Evy

UPDATE 14-3: Evy zoekt nog steeds een nieuwe baas.

 

Naam /namen: Evy
Leeftijd(en):  3
Datum van laatste vaccinatie: februari 2018
Is het dier /zijn de dieren gechipt?  onbekend

Evy is een echte Appenzeller: trouw, aanhankelijk, lief, dapper, zelfverzekerd, waaks en eigenwijs. Evy is erg baasgericht.

Evy is een erfhond, leeft bij ons gezin van 5 personen op een omheind terrein met nog twee andere honden, twee katten en drie paarden. Evy kan het daarnaast goed vinden met de cliënten van onze zorgboerderij.
Waar we tegen aanlopen is dat onze Evy behoorlijk prikkelgevoelig is, waarschijnlijk ook door haar verminderde zicht. Ze is aan 1 oog blind en het andere oog slechtziend. Zolang Evy onder bekenden is, in een dagelijkse,bekende  situatie, raakt ze niet overprikkeld. Echter, wanneer vreemde mensen ons erf betreden, en dat gebeurt regelmatig, neemt Evy haar “waak taak” zeer serieus. We kunnen haar daarbij moeilijk stoppen; ze blijft lang blaffen. Het is niet gauw goed.
Daarnaast lijkt het alsof ze haar spanning af laat vloeien door letterlijk steun te zoeken bij de andere honden. Dit doet ze door onze labrador vast te grijpen in zijn nekvel, bijna als letterlijke houvast lijkt het. Dit leidt tot gedoe onderling. De labrador wordt een dagje ouder en kan het niet zo goed meer verdragen. Soms doen we Evy uit voorzog in de bench, wanneer we weten dat er vreemde mensen komen. Evy vindt haar rust dan sneller terug. De baasgerichtheid van Evy is in die zin wat uit de hand gelopen dat Evy zelf op zoek gaat wanneer de baas er niet is; ze springt over het hek en gaat op zoek. Niet handig, een slechtziende hond op de weg. Niet voor de hond, maar ook niet voor de mensen er omheen. Wij vragen ons bij nader inzien af of 1 baas, zonder andere hond(en) niet beter is voor Evy. Wij denken dat haar dat meer rust gaat geven. Waar we dus in eerste instantie, drie jaar geleden, hebben gemeend uit betrokkenheid een slechtziend hondje op te nemen zodat ze steun kon vinden bij de andere honden, komen we daar nu op terug. Wij denken dat er een betere, stabielere plek moet zijn, met meer rust en regelmaat voor Evy, waar ze beter tot haar recht gaat komen. Dat betekent ook dat ze niet zomaar met de eerste de beste mee gaat. We willen graag de tijd nemen om tot de juiste match te komen.

AANVULLENDE INFO:
Hoe is de omgang met honden?  goed
Hoe is de omgang met katten?  redelijk
Hoe is de omgang met kinderen?  ja, vanaf 6 jaar en ouder
Hoe reageert hij/zij op vreemden /bezoek?  redelijk, ene wel, ander niet
kan het dier alleen thuis blijven?  Ja, 2 uurtjes
igv kat:  is de kat alleen binnen gewend of ook aan buiten?  n.v.t.

Zijn er medische bijzonderheden?
Evy is aan 1 oog blind en slechtziend met het andere oog. Ze redt zich echter prima. Botst niet zomaar overal tegen aan. Evy is door een ziekte in het nest slechtziend geworden hebben wij ons laten vertellen. Ze weet niet beter. Evy is gesteriliseerd.

Plaats waar dier verblijft: Zwolle

Geïnteresseerden in Evy kunnen contact opnemen met de huidige eigenaar via:  melvinmoerman@home.nl