Sinds 2022 organiseert het bestuur van het Zwols Dierenasiel een dag voor de vrijwilligers. Zonder onze vrijwilligers beginnen we als organisatie helemaal niets.

 

Op 16 maart organiseerde het Zwols Dierenasiel voor de 3e keer de ASIELDOET dag voor alle vrijwilligers van het dierenasiel.

Vrijwilligers zijn van enorm belang voor het Zwols Dierenasiel. Als waardering voor hun niet aflatende inzet is speciaal voor hun deze gezellige ASIELDOET dag georganiseerd. De vrijwilligers konden interessante lezingen op dierengebied volgen. En er was een heerlijke vegan lunch geregeld. De lezingen werden verzorgd door vrijwilligers van het dierenasiel en Marco Westerhof van de Gemeente Zwolle.


Een leuke verrassing was de komst van Wethouder dierenwelzijn Monique Schuttenbeld. Zij was tijdens een deel van de lezingen en tijdens de lunch aanwezig. Verschillende vrijwilligers konden een praatje met haar aangaan.

 
Het is al het 3e jaar dat deze dag georganiseerd is door het Dierenasiel. Als dank en waardering voor al het werk dat de vrijwilligers onbaatzuchtig voor alle dieren doen.
Het dierenasiel heeft meer dan 125 vrijwilligers zoals: de verzorgers en de poetsers, de gastgezinnen, de dierenhulpverleners, de gastvrouwen en de gastheer, de klussers, de centralisten, de tuinman, de webmaster, de coördinator, de kattenknuffelaars, de wandelaars en het bestuur.

Ook vierde het Zwols Dierenasiel deze dag op bescheiden wijze het 30-jarig bestaan. Omdat alle vrijwilligers Hart voor Dieren hebben, kregen zij persoonlijk een kleine attentie namens het dierenasiel overhandigd.

Aan het einde van deze gezellige dag kregen alle vrijwilligers, mogelijk gemaakt door leveranciers, nog enkele attenties mee.