27 februari was anders dan anders voor Bibi.

 
Ze werd namelijk opgehaald door dierverzorger Iris, om mee opstap te gaan.

Als allereerste asielhond mocht Bibi vandaag kennismaken met het Snuffelbos @wolf_halla.

Wat is Het Snuffelbos? Een tijd waarin jouw hond helemaal hond mag zijn!

“In het snuffelbos van 4000m2 ga je samen op avontuur met jouw hond. Op zijn tempo waarin je hond volledig zichzelf mag zijn en kan bepalen wat er gebeurd. In het snuffelbos worden de zintuigen van je hond gestimuleerd en komt je hond op een natuurlijke manier tot ontspanning en rust. Tevens blijft jouw hond hierdoor door ontwikkelen, leert zichzelf beter kennen en bouwt zo zijn zelfvertrouwen op. Hij mag zijn wie hij is door op zijn eigen tempo en zonder enige druk volop op ontdekkingsreis te gaan en door het snuffelen zijn stresslevels te reduceren door te doen waar hij goed in is: zijn neus gebruiken!

Want waar de mens voornamelijk visueel is ingesteld is 1 van de belangrijkste levensbehoeftes van de hond zijn neus gebruiken. En dat zonder afleiding of druk van andere honden in het Snuffelbos.
Zie het als een grote snuffelmat of als een groot speel- en ontdekkingskleed van 4000 m2 in een belangrijke natuurlijke omgeving van de hond”.

 

Zo ook onze Bibi.
In het begin ging Bibi iets wat voorzichtig op ontdekking. Alles werd zorgvuldig af gesnuffeld.
Na een poosje werd Bibi steeds zelfverzekerder en ging lekker zelfstandig op pad, haar neus achterna.
Na een uur heerlijk haar ding gedaan te mogen hebben is ze voldaan en moe haar mandje in gekropen.
Het leuke is dat het asiel vaker gebruik kan maken van het snuffelbos voor asielhonden. In samenwerking met Wolfhalla hebben we de optie gekregen om op zondag en een door de weekse middag gebruik te maken van het snuffelbos. We kijken hier enorm naar uit, zodat nog meer asiel honden zo’n leuke en mooie ervaring mogen hebben als Bibi.

Iris dankjewel dat je op je vrije dag Bibi zo’n mooie dag hebt bezorgd. En Snuffelbos @wolf_halla dankjewel voor dit mooie aanbod.

Vanaf april mogen wij met de asielhonden kosteloos gebruik maken van het Snuffelbos!