Wij rijden in de gemeenten Kampen, Olst-Wijhe, Raalte en Dalfsen voor zwervende, zieke, gewonde of overleden dieren. 

Samengevat zijn dit gezelschapsdieren zoals honden, katten, konijnen, knaagdieren en volièrevogels, maar ook in het wild levend levende dieren zoals egels, vleermuizen, etc.

 

Woont u in één van bovengenoemde gemeenten en heeft u een dier gevonden waarvan u denkt dat het hulp nodig heeft? Neemt u contact met ons op via 038- 460 17 84 (en kies 1 in keuzemenu) 

 

Hoe werkt het?


Zodra een dier opgehaald is, wordt eerst gecontroleerd of het dier direct medische verzorging nodig heeft.
Is het dier gewond of ziek dat wordt het eerst naar een dierenarts gebracht.

Is de eigenaar van het dier onbekend dan wordt het overgebracht naar één van de gespecialiseerde opvangcentra.

 

Welk opvangcentrum voor welk dier?


Gevonden honden en katten worden gecontroleerd op microchip. Indien geen chip af te lezen is, wanneer de chip niet goed geregistreerd staat, of wanneer er geen contact met de eigenaar mogelijk is, wordt de hond of kat overgebracht naar Dierenasiel Zwolle.
Ook overleden honden en katten worden in bewaring genomen bij Dierenasiel Zwolle.

 

Andere huisdieren dan honden en katten worden overgebracht naar Stichting Flappus in Zwolle en zieke of gewonde beschermde in het wild levende vogels, egels en vleermuizen uit de gemeente Kampen worden overgebracht naar Stichting Vogel en Egelasiel in Kampen.

Gevonden egels uit Raalte, Olst-Wijhe en Dalfsen worden overgebracht naar de egelopvang in Vilsteren.


 

Indien een eigenaar zich niet meldt?

Na opname van de hond of kat in het dierenasiel wordt het gevonden dier gemeld op verschillende mediakanalen voor gevonden dieren, zoals Amivedi(*), Facebook, Instagram, Twitter en Telegram. 

* Kittens onder 1500 gram worden alleen op onze website bij de gevonden dieren vermeld. Amivedi heeft de richtlijn dat zij kittens onder de 1500 gram niet op hun website vermelden.

 

Meldt de eigenaar van het dier zich niet binnen de wettelijke 14 dagen bewaartijd dan gaat de opvang/ het asiel op zoek naar een nieuwe baas.

 

Overleden honden en katten worden aangemeld bij Amivedi en vermeld op de website bij gevonden dieren voor de duur van twee weken.