Vrijwilligersdagen Dierenasiel Zwolle zeer geslaagd tijdens DierenASIEL DOET dagen!

Afgelopen vrijdag 11 en zaterdag 12 maart hebben de vrijwilligers van Dierenasiel Zwolle zich kunnen verheugen in 2 gezellige dagen onder het mom ‘’JIJ, als vrijwilliger van Stichting Zwols DierenASIEL DOET ertoe!’’

Tot vrijwilligers van het asiel behoren, naast diegenen die de dieren dagelijks verzorgen en de honden uitlaten, ook ambulance personeel dat gewonde dieren of zwerfdieren ophaalt en behoren ook gastgezinnen die honden, katten. puppy’s en kittens opvangen.

Zonder vrijwilligers kunnen veel organisaties niet draaien, zo ook zeker het asiel niet. Dankzij de hulp van zo’n 125 vrijwilligers kan het vaste personeel zich focussen op hun eigen taken. De afgelopen twee jaar hebben ook de vrijwilligers van het asiel met de problemen van werken in Coronatijd te maken gehad en kon er geen gezellig evenement voor hen worden georganiseerd. Zwols Dierenasiel heeft daarom tijdens de NL.DOET dagen, 2 dagdelen georganiseerd waarin vrijwilligers elkaar hebben kunnen treffen en gezellig bij hebben kunnen kletsen onder het genot van een lunch en/of buffet.

Ook konden zij inschrijven voor 4 interessante lezingen, namelijk: eerste hulp bij opvang Flessenkittens, reptielsoorten die voorkomen in Nederland en ‘’Komt een tijger bij de dokter’’ (uitheemse diersoorten).

N.B. Dat het werk van de vrijwilligers ook tijdens deze voor hen georganiseerde dagen gewoon doorgaat blijkt uit het volgende: 
De 4e lezing over vogelgriep kon geen doorgang vinden, omdat de presentator/dierenarts vlak voor de lezing werd opgeroepen voor een geval van Vogelgriep.
Twee medewerkers van de Dierenambulance werden tijdens hun gezellige middag opgeroepen wegens een oproep voor een gewonde buizerd.


Na deze geslaagde vrijwilligers DierenASIEL DOET dagen, zijn enkele overgebleven schalen met heerlijke broodjes door één van de bestuursleden van het asiel naar Stichting ”De Herberg” gebracht.

Als vrijwilliger heb je een belangrijke rol, maar moet je ook hard werken. Vind jij het echter leuk om je in te zetten voor dieren, meld je dan aan als vrijwilliger via onderstaande link op de site van het Zwols Dierenasiel.
https://dierenasielzwolle.nl/vrijwilligerswerk-stage/