Aansluitend is aan de voorzijde van het verblijf de bestrating doorgetrokken in een strook van 1 meter breed, zodat zij ook daar prettig schoon en droog op de uitkijk kunnen staan wanneer zij de verzorgers& vrijwilligers zien.

De geïsoleerde unit wordt tzt over het leidingwerk (o.a. rode buis) geplaatst.
De grijze buis die naast de bestrating omhoog steekt wordt een extra afvoer. De plannen zijn er namelijk om tzt een zwembadje aan te leggen. 

 

De eerstvolgende klus wordt de plaatsing van de unit. Deze wordt 23 december afgestuurd en de week daaropvolgend geplaatst. 

 

Daarna kunnen de hekken afgemonteerd worden en gaat de installateur begin januari aan de slag met het monteren  van het installatiewerk in de unit. 

Op 22 november heeft HB Hekwerk het grootste deel van het hekwerk geplaatst.

De dubbelstaafsmatten van 240 cm hoog zijn rondom 40 centimeter ingegraven en boven het maaiveld zijn de hekken dus 2 meter hoog. 

De hekwerkmannen komen zodra de unit staat nog terug om de aansluiting van hek tegen de unit vast te zetten en om de “lean ins” bovenop het hekwerk te plaatsen.

Lean ins zijn metalen profielen die in een hoek van 45 graden, 60 centimeter schuin naar binnen staan. Hier komt gaas overheen zodat de honden niet over het hek van 2 meter zouden kunnen springen/ klimmen. 

Nu is het eerst wachten op het straatwerk. Dat staat gepland voor de eerste week van december. 

Op 1 november is de installateur begonnen met het leggen van de riolering, de stroomtoevoer en de watertoevoer naar de plek waar de geïsoleerde unit van Bonny & Clyde komt te staan.

Halverwege november wordt het hekwerk geplaatst en begin december wordt het straatwerk uitgevoerd.

Hierna kan de geïsoleerde unit geplaatst worden en moet alles afgewerkt worden.

De unit moet voorzien worden van een anti-slip vloer, er komt een klein aanrechtblad met spoelbak en er worden 2 infrarood-panelen met een thermostaat geïnstalleerd zodat Bonny & Clyde er altijd warm bij liggen. 

We houden je op de hoogte!

vanaf het asielgebouw worden de stroom, waterleiding en afvoer aangelegd

Bekijk de historie van Bonny & Clyde, de beslissing om hen definitief bij ons te laten wonen en alles er omheen -HIER-