Mazzel & Binky

Naam /namen: Mazzel en Binky
Leeftijd(en):  14 en 13
Datum van laatste vaccinatie: 10 08 2018
Is het dier /zijn de dieren gechipt?  onbekend

Omschrijving:
Er zijn verschillende redenen waarom ik nu afstand moet doen van mijn 2 lieve hondjes. Ik heb heel erg van ze genoten en ben heel dankbaar geweest voor de fijne jaren samen. Maar nu moet ik wegens omstandigheden afstand van ze doen.

Binky is echt een knuffelkont. Hij zit het liefst de hele dag bij je op schoot. Verder kan hij ook prima zijn eigen ding doen.
Hij is erg respectvol, rustig en altijd vrolijk. Hij heeft een heel rustig karakter in huis maar in het bos kan hij super hard achter konijntjes aan rennen.
Hij is erg betrokken met zijn baas en wil het je dan ook graag naar je zin maken.
Hij kan echt in de meest vreemde houdingen op je schoot in slaap vallen. Kortom een super lekker knuffelbeestje dus.
voor andere hondjes is hij vaak een beetje bang. Alles wat voor hem weg rent vind hij wel leuk. Van alles wat achter hem aan komt gaat zijn haren overeind staan.
Maar als hij ze rustig leert kennen is er niks aan de hand. Binky heeft een heel lief karakter en zal je altijd een gevoel van rust bezorgen.
Hij is heel erg gevoelig en vangt daarom alle energy heel snel op. Een rustig liefdevol huis is voor hem heel belangrijk.

Mazzel heeft iets meer energy en houd heel erg veel van wandelen.  Hij wil wel graag bij je komen zitten maar hij heeft vaak het geduld niet.
Dus hij zoekt meestal zijn eigen plekje en gaat meer zijn eigen weg. Wel vind hij het leuk om dingen te leren als daar beloning tegen over staat.
Ook houd hij van kusjes geven. Hoe hechter jullie band, Hoe meer kusjes je zult ontvangen. Mazzel heeft een eigenwijs karakter en weet heel goed wat hij wil.
Het is belangrijk dat de nieuwe eigenaar verliefd word op zijn eigenwijze karakter en er om kan lachen. Als hij weet wat beslist wel of niet mag houd hij zich daar ook aan.
Maar hij kan wel van allerlei manieren verzinnen om als nog zijn zin te krijgen als het gaat om uitgelaten worden en snoepjes krijgen.  Het kan voor sommige mensen nog wel een
nadeel zijn dat mazzel heel vaak aan staat. Ben jij lekker rustig aan het werk of op de bank dan zal hij ook lekker gaan liggen. Maar ren je van hot naar her door het huis dan zal
hij constant achter je aan lopen om er als eerste bij te zijn. Want wat als hij iets mist. Dit kan voor sommige mensen een beetje op je zenuwen werken dus daar moet je ook even over nadenken. Zelf heb ik er niet zo veel last van want ik weet dat hij rustig zal zijn als ik dat ook ben.

Met andere honden kunnen beiden hondjes goed. Als je ze in een losloop gebied zou zetten zou binky van de meeste hondjes afstand houden omdat hij het allemaal een beetje eng vind.
En mazzel gaat overal op af en laat zien dat hij een stoere hond is. Soms kan hij dominant gaan rijden om te laten zien dat hij de baas is. Dit vooral bij grote indrukwekkende honden. Maar hij zal nooit agressief gedrag vertonen of bijten.  Aan de lijn is het een ander verhaal. Met kleine hondjes is het altijd even snuffelen. Maar wanneer er aan de lijn een grotere hond passeert word er geblaft en kan je mazzel het beste even kort houden.

AANVULLENDE INFO:
Hoe is de omgang met honden?  redelijk
Hoe is de omgang met katten?  slecht
Hoe is de omgang met kinderen?  ja, vanaf baby leeftijd
Hoe reageert hij/zij op vreemden /bezoek?  goed, allemansvriend
Kan het dier alleen thuis blijven?  Ja, 6 uurtjes
Zijn er medische bijzonderheden?  Geen bijzonderheden. Zijn gezond. Wel opletten met voeding. Met slechte voeding kan binky verstopt raken.
Plaats waar dier verblijft: Hengelo

Geïnteresseerden in Mazzel en Binky kunnen contact opnemen met de huidige eigenaar via:  manondeen1991@hotmail.nl 06-11404462