Ik zoek een hond

Op deze pagina vind je regelmatig nieuwe honden die op zoek zijn naar een nieuw thuis. Heb je interesse in één van onze honden? Lees dan hieronder hoe het adoptieproces werkt en wat de adoptietarieven zijn. 


Voordelen van adoptie

Elke hond verdient een kans op een veilig en liefdevol huis.

We doen onze uiterste best om het adoptieproces zo zorgvuldig en soepel mogelijk te laten verlopen.

 

 • Onze gediplomeerde dierverzorgers zorgen voor de best mogelijke koppeling tussen hond en toekomstige baas.
 • Onze honden zijn nagekeken door de dierenarts.
 • Alle honden zijn gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid.
 • Professionele begeleiding, ook na de adoptie
 • Je geeft een hond een tweede kans op geluk


Hoe werkt een adoptie?

Ons doel is onze honden een passend, veilig en liefdevol thuis bieden.

Daarom doorlopen wij gezamenlijk een aantal stappen om de adoptie tot een succes te brengen.

 1. Droomhond gevonden? Vul het adoptieaanvraagformulier in!

 2. De betrokken dierverzorger beoordeelt of de hond past binnen de geschetste (thuis)situatie.

 3. Bij honden hanteren wij drie kennismakingsmomenten, voordat tot adoptie wordt overgegaan. 

 4. Adoptieovereenkomst wordt besproken, ingevuld, ondertekend en de adoptiebijdrage wordt betaald.

 5. Chip wordt gekoppeld aan de gegevens van de nieuwe baas

 6. De hond mag mee naar huis!


Adoptie tarieven

Voor het adopteren van een asielhond hanteren wij de volgende tarieven.

 

 • Tot 6 maanden € 360,-

 • 6 maanden tot 8 jaar € 250,-

 • 8 jaar tot 12 jaar € 215,-

 • 12 jaar en ouder € 140,-

Adopteer je een hond dan kun je binnen 1 maand na de adoptie gratis gebruik maken van drie half uur durende starters of gewenningscursussen.


Veelgestelde vragen

Wanneer je interesse hebt in één van onze asieldieren vragen wij je om een (vrijblijvend) adoptieformulier in te vullen voor je langskomt. O.a. rechtsboven op de website staat onder formulieren “adoptieformulier”. Het doel van dit vragenformulier is om een beeld te krijgen van de thuissituatie, gezinssituatie, eventuele ervaring en aanwezige andere dieren. Omdat wij geloven in een goede match, moet jouw situatie zoveel mogelijk aansluiten bij de achtergrond en het karakter van het dier. Jij en het dier hebben er niets aan wanneer het thuis niet blijkt te gaan en het dier terug moet.
Zodra het vragenformulier ingevuld is wordt door de medewerker gekeken of er een dier verblijft dat in jouw situatie past. Indien je reageert op een specifieke hond of kat, wordt gekeken of het op papier een goede match is. Lijkt het op papier een goede match, dan neemt een medewerker contact met je op om een afspraak in te plannen. Bij aankomst haalt de dierverzorger de desbetreffende hond voor je op. Past het dier toch niet in jouw thuissituatie, of is de klik er niet, dan wordt het vragenformulier 6 weken bewaard zodat je, wanneer je een andere hond ziet in de komende weken, opnieuw kunt bellen. Wanneer je aangeeft een vragenformulier te hebben ingevuld, pakken de medewerkers dit erbij. Na 6 weken wordt het formulier uit ons bestand gehaald. Tijdens de kennismaking kun je een eind wandelen om kennis te maken en te zien hoe de hond reageert. Bij sommige honden loopt er een medewerker mee, bij anderen niet. Wanneer je reeds een eigen hond hebt, dien je deze mee te nemen tijdens één van deze bezoeken. In het geval van een hond vragen wij een adoptant 3 keer te komen wandelen voordat het dier mee naar huis gaat. Wanneer je reeds een eigen hond hebt, dient je deze mee te nemen tijdens één van deze bezoeken.
Vaak worden wij in korte tijd overspoeld met aanvragen voor, veelal voor 1 dier. Het lukt dan ook niet om iedere geïnteresseerde te berichten en op de hoogte te houden. Daarom hebben wij helaas het besluit moeten nemen om alléén de mensen te berichten die uitgenodigd worden voor nadere kennismaking met het dier. Op de website kunt u zelf in de gaten houden hoe het adoptieproces van het dier verloopt met onderstaande statussen. “voldoende aanmeldingen”: voldoende reacties ontvangen, er worden geïnteresseerden uitgenodigd. “gereserveerd”: Geïnteresseerden zijn geweest om kennis te maken. Daarna worden nog 2 kennismakingsmomenten gepland. “geadopteerd”: de hond is geadopteerd en is verhuisd naar zijn/haar nieuwe baas.
Wanneer je een dier adopteert vindt er een plaatsingsgesprek/ adoptiegesprek plaats, waarna je de adoptieovereenkomst tekent en de adoptiebijdrage betaalt. In de adoptieovereenkomst staan een aantal rechten en plichten. Je vindt deze bij het adoptieformulier. Tijdens het adoptiegesprek print de medewerker (medische) informatie over het dier uit en (in het geval van een afstandsdier) de afstandsvragen van de vorige eigenaar. Je krijgt deze mee naar huis, samen met het vaccinatieboekje.
Wij worden graag op de hoogte gehouden van hoe het met jouw net geadopteerde asieldier gaat. Natuurlijk wanneer er (medische) problemen zijn, maar ook wanneer je gewoon even wilt laten weten dat het goed gaat. Dat is geen verplichting natuurlijk, maar wordt altijd wel erg gewaardeerd! Wanneer je wel tegen (medische) problemen aanloopt, vragen hebt, of ergens over twijfelt: neem gerust contact met ons op! Tijdens openingstijden zijn wij bereikbaar op 038-4601784 en bij dringende gevallen is een medewerker tot 22.00 uur te bereiken op het spoednummer. Wanneer je telefonisch contact opneemt kun je in het keuzemenu voor deze mogelijkheid kiezen.
Indien je niet in de directe omgeving van Zwolle woont kun je natuurlijk wel gewoon een dier bij ons adopteren. Let dan wel op de medische proeftijd. Deze 14 dagen medische proeftijd geeft jou gelegenheid om (na contact met het asiel) naar de asieldierenarts in Zwolle te gaan voor een kosteloos consult. Medicatie dien je zelf te betalen. Indien je ver weg woont en besluit naar jouw eigen dierenarts te gaan, kunnen wij dit consult helaas niet vergoeden. Ondanks zorgvuldige screening en dierenartscontroles en behandelingen van onze kant kun je voor (onverwachte) medische kosten komen te staan. Wij zijn hiervoor niet aansprakelijk.
Voor adoptie is iedere hond gechipt. Wij melden de chip aan bij een databank met de gegevens van de nieuwe eigenaar. Dit wordt over het algemeen gelijk tijdens de adoptie gedaan zodat het dier gelijk terug te herleiden is naar de nieuwe baas.
Een microchip is ongeveer zo klein als een rijstkorrel en wordt bij het dier tussen de schouderbladen onder de huid ingebracht. Deze microchip heeft een uniek nummer dat aan jouw huisdier gekoppeld wordt en is gemakkelijk af te lezen met een chipreader. Elke instantie die met dieren te maken heeft is in het bezit van een dergelijk afleesapparaat. Zodra een dier gevonden wordt, wordt gecontroleerd of het dier een chip heeft. Zo ja, dan kunnen middels het chipnummer de persoonlijke contactgegevens van de eigenaar opgezocht worden, die zijn opgeslagen in een landelijke centrale database.
Het goed verzorgen van een dier kost geld. Dieren worden medisch behandeld, ingeënt, ontwormd, ontvlooid en gechipt (incl. aanmelding van de chip). Alle katten worden op kosten van het asiel gecastreerd of gesteriliseerd. Het overnamebedrag dat wij per asieldier vragen vind je boven deze vragen.
Indien je niet in de directe omgeving van Zwolle woont kun je natuurlijk wel gewoon een dier bij ons adopteren. Let dan wel op de medische proeftijd. Deze 14 dagen medische proeftijd geeft jou gelegenheid om (na contact met het asiel) naar de asieldierenarts in Zwolle te gaan voor een kosteloos consult. Medicatie dien je zelf te betalen. Indien je ver weg woont en besluit naar jouw eigen dierenarts te gaan, kunnen wij dit consult helaas niet vergoeden. Ondanks zorgvuldige screening en dierenartscontroles en behandelingen van onze kant kun je voor (onverwachte) medische kosten komen te staan. Wij zijn hiervoor niet aansprakelijk.
Alle honden zijn voorzien van een geldige vaccinatie (cocktail-vaccinatie hond) en zijn ontwormd en ontvlooid. Castratie of sterilisatie wordt niet standaard uitgevoerd bij onze asielhonden. Indien je dit wenst kunnen wij dit tegen meerprijs laten uitvoeren door de asieldierenarts, na goedkeuring van de dierenarts. Indien je reageert op een asielhond die niet gesteriliseerd, of gecastreerd is en jij hebt zelf een hond van een ander geslacht die niet gecastreerd of gesteriliseerd is, kan adopteren alleen wanneer 1 van beide honden gecastreerd of gesteriliseerd wordt.
Wij vinden het erg belangrijk dat er een goede match tussen adoptant en asielhond is en dat de hond goed in de thuissituatie van de adoptant past. Onze dierverzorgers weten grotendeels wat het karakter van de hond is. Daarom kijken wij middels het adoptie aanvraagformulier naar de thuissituatie van de adoptant (kinderen, woonsituatie, andere huisdieren, hoe lang alleen thuisblijven, enz.) en of de hond zou passen in deze situatie. Je hebt er niets aan wanneer je op een hond valt, terwijl deze niet in jouw situatie past. Dat zou een teleurstellende adoptie opleveren voor jou en een stressvolle ervaring voor de hond. Indien jouw situatie hetgeen is wat wij zoeken voor de hond, dan word je uitgenodigd om kennis te maken, want de klik tussen baas en hond is natuurlijk erg belangrijk.