Droepie (voorheen Guppie)

Hallo allemaal,

ik vond het leuk om jullie even te mailen over hoe het gaat met onze nieuwe aanwinst die we 12 dagen geleden bij jullie hebben opgehaald.
Guppie heet nu Droepie en heet gaat echt heel erg goed met hem!

Al vanaf het begin was hij goed van vertrouwen en heel knuffelig en genoot hij van aandacht, kroelen, nabijheid. Ietsje wennen moest hij wel aan al het nieuwe, hij trok zich een of twee dagen na aankomst nog soms wat terug op de bovenverdieping. Maar wanneer we hem daar bezochten vond hij dat helemaal gezellig. Ook kwam hij miauwend bovenaan de trap zitten wanneer ik hem riep.

Heel snel voelde hij zich duidelijk al helemaal thuis en sinds dag 9 mag hij ook zelfstandig naar buiten via het kattenluik! Daar kan hij lekker op avontuur in de mooie natuur hier op het platteland. Dat gaat ook allemaal prima.
Hij is echter super aanhankelijk en blijft tot nu toe haast nooit langer weg. Hij zoekt enorm veel onze nabijheid. Als er even geen kroelbeurt in zit en hij ook even niet op schoot kan dan gaat hij in de buurt zitten of liggen, ook buiten. Om de zoveel tijd komt hij dan wel met veel geklets naar ons toe om te kijken of er alweer geknuffeld kan worden ;).
Als ik achter de laptop zit kan het gebeuren dat hij erop gaat zitten voor mijn neus zodat ik niet meer kan typen of het scherm kan zien, alsof hij daarmee wil zeggen : “Vergeet dat stomme ding maar, IK ben veeel belangrijker!!” Haha 🙂
Bovendien is het op zo een ding natuurlijk ook lekker warm 🙂
Hij “helpt” ook graag met klusjes, loopt dan steeds mee heen en weer en kijkt wat we aan het doen zijn. Echt zo gezellig!!!
De liefde schijnt wederzijds te zijn, we zijn als nieuwe baasjes goedgekeurd =).
Ik kan zelfs met hem gaan wandelen buiten, hij loopt gewoon gezellig mee en vertelt soms wat verhaaltjes.

Bij het wandelen ben ik er wel achter gekomen dat hij een pesthekel heeft aan honden!
Een hondje dat braaf aan de lijn met zijn baasje aan de andere kant van de weg voorbij liep, viel hij zomaar “uit het niets” aan met krabben en blazen, wat een uitbarsting van agressie van deze verder zo lieve kater! Ik moest hem gewoon weghalen van de hond en nog een tijd vasthouden omdat hij er zelfs nog achteraan wilde. Ik stond er echt stomverbaasd van want dit had ik niet verwacht!! Ik dacht altijd dat sommige honden achter katten aan zitten maar bij Droepie zit het andersom!!
Ik neem aan dat hij in het verleden ooit erg slechte ervaringen met honden moet hebben gemaakt…
De buurman met zijn twee kleine hondjes is bij deze alvast gewaarschuwd voor ons gevaarlijke hondenmonster! 😉

Al zullen de honden ons vast geen gelijk geven, WIJ vinden Droepie een super lieve leuke grappige gezellige schattige mooie hartveroverende levensgenieterige mega aanhankelijke klets- en knuffelkater en we zijn super blij met dit lieve beestje!!! 😀

Ik stuur jullie wat leuke foto’s mee.
Hartelijke groetjes ook namens Droepie!