Update 29-4-’21: Peter Platt is geadopteerd!

Vanuit het gastgezin:

Drie maanden geleden mochten wij, als gastgezin van het dierenasiel, Peter Platt onder onze hoede nemen.
Een super lieve en zachtaardige kat die gek is op spelen en knuffelen.

Toen hij bij ons kwam dachten we in eerste instantie dat hij wat had aan zijn wervelkolom. Want hij liep vreemd en had last van zijn darmen.

Gelukkig bleek hij ‘alleen’ maar een platvoet te hebben en wat last van obstipatie. Met zo’n poot kon hij prima leven en zijn obstipatie werd behandeld.  Peter Platt rende en speelde wat af door ons huis.

Een paar dagen voordat hij terug zou gaan naar het asiel voor adoptie, bleek hij opeens een wondje onder zijn platvoet te hebben. Dit kwam door het enthousiaste rennen wat Peter Platt graag deed.

Bijna een maand zijn we elke dag in de weer geweest met het verzorgen en verbinden van zijn wond. Het asiel en de dierenarts hebben alles uit de kast gehaald, maar helaas werd de wond alleen maar erger en pijnlijker.

Tot er geen andere keuze en mogelijkheid meer was dan het amputeren van zijn achterpoot.

Dit was voor zowel Peter Platt als voor ons/het asiel een zeer ingrijpende en ook kostbare operatie. Maar Peter Platt verdiende een toekomst zonder pijn en wondjes.

We zijn nu bijna een week verder. De eerste dagen waren zwaar en pijnlijk voor Peter Platt. Maar tijdens zijn dagelijkse beweegmomenten zien we de oude Peter weer.
Hij hobbelt lekker rond, speelt al weer een beetje, probeert af en toe een sprintje te trekken en hij komt weer graag bij je liggen om heerlijk met je te knuffelen. Hij komt er wel die Peter Platt, ook met drie poten!

All