Een bijzondere gast

Twee weken geleden mochten wij een bijzondere gast ontvangen, een Dierenvriend met een hoofdletter “D”!
Dierenvriendin Lana had een verrassingsdag uit gekregen, via Make-a-wish.

Omdat zij wilde leren communiceren met haar hondje Bertje begonnen zij de dag bij ons in het asiel.
Wij hebben van Lana’s enthousiasme en haar dierenliefde genoten !

Hieronder het verslag van Make-a-wish:

Lana laat haar hondje uit als we voor de deur staan.
Tijd voor haar wensvervulling! Wat ze precies gaat doen, weet ze nog niet.
Maar één ding is duidelijk: hondje Bertje – haar grote steun – heeft een glansrol!
Samen met haar ouders en zusje ziet ze de roze limousine met haar naam erop aan komen. En wat leuk, om haar naam staan allemaal hondenpootjes! Laat de wens maar beginnen…

De limousine brengt Lana samen met haar ouders, haar zusje Lisa en natuurlijk hond Bertje naar het dierenasiel in Zwolle.
Hier staat hondengedragstherapeute Judith van Dog2work vol enthousiasme te wachten. Ze heeft Lana en Bertje zoveel te leren! Maar eerst wordt er taart gegeten.

Daarna vertelt Judith van alles aan Lana over hoe honden communiceren. Lana’s allerliefste wens is namelijk dat ze leert hoe ze Bertje kan begrijpen. Wat bedoelt hij bijvoorbeeld als hij piept? ‘Dat vindt Bertje ook niet fijn’, beaamt Lana wanneer Judith vertelt dat honden er niet van houden om geknuffeld te worden.

Ook tijdens de rondleiding door het dierenasiel, gegeven door hondentrainer Ferry, let Lana goed op.
Ze wil het liefst, als grote dierenvriend, alles mee naar huis nemen. ‘Kunnen we haar meenemen, pap?’
Dan begint het echte werk, want Lana gaat Bertje trainen! In haar nieuwe bodywarmer, met de tekst ‘Lana Dogtrainer’ erop, leert ze Bertje over
verhogingen te springen en door tunnels te gaan. Op het einde is Bertje erg moe… en Lana stiekem ook.

Op weg naar Stichting Paard voor Groei en Ontwikkeling, heeft Lana even een dutje gedaan in haar limousine. Maar eenmaal aangekomen op de
manegein Rutten, loopt ze al snel energiek weg met paardentrainster Renée. Ze gaan namelijk parcours lopen met de paarden! Het witte paard Nonnie luistert al snel goed. ‘Ho, stop!’ roept Lana streng en het paard staat meteen stil. Tijdens een welverdiend kopje thee, komt Lana erachter dat het trainen van honden en van paarden wel iets heel anders is. ‘Maar als iedereen hetzelfde zou zijn, is het ook maar zo saai,’ concludeert
ze.
Wat de volgende stop is, weet Lana niet. ‘Als ik maar eens iets wist…’ verzucht ze. Nieuwsgierig stapt ze de limousine in om naar dierentuin Meer Zoo te gaan.
Eigenlijk zijn ze gesloten, maar speciaal voor Lana gaan ze toch open. Lana mag namelijk de dieren voeren! Het blijkt maar weer wat voor dierenvriend ze is. Terwijl moeder veilig achter de hekken blijft, loopt Lana samen met Lisa op haar gemakje bij de kippen. ‘Mag ik een biggetje?’ vraagt ze even later. Maar haar lievelingsdier is toch wel echt de uil! Zonder een greintje angst neemt ze de handschoen met de uil erop over van dierenverzorgster Mandy. Lachend rolt ze met haar ogen voor haar bange moeder. ‘Deze gaat ook mee’, besluit ze ter plekke.

En dan is het tijd om lekkere patatjes en frikadellen op te halen. Als een echte VIP wordt Lana voorgereden bij snackbar Borst. Met de grote, roze limousine trekken ze veel bekijks. Als de familie thuisgebracht wordt, is Lana toch wel moe. Maar met patat en alle kunstjes die ze met Bertje kan doen in het vooruitzicht, zal ze nog niet snel gaan slapen!