Mooie samenwerking!

Topdrukte, gebrek aan vrijwilligers, maar als het erop aankomt dan werkt het dierenteam Zwolle zoals we van elkaar verwachten. Samen bereiken we zoveel meer voor de dieren.

Op woensdagmiddag kreeg het dierenasiel een verzoek van een dierenvriend om een vangkooi te plaatsen bij de houthandel aan de Enkstraat in Zwolle. Er zou een zwarte, langharige, zwaar vervilte kat lopen. Er was sprake van verdenking van wonden, dus meteen handelen was erg gewenst.
Die avond liep er nog een kat in, de Dierenbescherming heeft gekeken, maar dit was niet de kat waar iedereen naar zocht. Dus deze kreeg zijn vrijheid terug. Maar donderdagochtend zat de zwarte kat er in! Dierenambulance Zwolle is door de buurt gebeld en deze heeft de kat meteen opgehaald en bij ons gebracht.

Eenmaal op het dierenasiel is besloten meteen de vacht te verwijderen. Het dier liet het erg gewillig toe. Alsof hij er erg blij mee was dat mensen hem van de nare, vervilte vacht af wilden helpen. Tijdens deze scheerbeurt kwamen de dierenverzorgers ingegroeide grasaren tegen die inmiddels zijn ook verwijderd. De vriendelijke zwarte kater heeft als afsluiting een badje gehad en na lekker eten is hij gaan slapen in zijn warme mandje. Hij was erg moe. En morgen, dan verzorgen wij hem weer verder. We zijn erg benieuwd of dit verhaal nog een antwoord krijgt op hoe het zover is gekomen.

We vinden eigenlijk dat deze zwarte kater meteen een mooie naam verdient. Aan welke naam denken jullie?

Fijne update: uit de vele inzendingen is de naam “Mushu” getrokken.
En…. Mushu is 30-8 geadopteerd! Door mensen die ervaring hebben met het bijhouden van een lange vacht.