“KITTENS, JONGE VOGELS, EGELS, OOIEVAARS EN ZELFS SLANGEN, WIJ HEBBEN ALLES AL EENS IN ONZE AMBULANCE GEHAD!”

Zwolle, oktober 2023

“Wij genieten alweer even van ons pensioen. Maar achter de geraniums zitten, dat is niets voor ons.

Daarom draaien we elke vrijdag een 24-uurs dienst bij de dierenambulance. Daarvoor deden we ook al wel vrijwilligerswerk, maar die vaste dienst is nu elke week ons uitje! En dat bevalt, we genieten er, ondanks dat we veel dierenleed zien, met volle teugen van. Want een ooievaar in nood redden of een in de steek gelaten hond een nieuw leven gunnen, daar kun je toch veel voldoening van hebben.

In de jaren dat we dit werk doen, hebben we natuurlijk al veel meegemaakt. Bijna alle dieren die je kunt verzinnen hebben we al eens als passagier mee mogen nemen. Als we op pad gestuurd worden zoeken we altijd de beste oplossing. Honden en katten gaan naar ons dierenasiel, Dierenasiel Zwolle.
Met bijna alle wilde dieren rijden we naar Stichting Flappus, daar krijgen zij de best mogelijke zorg. Zo hebben we voor alle dieren wel een adresje waar ze met veel liefde en zorg worden opgevangen.

We hebben veel te danken aan Stichting DierenLot. Onze ambulances zijn van DierenLot, maar we kunnen daar ook goede opleidingen volgen en bijvoorbeeld ook voer voor de dieren in het asiel halen. Allemaal dankzij de lieve mensen die zich al dat dierenleed aantrekken en donateur zijn van DierenLot. Helpt u ook weer mee met een gift?

Alle dieren zijn u heel dankbaar!”

Freek van Diepen en Marietje Nijlant van Dierenasiel Zwolle

Tekst: nieuwsbrief Dierenlot

Freek en Marietje Dierenlot (2)