De belangrijkste taak van het dierenasiel is de opvang van honden en katten waar om diverse redenen geen huis meer voor is.
Het gaat hier om opvang van zwerfdieren maar ook dieren die om verschillende redenen uit huis geplaatst moeten worden.

Deze dieren hebben veel liefdevolle verzorging nodig en het Zwols Dierenasiel gaat zorgvuldig te werk met betrekking tot het herplaatsen van deze dieren om herhaling van de situatie te voorkomen.
Het dierenasiel heeft ook pensionplaatsen voor honden en katten en wij zijn blij dat veel mensen hier gebruik van willen maken en hier enthousiast over zijn.

Wij moeten echter constateren dat het door de toegenomen hulpvraag een steeds grotere uitdaging wordt alle dieren te huisvesten.
De noodopvang van honden en katten heeft de hoogste prioriteit voor ons dierenasiel. Wij zien een duidelijke toename van deze dieren.

Om de opvang te kunnen blijven garanderen zijn wij genoodzaakt het aanbod van pensionplaatsen te beperken. Hierdoor moeten wij soms mensen teleurstellen als zij voor hun hond of kat willen reserveren.

We zijn inmiddels bezig met plannen voor uitbreiding van het Zwols Dierenasiel zodat wij weer voldoende beschikbaarheid hebben, ook voor de pensionplaatsen. Zoals wij nu kunnen inschatten zal het echter niet lukken om binnen een jaar deze uitbreiding te realiseren.

Wij hopen op uw begrip en zien u graag terug na onze uitbreiding.