Gevonden honden

Op deze pagina vind je het meeste actuele overzicht van gevonden honden. Is jouw hond gevonden? Lees dan hieronder welke stappen je moet ondernemen.

Stappenplan gevonden dier ophalen

 

Wanneer jouw hond is gevonden en bij het Dierenasiel Zwolle is gebracht doorloop dan de volgende stappen.

 

1. Neem tijdens openingstijden contact met  ons op (038-4601784) om af te spreken wanneer de hond weer opgehaald kan worden.

 

 

Buiten openingstijden: de eerstvolgende dag kunt u tussen 9.00 en 15.00 uur bij ons terecht (op zondagen even aanbellen bij de ingang).

 

 

2. Wij vinden het prettig wanneer je het paspoortje van jouw hond en jouw eigen identificatiebewijs meeneemt.

Tarieven voor het ophalen van je gevonden hond

Jouw hond is gevonden en naar Dierenasiel Zwolle gebracht, hiervoor kunnen diverse kosten in rekening worden gebracht. Denk hierbij aan de dagelijkse verzorging van jouw hond, eventuele vaccinaties (die wettelijk verplicht zijn) en medische kosten zoals ontwormen en ontvlooien. Indien jouw hond met de Dierenambulance is binnengebracht, worden deze kosten ook in rekening gebracht.


 

 

Kostenoverzicht:

 

Opvang hond per dag:  € 16.- 

 

 

Ritprijs Dierenambulance: € 30,-

Veel gestelde vragen

Neem tijdens de openingstijden contact met ons op: 038-4601784. Indien de hond op zaterdag na 15 uur binnen is gebracht, of op zondag voor 15 uur: op zondag kun je tussen 9.00 en 15.00 uur terecht bij ons (even aanbellen bij de ingang) In andere gevallen: wij zijn de eerstvolgende werkdag weer geopend vanaf 9 uur.
Ja, er worden verblijfskosten in rekening gebracht voor de dagelijkse verzorging van jouw hond. Indien jouw hond met de Dierenambulance is binnengebracht, worden deze kosten ook in rekening gebracht. Het asiel is wettelijk verplicht om dieren te vaccineren binnen een bepaalde termijn. Indien jouw hond tijdens het asielspreekuur door de dierenarts is gevaccineerd, worden deze kosten doorberekend. Evenals noodzakelijke kosten als ontworming, ontvlooiing, medische kosten, enz.
Wij vinden het prettig wanneer je het paspoortje van jouw hond meeneemt en natuurlijk jouw eigen legitimatiebewijs. Houd er ook rekening mee dat er kosten aan het verblijf van jouw hond verbonden zijn.
Ja dat kan. Wij melden de chip ook gelijk aan bij een landelijke chipdatabank. Informeer bij de receptie naar de kosten.