In de laatste week van augustus hebben wij van de Dierenbescherming het bericht ontvangen dat zij vanaf 1 september geen Dierenambulances meer laten rijden voor het vervoer van zwerfdieren in Olst-Wijhe, Raalte, Dalfsen en Ommen.

Dit heeft tot gevolg dat zwerfdieren per 1 september niet meer opgehaald worden door de Dierenbescherming.
Uiteraard heeft dit grote consequenties voor de inwoners van deze gemeenten en voor ons.

 

 

Het Zwols Dierenasiel wil graag de zwerfdieren blijven ontvangen en is gelijk gestart met het bekijken van de mogelijkheden om de zwerfdieren in deze gemeenten met haar eigen dierenambulance op te halen. Dit geldt tevens voor onze partner @Stichting Flappus in Zwolle, zij hebben laten weten dat zij de gevonden dieren graag blijven opvangen. 

 

 

Gezien de korte termijn van melding door de Dierenbescherming en het staken van de diensten, zullen wij eerst een noodplan opzetten om in ieder geval het ophalen van zwerfdieren binnen deze gemeenten te kunnen blijven garanderen na 1 september zodat deze dieren hier niet de dupe van worden.

 

Indien u vanaf 1 september een zwerfdier aantreft in Olst-Wijhe, Raalte, Dalfsen of Ommen, neemt u dan contact op met onze dierenambulance via 038- 460 17 84.

Er wordt dan gelijk gekeken wat wij voor u kunnen doen.