OPEN DAG was een groot succes!

Zaterdag 3 november jl. heeft het Zwols Dierenasiel Zwolle weer een jaarlijkse OPEN DAG georganiseerd. Tussen 12:00 en 16:00 uur kon iedereen terecht in het asiel en velen maakten daarbij gebruik van de gelegenheid om ( onder deskundige begeleiding) een kijkje achter de schermen te nemen in het asiel. Met ruim meer dan 600 geïnteresseerde bezoekers was deze open dag een groot succes.

 
Op het terrein van het Dierenasiel in Zwolle konden de bezoekers kennis maken met diverse DierenTeam Zwolle partners van het Zwols asiel. Zo waren daar aanwezig: de Zwolse Dierenvoedselbank, de Zwolse Dierenambulance, de Stichting Flappus met een aantal konijnen en kippen en ook de Stadsdierenarts Zwolle was met hun bus (mobiele kliniek) aanwezig.

Natuurlijk was er op het terrein van het asiel ook de mogelijkheid om iets te drinken of te eten en kinderen konden marshmallows roosteren.
Van tijd tot tijd werden er door de Dierverzorgers van het asiel demonstraties verzorgd op een honden behendigheidsparcours en waren er ‘Hersenwerk voor Honden’ trainingen.
Binnen was er bovendien ook de gelegenheid voor kinderen om hun gezichtje professioneel te laten schminken met dierengezichtjes en zo waren er afgelopen zaterdag heel wat kinderen met veelkleurige dierengezichtjes op de been in Zwolle.
 
Het allergrootste succes was echter de rondleiding door het asiel. Tijdens deze rondleiding onder begeleiding van ervaren dierverzorgers en dierverzorgingsvrijwilligers, konden bezoekers in groepjes van ca. 10 personen een kijkje achter de schermen nemen in het asiel, waarbij ze de hondenkennels, de hondenspeelweide’s, de kattenruimtes, de speciale kittenkamer, de dierenartskamer, de trimruimte, maar ook de grote wasruimte etc. van het asiel konden bekijken. De hele middag stonden geïnteresseerden in de rij om gebruik te kunnen maken van deze gelegenheid en iedereen kwam daarbij enthousiast en blij verrast weer naar buiten, waarbij het niet alleen de kinderen waren die met glinsterende ogen en rode wangen naar buiten liepen.
 
Dierverzorgers, bestuursleden, receptionisten, vrijwilligers en stagiaires werkten op deze dag enthousiast met elkaar samen om deze open dag tot een succes te maken en samen met onze DierenTeam Zwolle partners kunnen we terug kijken op een buitengewoon geslaagde open dag!
 

Het Zwols Dierenasiel maakt deel uit van het DierenTeam Zwolle, een samenwerkingsverband van Dierenwelzijns organisaties in Zwolle en is de drijvende kracht achter dit samenwerkingsverband.

De open dag werd mede mogelijk gemaakt door:


  
Roelie bedankt voor het regelen van de tent! En natuurlijk onze dank voor alle vrijwilligers die zich zo ingezet hebben om deze open dag tot een groot succes te maken!