Donja

Naam /namen: Donja
Leeftijd(en):  6
Datum van laatste vaccinatie: 29-06-2018
Is het dier /zijn de dieren gechipt?  Ja

Gezocht: nieuw baasje voor Hollandse herder Donja

Donja is een lieve hond en woont al vanaf dat ze acht weken oud was bij ons. Ze is opgegroeid in een landelijke omgeving met veel ruimte om te rennen en spelen. Onze kinderen waren destijds veertien en vijftien. Inmiddels is ze zeven jaar en nog steeds even enthousiast, speels en fit.

Met liefde hebben wij voor Donja gezorgd, maar helaas is ze af en toe iets te sterk en eigenwijs. Ze heeft een eigenzinnig karakter, dus is het belangrijk dat ze weet wie de baas is. Bij ons thuis ben ik, Gerrit, dat en dat weet ze. Helaas kunnen mijn vrouw en dochter haar eigenzinnigheid soms niet aan. Over het algemeen luistert ze goed naar haar naam en commando’s, maar het komt geregeld voor dat zij Donja bij het roepen bijvoorbeeld niet in de kennel kunnen krijgen.

Zelf ben ik vrachtwagenchauffeur van beroep en daarom vaak van huis. Dat betekent dat mijn vrouw en dochter veelal Donja onder hun hoede hebben. Spelen en uitlaten is geen probleem, dat doen we allemaal met plezier. Maar op het moment dat zij Donja in de kennel willen doen en Donja daar zelf geen zin in heeft, gebeurt het ook niet.  Haar haar zin geven en daarom maar los laten lopen als we allemaal van huis zijn is geen optie. Dan maakt ze uit verveling dingen kapot.

Donja is een actieve hond die ruimte, duidelijkheid en gezag nodig heeft. We willen geen extreme maatregelen nemen door haar het meeste van de dag in de kennel te laten of corrigerende tikken te geven, dat verdient ze niet. We willen dat ze het goed heeft en de rest van haar leven de aandacht en liefde krijgt die ze verdient. We zullen haar ontzettend missen, maar het lijkt ons beter dat ze bij een nieuw baasje gaat wonen die haar dit meer kan bieden dan wij.

Een aantal feitjes over Donja:

  • Geboren op 15-06-2012
  • Ingeënt tegen ziekte van Weil, para-influenza (kennelhoest) en bordetella (kennelhoest)
  • Opgegroeid bij een gezin met tieners
  • Loopt overdag los als wij buiten zijn/zit in de kennel binnen of buiten
  • Slaapt ’s nachts in een kennel op de deel
  • Kent commando’s als ‘zit’, ‘liggen’, ‘omrollen’, ‘geef poot’ en ‘opzitten’
  • Blaft bij onbekende auto’s
  • Is een aantal keer in een pension geweest als wij op vakantie waren, dus kan met andere dieren overweg. Ze slaat wel aan naar andere dieren die normaal gesproken niet op ons erf lopen.

AANVULLENDE INFO:

Hoe is de omgang met honden?  goed
Hoe is de omgang met katten?  slecht
Hoe is de omgang met kinderen?  ja, vanaf 10 jaar en ouder
Hoe reageert hij/zij op vreemden /bezoek?  goed, allemansvriend
kan het dier alleen thuis blijven?  Ja, 8 uur (hele dag)
igv kat:  is de kat alleen binnen gewend of ook aan buiten?  n.v.t.
Zijn er medische bijzonderheden?  –

Plaats waar Donja verblijft: Vinkenbuurt

Geïnteresseerden in Donja kunnen contact opnemen met de huidige eigenaar via:  beest63@hotmail.com / 06 33 42 55 70 / 0523 656 838