Bijzondere reddingsactie onder de IJsselkade bij Kampen: ‘Ik snap het nog steeds niet’

Hoe hij daar terecht gekomen is, is een raadsel. Maar gelukkig liep het goed af voor de kat die gistermiddag vast kwam te zitten onder de IJsselkade. Door het snelle handelen van medewerker Hans van de dierenambulance, én hulpvaardige omstanders kwam het beestje (bijna) helemaal droog op de kant.

© De Stentor, Emma Somsen 

 

Het was een bijzonder gezicht gistermiddag voor een schipper op de IJssel: nietsvermoedend voer hij over het water, tot hij iets zwart-wits spotte. Een
kat zat vast onder de houten loopplanken van de IJsselkade. ,,Hoe het beestje daar terecht is gekomen snap ik nog steeds niet. Je kunt daar alleen maar komen via het water,‘’ zo vertelt Geesje van den Berg, de bedrijfsleider van het dierenasiel in Zwolle.

Schepnet
,,Gelukkig zag deze man hem zitten, vanaf de kant had je hem namelijk niet kunnen zien.‘’ De desbetreffende schipper belde meteen de dierenambulance. Medewerker Hans kwam ter plaatse, maar de beller was toen al weer vertrokken. ,,Hans zag meteen, dit ga ik niet redden vanaf de kant. Dus hij trok de stoute schoenen aan en is naar de Buitenhaven gegaan voor hulp.‘’ Daar vond hij een aantal mensen die bereid waren om met hun boot de kat in het nauw te helpen. ,,Toen ze er bijna waren sprong de kat toch nog in het water. Gelukkig had Hans zijn schepnet mee, en haalde zo het beestje binnen. Hij heeft echt goed gehandeld!‘’ vertelt van den Berg trots.

Gechipt
Inmiddels is de kat weer veilig bij zijn baasjes. ,,Hij was gelukkig gechipt én geregistreerd. Zo konden we meteen de eigenaar achterhalen.‘’