Hondenpension

Wegens het grote aanbod van zwerfdieren en dieren in nood zijn wij tot nader bericht gestopt met ons honden- en kattenpension. 

Deze zwerfdieren en dieren in nood hebben dringend ons onderdak, onze liefdevolle verzorging en aandacht nodig.

 

Wij willen wel hulp bieden aan dieren waarvan de eigenaar opgenomen moet worden of op andere wijze in de problemen is gekomen. (Deze dieren zijn meestal niet gevaccineerd en kunnen niet bij een commercieel pension terecht)

Ga je een dagje weg, of meerdere dagen op vakantie? In beide gevallen is jouw hond van harte welkom in ons kleinschalige hondenpension.

Door de kleinschaligheid is er meer individuele aandacht voor jouw dier, worden bijzonderheden sneller opgemerkt en kunnen de honden daadwerkelijk 3x per dag aan de riem worden uitgelaten. Tevens kunnen de honden meerdere keren per dag gebruikmaken van de speelweiden. Wij houden je wensen aan wat betreft jouw hond.

 

Wil je een verblijf waar jouw hond als enige verblijft, omdat hij/zij niet sociaal is met ander honden? Dat kan! Indien jouw hond sociaal is, zullen wij proberen een ander pensionmaatje te vinden waar hij/zij overdag mee samen kan zijn. Wel net zo gezellig! 

 

’s Nachts en tijdens het eten verblijven de honden altijd apart van elkaar, tenzij je meerdere honden hebt die je samen wilt onderbrengen. Je mag altijd vooraf komen kijken, maak dan wel telefonisch een afspraak.

Voordelen van

Het pension

  1.  Honden worden minimaal drie keer per dag aan de riem uitgelaten
  2.  Alle honden krijgen Hill’s voer, dit is bij de prijs inbegrepen
  3.  Het pension heeft een aantal ruime speelplaatsen
  4.  Verzorging door gediplomeerde dierverzorgers

Tarieven

Alle honden zijn welkom in het pension van Dierenasiel Zwolle. Wij hanteren aan de hand van de grootte van jouw hond verschillende dagtarieven.

 

Hond klein (bijvoorbeeld Teckel) € 12.-
Hond middel (bijvoorbeeld Spaniel) € 13.-
Hond groot (bijvoorbeeld Labrador) € 14.-
Hond extra groot ( bijvoorbeeld B. Sennen) € 15.-

 

Gezien de populariteit en de kleinschaligheid van ons pension vragen wij je om tijdig te reserveren om zo teleurstellingen te voorkomen.Vereisten voor het logeren

Om de veiligheid van al onze dieren te waarborgen dient elke hond te voldoen aan de volgende voorwaarden:

 

Cocktailenting: 
deze mag niet ouder zijn dan 10 maand en moet minimaal een maand voor opvang zijn gegeven.

 

Kennelhoest enting:
na de eerste enting moet de enting na 3 weken herhaald worden, vervolgens jaarlijks.

Dagopvang

Even winkelen, een familiebezoekje of werken en je wilt je hond niet zo lang alleen laten? Informeer dan eens naar de mogelijkheden voor dagopvang.

Je kunt je hond ‘s ochtends brengen en dezelfde dag voor 16.00 uur weer ophalen. Je hond wordt uitgelaten aan de riem en vermaakt zich tevens in de speelweide. Indien mogelijk samen met andere honden, zodat ze lekker kunnen ravotten.

De kosten voor dagopvang zijn € 8,00 per dag. 


Indien je regelmatig gebruik wilt van de dagopvang, kun je ook een knipkaart aanschaffen: 11x brengen = 10x betalen, dus één gratis dag opvang.


Je bent van harte welkom om vrijblijvend een kijkje te komen nemen op onze pensionafdeling, zodat je met eigen ogen kunt zien wat wij jouw hond kunnen bieden!

Veelgestelde vragen

De belangrijkste taak van het dierenasiel is de opvang van honden en katten waar om diverse redenen geen huis meer voor is. Daarnaast heeft ons asiel ook pensionplaatsen voor honden en katten. Wij zijn blij dat veel mensen hier gebruik van willen maken en hier enthousiast over zijn. Wij moeten echter constateren dat het door de toegenomen hulpvraag een steeds grotere uitdaging wordt alle dieren te huisvesten. De noodopvang van honden en katten heeft de hoogste prioriteit voor ons dierenasiel en wij zien een duidelijke toename van deze dieren. Om de opvang te kunnen blijven garanderen zijn wij genoodzaakte het aanbod van pensionplaatsen te beperken. Hierdoor moeten wij soms mensen teleurstellen als zij voor hun hond of kat een pensionplaatsen willen reserveren.
In ons pension beschikken wij over voldoende mandjes, dekens, kleden, knuffels, enz. Omdat kleden, dekens en stoffen mandjes dagelijks worden uitgewassen is het gevaar groot dat het door jou meegegeven dekentje, mandje of kleedje kapot gaat, of per ongeluk bij een ander dier beland. Indien je toch iets mee wilt geven, geef dan geen spullen mee waar je waarde aan hecht. Indien je wel iets mee wilt geven, dan is een oude handdoek waar jouw dier de laatste dagen op heeft geslapen, of waar jouw vertrouwde geur aan zit het meest praktisch. Wij leggen dit dan in de slaapplaats van jouw dier.
Ja, het pension is ook op zondag geopend, maar wel op afspraak. Bij het brengen en/ of halen op zondag wordt een tijd met jou afgesproken.
‘s Nachts heeft uw hond zijn/ haar eigen slaapplek, zonder andere honden. Een uitzondering zijn twee honden van hetzelfde adres. Indien je aangeeft dat jouw hond sociaal is, proberen wij hem/haar overdag wel samen met een andere hond samen te zetten. Indien jouw hond niet sociaal is, of wanneer je aangeeft dat de hond liever niet in contact mag komen met soortgenoten, dan wordt hij/zij alleen gehuisvest. De reden dat wij iedere hond ‘s nachts een aparte slaapplek geven is dat er ‘s avonds en ‘s nachts minder toezicht is dan overdag. En wij vinden veiligheid voor jouw dier het belangrijkst.
Het is voor ons geen enkel probleem indien jouw dier dieetvoeding of medicatie gebruikt. Je dient dit wel zelf mee te nemen.
Helaas is het niet mogelijk om geld terug te geven indien je jouw dier eerder ophaalt.