In het voorjaar 2018 waren er ideeën ontstaan bij hondenbezitters om het stukje honden losloopterrein in het Schellerpark te upgraden.

Na overleg met de gemeente zijn er een aantal dingen gewijzigd op het veld.
Zo is er een plek gecreëerd om picknick tafels neer te zetten en zijn er bomen aangeplant om schaduw te creëren. Er is een haag geplaats waardoor er meer rust komt tussen de loslopende honden en wandelaars/ fietsers die langs het terrein komen. Het waterschap heeft de sloot uitgediept en daarbij de kant wat vloeiender laten aflopen. Het terrein is uitgebreid en de borden staan op andere plekken zodat het duidelijker is dat met een losloopterrein betreed.

Tijdens de gesprekken met de gemeente hebben we ook de wens uitgesproken om wat honden speel toestellen op het veld te krijgen. Hier wil de gemeente niet voor zorgen.

MAAR er is ons een stukje van het terrein aangeboden om te adopteren en daar dan zelf wat van te maken. Het idee van de initiatiefnemers is om dit stukje met een aantal mensen te adopteren en er een “hondenspeeltuin” van te maken.

Agility (behendigheid) op het kleine veldje naast het losloopterrein.

Bij agility (ook bekend als behendigheid) loop je een parcours waarbij je hond hindernissen neemt doordat hij door tunnels gaat, over hekjes springt en andere obstakels moet nemen. Agility is echt samenspel tussen hond en baas wat er voor zorgt dat de band (nog) verder groeit tussen baas en hond. Het overgrote merendeel van de honden vindt het geweldig om de hindernissen te overwinnen; honden zijn vaak erg gemotiveerd.

Veel hondenscholen bieden agility cursus aan. Echter kan niet elke hondeneigenaar het betalen om wekelijks daar naar toe te gaan.

Zoals ik met mijn eigen hond heb gemerkt kun je in parken best wel plekjes vinden waar je onderdelen van agility kan doen. Zo is er in het Schellerpark ook een ‘kids wildlands’ waar tunnels (stenen rioolpijp), omgekapte bomen en dikke keien liggen. Hier kan de hond heerlijk door rennen, overheen lopen, overspringen en op gaan zitten. Alleen is dit natuurlijk een plek voor kinderen en mogen we daar met de hond geen gebruik van maken.

Wat zou het toch mooi zijn als we bij het honden losloopterein dit soort dingen ook kunnen plaatsen zodat kinderen en honden gewoon hun eigen speeltuin krijgen.

Voor dit initiatief zijn de initiatiefnemers op zoek naar een groep vrijwilligers die verantwoording gaan nemen om dit stukje te ontwerpen, maken en te onderhouden. Heb je interesse, wil je helpen , meer weten of heb je tips………. laat het weten via de link hieronder.

Alle honden eigenaren mogen er gebruik van gaan maken, het blijft openbaar groen.
Echter hoop ik dat er eigenaren bij zitten die een steentje willen bij dragen!


Bovenstaande oproep gaat niet van het dierenasiel uit, maar vanuit de website mijnzwolle.nl 

Meedenken, helpen uitvoeren, of op de hoogte worden gehouden kan via de website van mijnwijk.zwolle.nl