Kattenpension

Wegens het grote aanbod van zwerfdieren en dieren in nood zijn wij tot nader bericht gestopt met ons katten- en hondenpension. 

Deze zwerfdieren en dieren in nood hebben dringend ons onderdak, onze liefdevolle verzorging en aandacht nodig.

 

Wij willen wel hulp bieden aan dieren waarvan de eigenaar opgenomen moet worden of op andere wijze in de problemen is gekomen. (Deze dieren zijn meestal niet gevaccineerd en kunnen niet bij een commercieel pension terecht)

Ons kattenpension is bewust kleinschalig gehouden zodat wij voldoende aandacht kunnen schenken aan de katten die bij ons komen logeren. De sociale poezen en katers proberen wij (indien gecastreerd /gesteriliseerd) zoveel mogelijk in groepjes te huisvesten.

Bij aankomst worden de katten eerst in een kleinere omgeving gezet zodat zij op alle gemak kunnen wennen aan hun logeeradres. Na gewenning mogen de katten vrij rondlopen en de pensionruimte verkennen.

Overdag krijgen de katten voldoende gelegenheid om in de afgesloten buitenruimte te kunnen lopen, spelen of liggen. Alle verblijven zijn verwarmd en beschikken over meerdere fijne ligplekken.

Voor de voeding maken wij gebruik van Hill’s voer, dit is in de pensionprijs inbegrepen. Dit is zeer hoogwaardige voeding (droge brok) en verkrijgbaar in allerlei vormen. Wanneer uw kat dieetvoer krijgt, is het mogelijk om dit zelf mee te nemen. Wij voeren dit dan zonder meerprijs.

Voordelen van

Het pension

  1. De meeste katten kunnen gebruik maken van een afgesloten buitenruimte.
  2. De katten krijgen hoogwaardig Hill’s voer, dit is bij de prijs inbegrepen.
  3. Sociale katten worden bij elkaar geplaatst.
  4. De verblijven zijn verwarmd en voorzien van fijne ligplekken, hoog en laag.

Tarieven

Alle katten zijn welkom bij ons pension. 

Wij hanteren een dagtarief van € 8,50 voor de opvang en de verzorging. 

Gezien de populariteit en kleinschaligheid van ons pension vragen wij je om tijdig te reserveren om zo teleurstellingen te voorkomen.

Vereisten voor het logeren

Om de gezondheid van al onze dieren te waarborgen dient elke kat te voldoen aan de volgende voorwaarden:

Cocktailenting kattenziekte /niesziekte:

Deze mag niet ouder zijn dan 10 maand en moet 3 weken voor opvang zijn gegeven. Tevens moet de kat voorzien zijn van een chip. Dieren ouder dan 6,5 maand dienen gecastreerd /gesteriliseerd te zijn.

Veelgestelde vragen

De belangrijkste taak van het dierenasiel is de opvang van honden en katten waar om diverse redenen geen huis meer voor is. Daarnaast heeft ons asiel ook pensionplaatsen voor honden en katten. Wij zijn blij dat veel mensen hier gebruik van willen maken en hier enthousiast over zijn. Wij moeten echter constateren dat het door de toegenomen hulpvraag een steeds grotere uitdaging wordt alle dieren te huisvesten. De noodopvang van honden en katten heeft de hoogste prioriteit voor ons dierenasiel en wij zien een duidelijke toename van deze dieren. Om de opvang te kunnen blijven garanderen zijn wij genoodzaakte het aanbod van pensionplaatsen te beperken. Hierdoor moeten wij soms mensen teleurstellen als zij voor hun hond of kat een pensionplaatsen willen reserveren.
In ons pension beschikken wij over voldoende mandjes, dekens, kleden, knuffels, enz. Omdat kleden, dekens en stoffen mandjes dagelijks worden uitgewassen is het gevaar groot dat het door jou meegegeven dekentje, mandje of kleedje kapot gaat, of per ongeluk bij een ander dier beland. Indien je toch iets mee wilt geven, geef dan geen spullen mee waar je waarde aan hecht. Indien je wel iets mee wilt geven, dan is een oude handdoek waar jouw dier de laatste dagen op heeft geslapen, of waar jouw vertrouwde geur aan zit het meest praktisch. Wij leggen dit dan in de slaapplaats van jouw dier.
Indien jouw kat sociaal is, kan hij/zij lekker loslopen en heeft hij/zij ook de beschikking over de buitenruimte van het pension. Uitzonderingen zijn dieren met een bepaald dieet, medicatie, of wanneer jouw kat niet overweg kan met de andere aanwezige katten. Ook wanneer je aangeeft dat wij jouw dier apart dienen te huisvesten kan dat natuurlijk.
Ja, het pension is ook op zondag geopend, maar wel op afspraak. In het geval van brengen en/ of halen op zondag word een tijd met je afgesproken.
Het is voor ons geen enkel probleem indien jouw dier dieetvoeding of medicatie gebruikt. Je dient dit wel zelf mee te nemen. Indien er tijdens het pensionverblijf extra medicatie of dieetvoeding besteld moet worden, worden deze kosten doorberekend.
Helaas is het niet mogelijk om geld terug te geven indien je jouw dier eerder ophaalt.