Zaterdagochtend kreeg Dierenambulance Zwolle diverse meldingen over een kat die stuipend op een grasveld lag aan de Jupiterstraat in Zwolle. Kort daarna ook een melding over een kat aan de Radewijnstraat die alleen maar bleef liggen. Zij zijn ter plaatse gegaan om beide katten op te halen.

Bij aankomst zag de vrijwilliger dat kat van de eerste melding alleen maar lag en niet meer goed op zijn pootjes kon staan. Hij was hevig aan het stuipen. Het was direct duidelijk dat deze kat hulp nodig had. Helaas was de kat die rood met wit van kleur is, is niet gechipt. Dierenambulance Zwolle heeft de kat meegenomen en is snel doorgereden naar de andere kat paar straten verderop.

Deze kat probeerde nog wel weg te rennen maar viel steeds om. De kat had problemen met zijn evenwicht. 

Beide katten zijn direct overgebracht naar de dienstdoende dierenkliniek. Daar is de dierenarts begonnen met het laten braken van de katten. Beide dieren vertonen symptomen van vergiftiging. Het blijkt dat beide katten zijn vergiftigd met stukjes kaas met gif erin. Om wat voor soort gif het gaat is op dit moment onbekend.

 

Helaas waren dit niet de enige twee katten die dezelfde dag zijn vergiftigd. In de middag kreeg Dierenambulance Zwolle wederom een melding van een vergiftigde kat. Deze kat is door de eigenaar zelf naar de dierenarts gebracht voor behandeling. Het is nog onbekend wie de katten heeft proberen te vergiftigen.


Let u daarom goed op!
Een van de symptomen van vergiftiging is dat katten evenwichtsproblemen hebben. Ze kunnen niet meer normaal lopen of rechtop blijven zitten. En hebben spiertrillingen.

We hopen dat de drie katten niets van deze vergiftiging overhouden. En dat de eigenaren van de andere twee katten snel gevonden worden.

Foto: Dierenambulance Zwolle Tekst: Dierenambulance Zwolle

UPDATE 6 september ’21:

Deze rood-witte kater is er goed vanaf gekomen door tijdig ingrijpen van melder, Dierenambulance en de dierenarts.

Hij verblijft nu in het asiel in afwachting van zijn eigenaar.
Het betreft een rood-witte ongecastreerde kater, geen chip, geen halsband.