Succesverhalen

Ieder dier verdient een kans op geluk. Een veilig, zorgzaam en liefdevol thuis dat door een zorgvuldige match vanuit het Dierenasiel Zwolle tot stand is gekomen. Daarom delen wij met veel plezier succesvolle plaatsingen waarbij zowel het dier als het nieuwe baasje geluk hebben gevonden.

Guus

Even een update over Guus(je).
Nu Guus omdat het gewoon een echte stoere kerel is 😉.

 

Vanaf het moment dat ik Guus heb opgehaald is het een cadeautje. Hij heeft zich meteen thuis gevoeld en luistert perfect. In verband met mijn vakantie heeft hij meteen een inburgeringscursus gehad bij de oppas, een vriendin van mij. En wat een feest was ook dat! 

Vrienden gemaakt bij de dierenambulance, veel gewandeld, veel gespeeld, hij heeft veel harten gestolen. Niet alleen die van mij. 

 

De baknijd is ver te zoeken zolang je maar duidelijk bent. Ook met wandelen gaat het prima. Er zijn stukken waar geen auto’s zijn en mag hij gewoon los meelopen. En ook dat gaat prima. Hij luistert heel goed.

En hij kan uren bezig zijn met een balletje of een kluif. En natuurlijk knuffelen. Hij heeft zo zijn Guus-momentjes op de dag. In de morgen voor het werk snoet schoonmaken en oortjes insmeren. In de avond lekker op schoot liggen slapen.

Guus heeft maar één nadeel……hij is gek op de aardbeien in mijn moestuin! Regelmatig moet ik hem daar uit jagen terwijl hij de aardbei nog in zijn bek heeft…ach, een mens kan niet alles hebben.😁.

Taloc (voorheen Dino)

We zijn alweer ruim een maand verder na onze adoptie van Dino, nu Taloc.
Blijkt de beste match ooit!!

De eerste week heeft hij alleen maar geslapen en als hij wakker was lekker knuffelen, dit doet hij het liefst de hele dag!
Hij eet super en komt langzaam iets aan. Ook de bespiering begint langzaam te komen.


In huis doet hij het super, helemaal sinds we de bench hebben weggehaald, dit werkte voor hem niet, zodra het deurtje dicht ging was er paniek,  nu veel meer rust. Hij was zo blij met zijn nieuwe mand, sprong er meteen in… echt zo blij en vanaf dat moment voelde hij dat hij mocht blijven, zo leuk om te zien.

 

Spelen moet hij leren en dat is echt een grappige ontwikkeling om te zien.. maar hij is een slimme jongen en heeft dingen snel door. Hij is wat dat betreft een verwende jongen,  zoveel speeltjes…
Hij is zo’n ontzettende goedzak en in de wijk al erg geliefd door mens en dier.
Wij snappen nog steeds niet dat deze jongen niet al snel geadopteerd was, zo verschrikkelijk lief en zachtaardig als hij is..


Het enige wat een puntje is, is zijn angst voor buiten.. dit wisselt enorm, maar ook daar gaan we mee aan de slag op zijn tempo.

Hij heeft al wel een paar hondjesvriendjes in de straat en als hij die ziet dan zie je hem groeien… hij is zo sociaal.
Binnen heeft hij zijn poezenzusje, dit gaat ook erg goed.. proberen elkaar lekker uit en zijn erg nieuwsgierig naar elkaar.


Al met al voor ons een match made in haven en we zouden niet anders willen. Hij heeft ons hart gestolen en hoort hij ons.
Ontzettend bedankt voor jullie goede zorgen en we houden jullie zeker op de hoogte!

Een poot en lik van Taloc

Luna

Goedemorgen!

 

We hebben haar zaterdag pas opgehaald maar ik wilde jullie toch alvast even een update geven:

Het gaat goed met Luna!
Ze is heel erg op haar gemak en slaapt veel. (Vooral de eerste dag) In het bos en op de hei wordt ze al wat zekerder, dat is leuk om te zien.
De commando’s (we houden er nog wel aan de riem) worden haar langzaam duidelijk.


 Ze eet als een bootwerker en lijkt erg tevreden. De zwemvijver vindt ze fantastisch maar nog wel spannend . Gister is ze mee uit eten geweest, dat ging ook prima!

Lotte (voorheen Julia)

Beste Dierenasiel Zwolle,

In november hebben wij een kitten bij jullie geadopteerd, toen heette ze Julia en wij hebben haar Lotte genoemd. 

Wij willen jullie even bedanken dat we destijds fijn zijn geholpen en dat we alle tijd kregen om een kitten uit te zoeken. Aan het begin vond Lotte het een beetje spannend thuis maar nu is ze super aanhankelijk en blij, de foto’s zeggen genoeg 😉.

 

Nogmaals dank, we zijn heel blij met Lotte! 
Jullie doen super werk en dat mag ook zeker gezegd worden!

 

Frenkie (voorheen Kai)

Hoi allemaal,

We wilden jullie graag een update geven over Frenkie. Op 29 februari kwam hij als een ontzettend magere en onverzorgde hond bij jullie binnen. Door jullie fantastisch goede zorgen voor hem konden wij hem 24 april gezond en wel mee naar huis nemen. 

Het klikte bij de eerste kennismaking al super goed met onze hond Josje. Ze zijn echt een geweldig duo. Ze spelen iedere dag samen en weten ook goed te ontspannen met elkaar. Ook naar onze twee katten doet Frenkie super lief.
Heel soms vindt hij het grappig om er naartoe te rennen, maar onze katten zijn daar niet zo van onder de indruk 🙂

Frenkie heeft al veel nieuwe avonturen beleeft; mee naar de klimhal, mee op visite, heel veel nieuwe hondenvrienden erbij gemaakt, kennis gemaakt met kleine kindjes van vrienden (doet hij ook super rustig en lief mee), samen hardlopen en rennen naast de fiets. 

Verder is hij een enorme knuffelkont en daar genieten we volop van!

 

Ook gaan we naar cursus bij Hondenschool Jimmie wat ook hartstikke braaf gaat. Wanneer we na cursus naar de auto lopen, trekt Frenkie trouwens enthousiast richting het asiel, dus hij was ook erg blij met jullie 🙂

 

Kortom; hij is een top hond en we zijn allemaal super blij met elkaar.

Jullie nogmaals bedankt voor alle goede zorgen voor dit knappe snuitje.

Nootje

Even een update over Nootje, de kat die ik pas geadopteerd heb.

Het gaat goed met haar. Ze eet goed, maar natte brokjes hoeft ze niet. Ze is inmiddels wel aardig gewend aan mij en de nieuwe omgeving. Ze is erg speels en vol met energie.

Soms brengt ze een speelgoedmuis naar me toe zodat ik die kan gooien voor haar.

Ze moet nog wel een beetje leren wat wel en niet mag, maar dat gaat ook steeds beter.

Ollie (voorheen Thor)

Beste medewerkers van het dierenasiel Zwolle,

We zijn nu welgeteld een weekje na de adoptie van Thor, en dus brengen we graag even verslag uit hoe het ondertussen gaat met hem.


Wel, jullie kunnen eigenlijk alvast beginnen met de ‘wall of fame’ uit te breiden, want het ziet ernaar uit dat er een nieuw succesverhaal zal mogen worden toegevoegd!

Thor heet nu Ollie (nieuw leven, dus ook een nieuwe naam – hij mocht ‘m overigens zelf uitkiezen…), en eigenlijk is alles meteen van bij de start perfect verlopen. Hij voelde zich schijnbaar ogenblikkelijk thuis, reageerde erg enthousiast, en de twee andere honden accepteerden hem vrijwel meteen in hun territorium. 

 

In het begin was onze andere Franse bulldog wel wat bezitterig inzake speeltjes en luilekkerplekken en baasjes, maar dat was heel gauw voorbij. De twee bullies zijn nu bijna onafscheidelijk.
En ook met onze seniordame Whoopy gaat het prima.

Ollie/Thor toont respect voor haar, en dat is exact wat Whoopy wil.

Ook op ons, zijn menselijke huisgenoten, lijkt Ollie/Thor helemaal dol.
Hij is zo vrolijk telkens hij ons ziet, wil op onze schoot zitten, komt constant likjes geven, vraagt aandacht, brengt ons zijn speeltjes, enz.

Hij kwam de eerst avond zelfs al prinsheerlijk tegen ons aan liggen snurken op de sofa.
Hij geniet er bovendien echt van om in de tuin te zijn, en dan vooral om te snoezelen op de zonnigste plekjes.

Hij waakt zelfs over huis en tuin – tot groot genoegen van Whoopy, die zich daar nu niet meer om hoeft te bekommeren.

Ondertussen zijn we ook een eerste keer met zijn allen in ons vakantiehuisje geweest, en de grote tuin daar is hem bijzonder goed bevallen.

We hebben oprecht nog nooit een adoptiehond gehad die zich zo makkelijk en snel thuis voelde en aanpaste.
Het feit dat hij geen echt ‘rugzakje’ met zich meedraagt, is beslist een belangrijk voordeel gebleken.

Slotsom: we zijn heel erg happy met hem, en hij duidelijk ook met ons.

Pip (voorheen Lady)

Hallo,

 

Zo’n vier weken geleden mochten we Lady uit het asiel meenemen naar huis. Inmiddels hebben we haar de naam Pip gegeven omdat we dat beter bij haar vonden passen. 

 

Het is een erg lieve poes, ze komt graag bij ons liggen en speelt heel graag met van alles en nog wat. Ook vind ze het heerlijk om voor het raam te zitten en te kijken naar de vogeltjes. Dat wordt nog wat als ze straks naar buiten mag… 

 

We zijn heel blij met haar als huisgenoot! 

 

Ginny


Ginny heeft ons huis al verkend, de bank per direct ingenomen en nu ligt het spul rustig en vredig te pitten!

We houden jullie op de hoogte, maar konden het niet laten alvast wat te sturen.

Groet!!

Marsh & Mellow

Beste mensen van het Zwols dierenasiel,

 

Vorige week hebben we de 2 katertjes M&M bij jullie opgehaald, Marsh & Mallow.
Zodra de reismand open ging, sprongen ze er nieuwsgierig uit en de hele keuken werd besnuffeld en ontdekt.
He, stoelen waar je op kunt klauteren, een heerlijke mand, en ook nog een ander speelgoed en er stond lekker eten klaar, maar eerst even ravotten. Om daarna  saampjes in slaap te vallen.

Het zijn 2 schattige boefjes, o zo nieuwsgierig, onderzoekend en vrolijk en aanhankelijk. Schrikken niet snel van iets en inmiddels is de woonkamer ook ontdekt incl. het lopen over de piano:-)

Samen rennen door de kamers, over de bank, onder kussens door, met wol spelen, met proppen papier, in dozen klimmen, achter de „hengel aanjagen”, achter elkaar aan vliegen, veters zijn leuk,

balletjes ook, muisjes ook enz……Als ze moe zijn komen ze steeds vaker bij ons liggen, Mallow ligt het liefst op je schouder/nek en Marsh half op je arm of schouder, zo gezellig. Maar ze liggen ook heerlijk samen bij elkaar.

Dank jullie wel voor de goede opvang in het gastgezin, dankzij hen (en hun eerste 6 weken in ws. een gezin) zijn het de leuke katertjes geworden die ze nu zijn. Wij zijn erg blij met ze!

Bolle & Beer

Mauw mauw,

Hier een bericht van ons bij ons nieuwe personeel. 

Wij laten het personeel lekker lopen, want wij apenkooien de hele woonkamer en keuken door. Het is zo leuk om in de houten jaloezieën te klimmen en te graven in de planten. 

Maar als we moe zijn dan kruipen we lekker op de schoot van ons personeel of tegen elkaar op de bank of krabton. 

Dus wij hebben het hier reuze naar ons zin. 

Dikke poot van Bolle en Beer

Puckie

Hallo,

Bij deze willen wij even laten weten hoe het met Puckie gaat. 


Vorig jaar oktober hebben wij haar geadopteerd.
Het gaat goed met Puckie, het is een lief, sociaal en speels katje. Ze kan het ook goed vinden met Bailey onze kater.

Ze vind het heerlijk om bij iemand op schoot te zitten of lekker rond te rennen buiten en achter de vliegjes en insecten aan te vangen.


We zijn heel blij met haar.

Billy

Afgelopen woensdag hebben we Billy opgehaald in Zwolle.
Allereerst bedankt voor alle informatie. Leuk om te lezen en hem zo een beetje te leren kennen.

 

Billy woont nu dus bij ons. We hebben een grote tuin en het bos tegenover ons, dus in de toekomst kan hij heerlijk naar buiten. 
Het huis deelt hij met onze Rhodesian Ridgeback en 2 katten. Regelmatig komen er kleinkinderen langs, dus die gaat hij nog ontmoeten.

 

Billy is een grappig kereltje met een groot ego. We zijn dus al op de tweede dag met opvoeden begonnen.
Hij trekt zich niks van de andere katten aan, gromt en blaast gewoon terug. Hij rent de hele dag door de kamer en wil alles ontdekken, vooral de andere ruimtes waar hij (nog) niet mag komen. De hond is z’n grote vriend en een soort surrogaat moeder geworden. 

Hij weet super snel hoe hij ergens moet komen, dus de eettafel en het aangrenzend eiland worden regelmatig bezocht. Bij mijn ‘hé, eraf!’, springt hij snel op de grond. Het is een enorme knuffelkat en hij probeert regelmatig via onze benen omhoog te klimmen om geaaid te worden.

 

Het liefst eet hij het eten van de ander en het water uit de emmer van de hond is natuurlijk het lekkerst.

 
We genieten erg van hem. Dus allen hartelijke bedankt voor de verzorging van Billy!

Lotje (voorheen Fee)


Hallo,

Jullie wilden graag nog een paar foto’s van Fee (Lotje heet ze nu).

 

Het gaat heel goed met haar en is graag buiten. Maar heeft ook diverse plekjes in in huis waar ze graag ligt.

Ze laat zich graag horen en miauwt er goed op los.

Daisy

 

Hallo,

Hierbij nog even een berichtje hoe het gaat met Daisy.

Ze is nu een dikke week bij ons en ze doet het super goed. De eerste dagen waren spannend voor haar, maar ze voelt zich volgens mij steeds meer thuis.

 

De proeftijd hoeft niet verlengd te worden en wij zijn blij dat ze bij ons is! 😀 

Willem

Goedemiddag,

 

Vandaag is ’t 1 jaar geleden dat wij Willem bij jullie hebben geadopteerd! 

En wij zijn nog steeds enorm blij met deze ontzettende lieve hond. 

 

We waren de zoveelste eigenaar al, diertje was net een jaar geweest, maar bij ons word hij oud.

Hij past perfect bij onze andere honden Henkie en Harrie, hij is dol op auto rijden en dol op mijn zoon. Gewoon een heel lief dier!

Sparkle

Goedemorgen, 

 

Ik zou jullie nog een update doen over Sparkle. Wat is ze een lieverd! 

Toen ze thuis kwam ging ze direct op ontdekkingstocht en heeft als een stokstaartje alle hoekjes uitvoerig onderzocht. Ze eet en drinkt goed en kan eindeloos spelen.

 

Tussendoor doet ze flink wat dutjes of kruipt heerlijk tegen je aan. Haar mandje en donut vind ze maar niks, ze ligt liever languit gestrekt op de bank of in de vensterbank naar vogeltjes te kijken. 

Volgens mij voelt ze zich al aardig thuis. Ze achtervolgt je de hele tijd en is enorm nieuwsgierig naar alles wat je doet. Ook visite vindt ze erg leuk, dan komt ze er heerlijk tussenin liggen of wil spelen.

Wel vind ze bepaalde dingen nog erg spannend, zoals de wasmachine, maar de nieuwsgierigheid wint het toch van de spanning na wat aanmoediging. Ze is echt hartstikke lief, leuk en ondernemend en ik ben heel blij met haar! Het is alsof ze hier al maanden rondloopt. 

 

Bedankt voor alle goede zorgen! 

Pretzel

Hallo lieve dierenverzorgers!

 

Even een update van onze nieuwe harige vriendin, Pretzel woont morgen alweer 2 weken bij ons! En dat met veel plezier.

Pretzel is inmiddels wat aangekomen, is erg actief en knuffelt nog altijd erg graag. Wel wordt ze met de dag ondeugender, wat natuurlijk bij de leeftijd hoort. Maar dit betekende helaas wel het einde van een aantal plantjes😅

Pretzel een grote aanwinst in ons midden, ze wacht op je thuiskomt en is dan ook zichtbaar blij je te zien, wat natuurlijk fantastisch is! Ze is erg nieuwsgierig naar buiten maar we wachten hier nog even mee, wel heeft ze al lekker in de tuin gelegen aan een tuigje, dit vind ze fantastisch!  

Wij willen jullie nogmaals bedanken voor het matchen van pretzel aan ons en waarderen jullie fantastische werk enorm!

Lizzie (voorheen Maya)

Dag lieve verzorgers,

 

Regelmatig lees ik op jullie site alle succesverhalen, wat maken dieren mensen toch blij!

Deze week is het twee jaar geleden dat we onze lieve Lizzie (voorheen Maya) bij jullie ophaalden, kort na het overlijden van kater Max (voorheen Ybo) die ook van jullie afkomstig was. 


Na alle zorgen om Max (hartfalen) genieten we nog bewuster van Lizzie, die gelukkig gezond is en het erg naar haar zin heeft bij ons.

Wat zijn we blij met haar en wat brengt ze ons een hoop gezelligheid! Lizzie is net vijf geworden en ik hoop dat ze nog heel lang bij ons blijft❤️.

Hartelijke groet van ons

Lizzy (voorheen Tina)

Dag allemaal,

 

Kunnen jullie je Tina of voor ons Lizzy nog herinneren, van zomer vorig jaar?

Volgens jullie gegevens wordt ze vandaag 1 jaar. Kijk hoe prachtig ze is geworden!

Een pittig en aanhankelijk dametje met, eigen willetje. Je bent een kat of niet tenslotte. Enthousiast naar buurtkatten, die natuurlijk niet allemaal  enthousiast terug doen, maar ze heeft al wel verkering.  
Haar chronische diarree hebben we met hypo allergene voeding onder controle. We hebben haar lief😻 . Hartelijke groet van ons

 

Borre

Lieve verzorgers van Borre,

Het gaat zo ontzettend goed met Borre. De reis naar huis verliep rustig, Borre viel zelfs af en toe eventjes in slaap.
Toen hij bij ons binnen kwam, is hij op zoek gegaan naar een plekje waar hij beschut zat. Hier heeft hij even gezeten maar kwam eigenlijk al snel even om het hoekje kijken.

Op de bank wilde hij nog niet, maar toen we hem eenmaal hebben laten zien dat hij hier gewoon welkom is, is dit 1 van zijn favoriete plekjes geworden. Het bed is namelijk ook 1 van zijn favoriete plekjes.

Waar wij zijn, is Borre. Veel geaaid worden, veel kopjes geven en heel hard spinnen is wat hij het meeste doet. Hij komt steeds meer los. De eerste paar dagen was hij vooral aan het slapen en knuffelen, maar nu wil hij ook steeds meer spelen. Achter een balletje aan rennen of het muisje aan de hengel pakken. Sinds de afgelopen dagen miauwt hij terug als we hem wat vertellen.

We hadden ons geen betere kat kunnen wensen want wat zijn wij blij met lieve Borre 🥰.
We willen jullie heel erg bedanken voor de fijne service en het vertrouwen!
Lieve groetjes, Borre en baasjes

Jay Jay


Goedemiddag, 

 

Inmiddels woont JayJay al weer 4 weken bij ons en het gaat heel goed met hem. Hij is erg aanhankelijk, knuffelig en lief en ligt graag op schoot. 


Als het zonnetje schijnt wil hij wel graag naar buiten, maar dat kan nu nog even niet.

Zijn vacht ziet er inmiddels glanzend uit en is erg zacht (zie bijgevoegde foto).


We zijn erg blij met onze lieve kerel! 😊 

 

Moukie

Goedemiddag,

We zouden nog even wat foto’s en filmpjes sturen van hoe het gaat met Moukie.

Vanaf dag 1 is hij heel erg aanhankelijk. De eerste paar uur zat hij voornamelijk onder de keuken (achter de schotten) maar vanaf de avond dat iedereen (de kinderen ) naar bed waren kwam hij tevoorschijn. S ‘avonds lag hij direct al bij ons op schoot en in onze nek.

Inmiddels lijkt hij helemaal gewend, ook met de kinderen. Ze zijn allemaal dol op hem en maar laten hem goed met rust als dat nodig is.

We zijn heel blij met hem.

Princess


Goedenavond,

 

We hebben onze kat Princess in oktober 2023 opgehaald bij jullie. Er is bij haar deze week FIP geconstateerd.
Ze is nog niet ziek, het was eigenlijk een toevalsbevinding. Gelukkig is er sinds kort een legale behandeling beschikbaar waar we gebruik van gaan maken met een goede prognose op volledige genezing! 

Bijgevoegd een fotootje, we zijn erg blij met haar!

Marly

Nieuwe update

Inmiddels is Marly bijna 2 maanden bij ons en heeft zij haar plakje helemaal gevonden. Marly geniet van de aandacht en is lekker ondernemend.


Ze is inmiddels gesteriliseerd en dat is ook allemaal goed verlopen.

We genieten van haar aanwezigheid en gezelligheid!

 

Pippi (voorheen Isis)

Hallo,

Hierbij nog een foto van Isis (nu Pippi). Het gaat goed met haar en de blaasontsteking is gelukkig weg.

Ze is dol op de laserpen met het rode lampje waar ze steeds achteraan rent!

Groetjes van Pippi!

Dana

Goedemorgen,

 

Hier een update over Dana haar eerste week 🙂 

 

Het gaat goed met Dana. Ze luistert naar als iets niet mag maar ze luistert niet naar haar naam. We proberen nu haar het aan te leren door haar naam te noemen als ze bij ons ligt en als ze bv in de gang zit haar naam te roepen en als ze dan komt haar te belonen 

 

 

Ze komt lekker bij ons liggen ‘s avonds en speelt veel.

Tica (voorheen Mayra)


Beste allemaal,

 

Het gaat heel erg goed met Mayra (wij hebben haar Tica genoemd).

 

Hierbij ook wat leuke foto’s 

 

Dank voor alle goede zorgen!

Daisy & Yvi

Beste,

Een tijd geleden hebben we Daisy en Ivy geadopteerd. Wat zijn ze enorm leuke katten!

We zijn super blij met ze, ze vinden het ook helemaal prima hier bij ons. 🙂

Romy

Goedemiddag,

Een aantal weken geleden heb ik poes Romy bij jullie opgehaald en ik dacht het is tijd voor een update.

Het gaat erg goed met haar en ze heeft het heel erg naar haar zin!

Ze speelt veel, knuffelt graag en wil alles ontdekken. Nogmaals bedankt voor alles!

Lucy

Goedemiddag,

 

Even een berichtje van Lucy, zodat jullie weten hoe ze het hier heeft bij ons thuis.

Ze is af en toe nog wat schrikachtig van onbekende geluiden, maar ze is ook heel vaak op haar gemak. Komt bij ons op schoot liggen en als onze dochter stil zit, komt Lucy zelfs al bij haar liggen!

We verwachten geen problemen! Behalve dan onze dure gordijnen waar ze mee speelt 😉

Bennie

Hallo medewerkers,

Gisteren was het precies een jaar geleden dat we Bennie geadopteerd hebben.
Wij willen graag laten weten dat het goed gaat met Bennie.
Zijn poten( afgescheurde kruisbanden) zijn goed hersteld.

 

Bennie heeft een instagram account (bennie_de_pocket__02_sept_2021) waar iedereen die er interesse in heeft hem kan volgen of een kijkje kan nemen.
Het is een open account dus voor iedereen toegankelijk.

 

Hier staan leuke foto’s en filmpjes op zodat de volgers een inkijkje hebben in zijn leven.

Wij hopen samen nog lang plezier met elkaar te beleven.
Groetjes van Bennie en de baasjes

Jane

Goedemiddag,

Gisteren heb ik Jane bij jullie opgehaald en wilde toch wat foto’s met jullie delen.

Ze is al helemaal op haar gemakje. Een heerlijke knuffelkont! Echt een schatje!
Na voorzichtig de boel verkend te hebben lag ze gisteravond al heerlijk op de bank te kroelen.
Ook vannacht geen kik gegeven en vanochtend gelijk weer aan het knuffelen. 

 

We zijn erg blij met haar!

Nikos

Goedemiddag,

Inmiddels is Nikos ongeveer 4 weken bij ons en wij wilden even laten weten dat het heel goed gaat.

Nikos is super lief en tevreden. Hij is graag bij ons, ligt tussen onze benen en gaat graag onder de deken.

Kortom, een fijne adoptie!

 

JayJay

Goedemorgen,

Vanochtend hebben we Jay Jay opgehaald. En ik wil even een update geven.

Het in de auto naar ons huis vond hij niet echt geweldig, dus eenmaal binnen kwam hij snel uit het mandje.

Hij was in het begin wat verlegen, maar inmiddels heeft hij wat gegeten en nu ligt hij lekker op schoot.

Nikki (voorheen Vicky)

Nog weer even een update over Nikki 🙂

Ze heeft haar draai helemaal gevonden en lijkt het goed naar haar zin te hebben. Het eten gaat nu fantastisch (ze blijkt vooral ook heel kieskeurig met brokjes te zijn, dus krijgt nu voornamelijk vers vlees waar ze ontzettend goed van eet).

’s Nachts slaapt ze niet meer op onze kamer (dat heeft ze niet meer nodig) maar in de woonkamer, de bench hebben we daarom ook afgeschaft want het liefste slaapt ze lekker op de bank. Het lukt haar zelfs al om af en toe een uurtje alleen te zijn!

Nikki blijkt dol op water te zijn. Met grote honden heeft ze weinig, maar ze lijkt wel meer op haar gemak in hun bijzijn. In kleinere honden raakt ze steeds meer geïnteresseerd en tijdens het spelen in het bos zoekt ze ook steeds vaker dat contact met andere honden op.
Maar vooral is ze gericht op mensen en is het een echte knuffelaar.

Bobby (voorheen Buddy)

Hallo allemaal,

Zoals beloofd een update over Buddy (die nu Bobby heet, omdat de hond van onze zoon ook Buddy heet).

Bobby is nu een week bij ons en hij doet het super goed. Inmiddels onafscheidelijke maatjes met onze andere jonge border collie Luna. Van ‘stuiterbal’ zoals hij beschreven werd op de website is hij in een week tijd een rustige, levendige, tevreden hond geworden.
Hij mist nog veel basisvertrouwen maar heeft veel steun aan zijn maatje Luna. De lange wandelingen, het eindeloos spelen in de tuin en de rust van het huis doen hem goed.
Natuurlijk moet hij alles nog alles leren, maar hij geniet van de trainingen en leert snel. En wij genieten van hem en zijn knuffels. Kortom we zijn super blij!

Dank jullie wel dat jullie Bobby aan ons hebben toevertrouwd.

Johnny

Op 15 december hebben wij Johnny bij jullie opgehaald. 

In de auto richting huis ging Johnny in de raarste posities liggen, we hebben erg om hem gelachen! 

Na thuiskomst had Johnny een paar dagen nodig om even te wennen en zijn plekje te vinden, maar hierna werd hij steeds meer zichzelf. Overdag is hij vaak actief, hij gaat graag een paar uurtjes naar buiten maar blijft altijd wel in de buurt. Als hij binnen zijn energie kwijt moet is hij veel aan het spelen, hij kan helemaal gek worden door zijn hengeltje of een balletje.

Een tijdje terug heeft hij gevochten met de kat van de buren, toen kwam hij trots thuis met een bloedende neus. Gelukkig viel het mee en is er nu alleen nog een litteken te zien. Hiernaast kan Johnny ook erg nieuwsgierig zijn, als er een kastje opengaat duikt hij er het liefst meteen in, en elke ochtend stapt hij ook even de kledingkast in (wie weet zit er wat tussen voor hem).

Sommige dagen loopt Johnny alleen maar achter ons aan, sowieso is hij erg aanhankelijk en wil hij het liefst altijd samen zijn. Hij kan ook erg miauwen als hij je even kwijt is, of hij je wel hoort maar niet ziet. ‘S nachts ligt hij dan ook de hele nacht er bij op bed, het liefst tegen iemand aan maar hij ligt ook graag op 1 van zijn eigen kleedjes. Hij heeft een eigen warmtedekentje waar hij gek op is.

Johnny is een super lieve kat en hij lijkt ook helemaal gek te zijn op ons! 

We zijn erg blij met deze lieve kat en hopen nog lang van hem te kunnen genieten 🙂

 

Loeloe

Gister heb ik LoeLoe geadopteerd en ik ben nog nooit zo blij geweest met een keuze die ik heb gemaakt! 


Ze is super lief en houd van met mij op de bank zitten en te knuffelen :). Ze eet super goed en netjes haar bakje leeg en is helemaal gek op het hengeltje die ik voor haar heb gekocht!

Hierbij wat foto’s van LoeLoe die lekker geniet van de zon, die mooi scheen gisteren en vanochtend. Ze heeft zoveel persoonlijkheid en is echt een schat van een poes, ik heb paar mensen langs gehad om haar te ontmoeten en ze was totaal niet bang!
Ze kwam de nieuwe mensen meteen begroeten en knuffelen.

 

Plurck (voorheen Luna)


Even een berichtje over Luna. 

 
Het gaat helemaal goed met haar, ze ligt in de woonkamer en wil graag aandacht.

Ook wil ze graag geaaid worden, maar blijft een beetje schichtig.
Vooral met onze herdershond, maar ze begint zich voor 95% helemaal thuis te voelen.
Toch leuk dat we het samen hebben gewonnen 😊👋

Boris


Het gaat super goed met Boris!!


Boris heeft het naar zijn zin, hij voelt zich nu thuis. Hij kijkt nu gelukkig minder verdrietig, hij kijkt zoals het hondje Droopy ;-).

Boris is nu ook wat dikker, hij is gek op eten. Je kan niets laten liggen want dan heeft Boris het opgegeten! Ik moet dus heel goed opletten. Elke ochtend zijn we om 8.00 uur buiten en weer thuis krijgen ze een lekker hapje en s’ middags brokken.

In het begin at Boris de bak leeg. Nu niet meer, dus kan Kenjie ook nog brokken eten.
Wij zijn blij!

Nikki (voorheen Vicky)

We hadden beloofd wat updates over Vicky te sturen. Omdat het zo goed gaat, sturen we er direct maar één!

Om te beginnen hebben we besloten haar Nikki te noemen, zo blijven we zo trouw mogelijk aan haar andere naam 🙂

Nikki vond de autorit vooral heel interessant en vond het heerlijk om op schoot te zitten. Ze heeft geen kik gegeven. Thuis heeft ze alles goed ontdekt, meteen met al het speelgoed gespeeld en lekker gewandeld.

 

Nikki heeft vannacht in haar bench bij ons op de slaapkamer geslapen en dit ging gelijk al heel goed. Lekker warm met haar zelfgemaakte kleertjes van het gastgezin. Wat zijn we ze hier dankbaar voor! ‘S ochtends nog even geknuffeld samen in bed en daarna naar het bos gegaan.

Nikki heeft gisteravond haar eten helemaal opgegeten en we hebben samen verse botjes uitgezocht waar ze ook graag op kauwt. Het eten lijkt dus heel goed te gaan gelukkig. Ze volgt ons overal en kruipt meteen op schoot als we gaan zitten. Of lekker warm tegen de kinderen aan op de bank.

Kortom, het gaat hartstikke goed! Nikki is ontspannen en speels, zoekt heel veel contact en knuffels en wij zijn allemaal verliefd op haar. Terwijl ik dit type is ze ook bij mij op schoot gesprongen en ligt ze lekker tegen mij aan.

Bedankt dat wij haar hebben mogen adopteren, we zijn in de zevende hemel. En bedankt voor het gastgezin dat ze haar zo liefdevol hebben opgevangen en een kleedje, 2 jasjes en een speeltje hebben meegegeven zodat Nikki ook de geur van haar gastgezin bij zich heeft.

Floki (voorheen Mart)

Mart de kater, woont nu een week bij mij. Zijn naam is inmiddels Floki en daar went hij nog even aan.

Floki is bij mij erg nieuwsgierig, sociaal en speels. Precies wat ook bij hem past.
Hij houdt van klieren en weet heel goed wat wel en niet mag, alles voor de aandacht!
Veters strikken is een uitdaging.

 

Hij had bij jullie een kuurtje gehad voor zijn darmen.
Hier bij mij geen diarree meer gehad. Wel vaak een tranend oogje. Maar het was al bekend dat Mart/Floki, niesziekte had.

Floki chillt graag voor het raam op zijn eigen kleedje en zit graag bij me op de bank. Ook direct een krabpaal neergezet waar hij direct gretig van gebruik maakte.


Zijn gemiauw is zeer aandoenlijk en je kan dat ook bijna niet negeren.
Al met al een goede match zoals het er nu naar uit ziet.

Gijsje (voorheen Hope)

Ik denk al maanden: het wordt tijd om eens een update te sturen over Hope (inmiddels Gijsje). Bij deze!

Gijsje heb ik in december 2022 bij jullie geadopteerd. Ik had toen al een kat van jullie, Izzy, die helaas afgelopen Pinksteren is aangereden. Gijsje en Izzy werden snel maatjes. Ik merkte dan ook dat Gijsje er flink kapot van was dat Izzy er niet meer was. Ik overigens ook.

 

Eén van mijn collega’s had onverwacht twee kittens. Mijn collega wist dat ik Izzy niet meer had en dat ik gek ben op katten. Ik heb gelijk mijn twee uitgekozen nieuwe vriendinnetjes, Bibi en Lola, opgehaald, terwijl ik ook net de sleutel had van mijn nieuwe huis. Een hectische tijd en Gijsje had al zoveel meegemaakt.

Ondanks alles is Gijsje hier, met de nodige hobbels, net als ik, goed doorgekomen. Meer dan goed eigenlijk. Het zijn alledrie dikke vriendinnen met elkaar. Gijsje is inmiddels echt tot rust gekomen en het is zo’n andere kat dan de dag dat ik haar adopteerde.
Ze is nieuwsgierig, ze speelt, zowel alleen als met die andere twee en het blijkt een echte binnenkat te zijn die enorm van knuffelen houdt en graag op schoot ligt. Mensen die ze vaker ziet, vindt ze inmiddels ook echt wel oké! Ik mag haar zelfs af en toe oppakken om even te knuffelen.

 

Het allerleukste vind ik om te zien dat ze gewoon écht heel veel blijer en gelukkiger lijkt ten opzichte van een kleine anderhalf jaar geleden. Ondanks alle extra tegenslagen en veranderingen waar ze mee heeft moeten dealen. Van de magere, angstige, ongelukkig ogende Gijsje is niks meer over. Ze is gezond, voelt zich duidelijk goed en heeft de veilige omgeving met gezelschap waar ze van geniet.

Ze zeggen weleens: tijd heelt alle wonden. Ik weet niet of het voor álle wonden geldt, maar wel voor veel 🙂.

Ik gun alle asieldieren bij jullie zo’n fijne doorstart in het leven. Jullie doen mooi werk.

Lulu


Lulu is nu een tijdje bij ons. 

En na problemen met haar ontlasting gaat het nu goed met haar!

 

Fender (voorheen Binkie)


Sinds oktober ‘23 woont Binkie(Fender) bij ons. Een uitzonderlijk bijzonder katje.

Hij vindt het geweldig om te spelen en de kamer rond te rennen achter balletjes, lampjes en muisjes. Tegelijk is hij ook onzeker en bang voor onverwachte geluiden.
Fender komt sinds dag 1 heerlijk bij ons liggen. En als we thuis komen worden we warm welkom geheten door een kat die rechtop tegen de deur staat.

Ondanks dat er verwacht werd dat hij graag naar buiten wil, vind hij dat nog steeds erg spannend en niet interessant dus genieten we lekker van de knuffels die Fender meermaals per dag aan ons geeft!

Lizz

Hoi hoi,

Lizz is nu bijna een weekje bij ons, wat is ze leuk en lief, het gaat heel goed met haar.

Wij hebben afgelopen dinsdag een hondentrainster op bezoek gehad voor een kennismaking en wij gaan met Lizz en haar aan de slag. Wij zijn begonnen met het oefenen van de hand-touch.
Lizz is een echte knuffelkoningin en heeft het erg naar haar zin bij ons. Dit was alvast even een update.

 

2e update
Ondertussen zijn we alweer een wat weken verder. Met Lizz gaat het heel goed, ze is echt een lieverd en het buiten lopen en trainen gaat ook goed. Ze kan soms ondeugend zijn maar dat hoort erbij en maakt het ook wel weer uitdagend. 

 

Wij zijn mega blij met haar!

Groetjes van ons en een knuffel en een poot van Lizz!

Lotje

Lotje woont nu een week bij me. Wat een schatje is het.

De eerste avond gromde ze nog, maar de volgende was dat over. Heel voorzichtig begon ze haar omgeving te ontdekken.

Het eten was nog minimaal, maar de 2e dag had ze daar ook haar weg in gevonden. 

Lotje komt steeds meer uit haar schulp, de eerste 3 dagen kwam ze vanaf 17.00 uur tot leven en heeft hele verhalen te vertellen. Nu loopt ze de hele dag rond en wil af en toe aangehaald worden.

Ze zoekt me op en komt regelmatig op schoot zitten en ik krijg steeds vaker een lik van haar.

 

Sinds een paar dagen word ik om 8.00 uur gewekt, want ze wil eten, prachtig toch.

 

Ik kan alleen maar heel dankbaar zijn dat Lotje bij me woont.

 

Puck


Het gaat nog steeds heel lekker met Puck hoor (zie foto)!

Ze eet (veel), drinkt (veel) en gebruikt keurig de bak. Ze is nog wel heeeeel rustig, maar logisch.
Beetje bij beetje wordt ze steeds nieuwsgieriger en speelt ze met een muisje of balletje. Hartstikke leuk.

Wij zijn er heel blij mee en volgens mij zij ook 😉

Polly (voorheen Gina)

Iets meer dan een jaar geleden hebben wij Gina opgehaald uit het asiel. 

 

Ze heeft het bij ons prima naar haar zin en kan lekker naar buiten. Het was eerst wel wennen. Ook de niesziekte was behoorlijk ernstig. Ik denk dat dat sowieso nog wel een half jaar heeft geduurd. Pas na een maand of 10 was het zon beetje weg.

In de zomervakantie hebben we er een kitten bij gekregen. Mijn neefje vond hem midden in de nacht midden op straat. Geen moeder in de buurt.
Gina, die we Polly hebben genoemd moest er enorm aan wennen, want Sammie is nogal speels, terwijl Polly eigenlijk heel beleefd en bescheiden is.

Jullie zullen waarschijnlijk Gina amper herkennen, want ze is behoorlijk in gewicht toegenomen. Ik ga er maar vanuit dat ze een stuk minder stress heeft.
Ik heb wat foto’s voor jullie bijgevoegd.

Abby

Hallo lieve mensen,

In mei 2022 heb ik Abby geadopteerd.
Vanaf het moment dat ik haar foto zag op jullie site wist ik gewoon dat zij mijn zielsverwant was. En ik heb geen ongelijk gehad. Dankbaar ben ik jullie nog iedere dag dat ik Abby (koosnaam Darling) mocht meenemen.

Abby is mijn beste vriendin ever. Ik heb nog nooit van mijn leven zo veel van een dier gehouden als van mijn darling.
En dat is visa versa. Abby en ik worden ’s morgens blij wakker. Eerst even goedemorgen zeggen en knuffelen, dan koffie en wat lekkers voor haar.

Het ochtendritueel afwerken en dan hopla naar het bos of speelweide. En als er dan nog soortgenoten zijn om mee te spelen dan gaat ze ervoor.
Ze rent niet, maar galoppeert als een paard, manoeuvreert als een atleet door hindernissen (bomen, struiken etc) en heeft de tijd van haar leven.

Soms heeft ze de oren op de wind, maar bij het woordje dag, laat ze alles in de steek en komt ze knetterhard aan.

Aan de lijn houdt ze super veel rekening met mij. Ze trekt niet en luistert en appelleert op mijn aanwijzingen. 

Ze is super intelligent en leergierig, ze weet als geen ander wat wel en niet mag. Alert is ze ook. Vooral tijdens de laatste ronde in de avond als het donker is. 

Abby is een geweldige lieve hond en daar wil ik jullie voor bedanken. Ik ben slechts doorgegaan op liefde, ingeving en toewijding. De basis ligt in haar karakter, het beste eruit halen hebben jullie voor elkaar gekregen.

Billy the Kid

Hier even een kort berichtje vanuit ons.

Billy woont sinds augustus vorig jaar bij ons en was hier eigenlijk al heel snel gewent. Het gaat erg goed met hem en heeft het hier goed naar zijn zin. Hij is de liefste knuffel kater die wij ons maar kunnen wensen, ondeugend en heel erg nieuwsgierig en kan het goed vinden met onze kids van 4 en 7 jaar.

 
De pingpong balletjes hebben plaatsgemaakt voor de haarelastiekjes van onze dochter haha.. deze verplaatst hij door het hele huis heen.

Groetjes van ons en Billy!

Willem

Update over Willem : Willem heeft het echt naar zijn zin! 


Lekker racen door het huis samen met de andere kat (soms lijkt het net de ‘Tour de France’).

Willem was wel erg ziekjes geworden, maar na een bezoekje aan de dierenarts komt alles weer goed!

Yce

Het gaat heel goed met Yce! 

 

Het is een hele fijne hond, bos vindt ze eng (vermoedelijk omdat het ook zo waait en de bomen kraken) maar hebben hier ook velden en lopen lekker daar tot het weer wat beter wordt.

 

Ze slaapt veel en diep onder een deken, speelt ook heel graag. Een hapje van de plant, de tuin ontdekken, we hebben een leeftuin met planten gras maar ook steentjes en verborgen hoekjes achter struiken.

Eigenlijk gaat alles goed, andere honden zijn we nog niet echt tegengekomen, ze trekt al veel minder aan de lijn.

 

Meis is een cadeautje ❤️


Tetter (voorheen Pom)

Beste medewerkers van het dierenasiel,

Hierbij een kleine update van onze eerste twee maanden met Tetter (bij jullie bekend als Pom).

Tetter woont sinds 2 maanden bij ons, en dat was even wennen!
Tetter is nergens bang voor en ze houdt van eindeloos spelen. De gordijnen, planten en touwtjes zijn voor Tetter nog niet veilig, maar ze leert langzaam wat wel en niet mag.

‘s Morgens en wanneer wij uit ons werk komen begroet ze ons met kopjes. Als wij rustig op de bank zitten of thuis werken komt Tetter ook graag rustig bij ons liggen. We mogen haar dan aaien en ze vindt het heerlijk als we op haar kopje of haar buik krabbelen.

We zijn heeel blij met onze lieve Tetter!

Boris

Hierbij een berichtje van Boris. 

 

Boris heeft het erg naar zijn zin. Met Kenjie, mijn andere hondje, gaat het samen ook prima. 


Ik ben vanmorgen even naar de winkel geweest, toen ik weer thuis kwam was alles ok. Ik probeer dit langzaam op te bouwen.

Het uitlaten gaat ook prima, Boris luistert prima. ’s Nachts gaat het ook prima, hij ligt op bed en in zijn mandje.

We houden jullie op de hoogte.

Floyd (voorheen Noah)

Lieve medewerkers,

Noah (omgedoopt tot Floyd) is ondertussen 5 weken bij ons en het gaat goed met hem.

Hij is een vrolijk en enthousiast manneke en heeft al veel geleerd. Met onze andere border Bowie is hij dikke vriendjes en ze spelen en donderjagen samen heerlijk.

Met één van de poezen heeft hij nog wat moeite maar dat komt doordat die hem uitdaagt en tegen hem gromt wat natuurlijk erg interessant is.

 

Chuchie (voorheen Ginny)

Het gaat super goed met Chuchie/Ginny!

Eten, drinken, naar de bak gaan, geen problemen mee gehad. Ze heeft een haast ontembare energie en ‘vraagt’ ook echt aan ons om te komen spelen. Als haar dat te lang duurt vraagt ze aandacht door ondeugende dingetjes te doen (droogbloemen omgooien, op de kast etc.). 😄 Maar ze is goed te corrigeren. Pingpongballetjes en muisjes zijn favoriet, het liefst in de kattentunnel.

Ze is ontzettend lief, komt knuffelen en vindt het fijn om even opgepakt te worden (alleen door ons) en samen naar de vogeltjes buiten te kijken. Wel heeft ze nog af en toe een hoestbuitje en wat last met ademen. Maar al beduidend minder dan de eerste paar dagen, toen had ze pittig last.

Ze houdt van borstelen, aanhalen en is erg alert wie waarheen gaat. Ze is niet bang voor bezoek, kruipt niet weg maar bekijkt op haar gemak eens met wie ze van doen heeft.

Ze slaapt meestal in haar fluffy mandje of op de verwarming. Ze krijgt lekker veel aandacht. Al met al alleen maar goede berichten! We zijn al enorm aan haar gehecht en dat is zo te zien wederzijds 😊.

Lieve groet & veel succes met de dieren!!

Saartje (voorheen Arizona)

Beste medewerkers van het dierenasiel,

Bij het opruimen kwam ik de papieren van jullie tegen van Arizona, toen wij haar op 12 dec 2022 ophaalden.

Na meer dan een jaar bij ons, willen we haar voor geen goud missen.
We hebben haar direct “Saartje” genoemd, omdat ze van lekker eten houdt. De oudere generatie onder ons herkennen de naam als de gezellige huishoudster in de serie Swiebertje. 


Ze luistert heel goed naar haar naam. Ze is gezellig, super lief en zowel dier- als menssociaal.

Perry

Het is vandaag 6 januari en precies 2 jaar geleden heb ik Perry opgehaald uit jullie dierenasiel. Nog altijd blij dat ze bij mij woont.

Ter info: Perry heeft gewoonlijk een bijna vast ritme. Om 22.00 uur ’s avonds vertrekt mevrouw naar buiten. Ook als het regent. S Ochtends tegen vieren komt ze weer binnen en gaat aan het voeteneind van mijn bed liggen.

Daar blijft ze liggen (zo nu en dan even wat brokjes halen) tot plm 17.00 uur. Ze loopt en zit daarna overal in huis totdat ze bij mij op schoot kruipt en echt, tegen 22.00 uur vertrekt ze weer naar buiten. Zomers is ze overdag natuurlijk meer buiten.

Jerry (voorheen Wall-E)

Vorige week woensdag hebben wij Wall-E opgehaald. Wij noemen hem nu Jerry.

De eerste twee dagen vond hij en ons hondje Tommie het nog erg spannend, maar vrijdag was het ineens allemaal goed.

Hij zoekt goed contact, maakt goed gebruik van de kattenbak en geeft de hond kopjes. Hierbij twee foto’s waar hij heerlijk ontspannen bij mijn vrouw ligt.

Hartelijk bedankt voor jullie vertrouwen in ons.

Luna (voorheen Jill)

Hallo allemaal,

Sinds ongeveer 1,5 maand woont Jill bij ons. Ondertussen hebben we haar Luna genoemd. Het gaat heel goed.
Luna is een heel lief, enthousiast, energiek en soms ook mega ondeugend poesje.

We leren haar steeds beter kennen en zij ons. Luna zit ook het liefste bij ons als we aan het thuiswerken zijn want aandacht is heel fijn en die krijgt ze gelukkig genoeg. Helemaal languit overgeven aan slaap naast 1 van ons en gekroelt worden vindt ze fijn. Samen spelen doen we ook geregeld en ze heeft al heel wat gekke spelletjes met ons gedaan.

Naast super lief is ze ook echt soms mega ondeugend en moeten we soms van goede huize komen om haar ergens uit te krijgen of mee te laten stoppen (vooral in de kerstboom klimmen is nogal leuk). We zijn heel blij met haar!
En wat goed dat jullie er zijn en zo goed voor alle dieren zorgen!

Juul (voorheen Yinti) en Yanic

Yinti (nu Juul) is inmiddels alweer precies 1 jaar bij ons en Yanic is vanaf april 2023 bij ons, ik dacht we geven even weer eens een update en een paar mooie foto’s.

Het gaat heel goed met ze, ook samen met Toby die al 5 jaar bij ons is. 

Juultje blijft wel wat schuchter maar kan ook heerlijk enthousiast zijn af en toe, ze is behoorlijk los gekomen maar ligt ook nog erg graag lekker rustig in haar kennel. 

 

Yanic is echt supergrappig en is een zeer ondernemend hondje die zich niet door haar beperkingen laat kisten, ze doet Toby met alles na, is zeer nieuwsgierig en heel graag bij je in de buurt, we zitten iedere avond gezellig met elkaar op de bank en dan liggen ze met z’n drieën om mij heen, zooooo gezellig!

We zijn ontzettend blij met ze en hopen dat we ze nog vele mooie jaren mogen geven!

Ash (voorheen Pino)

Lieve mensen van het Dierenasiel,

Allereerst een gelukkig en gezond 2024! Dat dit jaar nog veel dieren een fijn en liefdevol huisje mogen krijgen!

In oktober hebben wij Pino, nu Ash, bij jullie geadopteerd. Wij wilde jullie graag even een update geven van hoe het nu met Ash gaat.

Hij doet het super goed! Is, zoals jullie hadden vermeld, heel speels. Hij is gek op veertjes, balletjes en knuffels. Hier loopt en speelt hij heel de dag mee. Dit levert schattige filmpjes en foto’s op.

In de omgang met ons en andere mensen is hij heel lief. Naar andere mensen wel een beetje kat uit de boom kijken, maar geef het even wat tijd en hij wil graag met je knuffelen. Hij is naar ons ontzettend aanhankelijk. Wil graag vastgehouden worden, geeft ons het liefst heel de dag kusjes en slaapt graag naast ons in z’n mandje.

Al met al, zijn wij ontzettend blij met de adoptie van Ash. En kijken wij uit naar hoe hij uit gaat groeien naar een volwassen kat!

Heel veel liefs en nogmaals dank voor de goede zorgen

Aimy

Wij zijn zo blij met deze lieverd Aimy.

Ze acclimatiseert erg goed. Eet goed en heeft steeds meer belangstelling voor wat er buiten gebeurt.

We willen jullie nogmaals bedanken dat wij voor haar mogen zorgen.

Mila

Hallo dit is Mila die ik nu ruim anderhalf jaar heb. 


Wat een schat en wat doen jullie goed werk.

Mila en ik willen jullie hele fijne feestdagen wensen. En een gezond 2024,  ook voor al die schatjes die nu nog in het asiel zitten.

Groetjes van ons.

Spooky

Ik wil jullie geweldige feestdagen wensen en een beestachtig goed 2024!

Liefs, Spooky.

Floyd (voorheen Noah)

Noah (Floyd) is echt een schatje en hij speelt uitbundig met onze Bowie die het ook geweldig vindt.

Noah beheerst ondertussen al het ‘zit’ commando.
De poezen vinden hem te druk maar zijn wel nieuwsgierig dus daar werken we aan.

Pim

Dit is onze Pim.


Hij is enorm gegroeid ondanks onze zorgen die we hadden in het begin omdat hij niet at. Nu eet hij als een bouwvakker…… gelukkig.

 
Inmiddels heeft hij er een vriendinnetje bij en ze hebben veel plezier samen.
Het zijn boefjes en de kerstboom is niet altijd meer voorzien van kerstballen. We beleven veel plezier en zijn erg wijs met hen.


Pim mag heel graag op schoot en is erg aanhalig.

Sofie (voorheen Willow)

Ze is nu 4 weken bij mij en ze voelt zich helemaal thuis.

Ik ben heel blij met haar. Het is een lief, speels poesje. Het liefst rent ze de hele dag achter propjes papier aan of haar muisje.
Ze is altijd bij mij in buurt en zit graag op schoot. Ze wordt steeds meer maatjes met de andere poes.

Het was voor haar en mij een goede keuze. 😀

Mitch

Vorige week dinsdag 5 december hebben wij Mitch bij jullie opgehaald.

Mitch heeft hier echt zijn plekje gevonden. De eerste dag was het wel even wennen, zoveel ruimte en een nieuwe vreemde omgeving. Maar nu loopt hij al heel vertrouwd rond.

 

Als je rustig op de bank zit komt hij dan ook graag bij je liggen. Begin je hem dan te aaien, dan spint hij er op los. 

Lin (voorheen Rosalyn)

Even een korte update over kitten Rosalyn (die nu Lin heet).

 

 

Ze is dikke vrienden met onze kater Ollie (die we vorig jaar uit het asiel haalden) geworden.

Ze spelen samen, rennen dan om beurten achter elkaar aan en als ze moegespeeld zijn slapen ze samen, het liefste boven op elkaar. Super schattig.

 

Boes (voorheen Lena)


Een tijd geleden hebben wij Lena bij jullie geadopteerd. 

 

Het gaat heel goed met haar en ze is een lief klein schattig poesje.
De dierenarts zegt zelfs dat ze niet groter wordt dan 3 kilo.

 

Groetjes van ons

Djira (voorheen Mira)


Haaiii

Eerste weekend zit erop maar ze is zo vreselijk LIEF❣️ 

Echt een heel lieve hond. En heel braaf.

 

Hierbij wat beloofde foto’s maar ik zal over een maandje ook nog wat sturen.

Ze heeft  onze harten gestolen en volgens mij voelt ze zich al redelijk thuis.

 

Liefs van Djira en bedankt voor jullie goed zorg🙏

Juultje

Jullie krijgen ieder jaar natuurlijk honderden katten onder ogen, maar misschien dat sommige medewerkers van het asiel deze nog herkennen.

 

Precies een jaar geleden hebben we Juultje als snotterende kitten opgehaald uit het asiel en in de tussentijd is ze opgegroeid tot een kerngezonde jongvolwassen dame. 

Ze is een letterlijke stoeipoes en het stoffen muisje dat ze van jullie bij haar adoptie meekreeg is nog altijd met afstand haar favoriete prooi.

Weliswaar is ze iets ondeugender dan hoe ze geadverteerd werd maar de meeste krassen in onze armen zijn inmiddels geheeld.

Bij deze een collage van leuke herinneringen aan het afgelopen jaar. Hopelijk kan een van de asielmedewerkers die haar zo goed hebben verzorgd deze onder ogen krijgen.

Groetjes van ons

Thor (voorheen Snooze)

Goedemiddag allemaal,

Thor is inmiddels alweer ruim 3 maand bij ons, en hij maakt het goed.

Hij en zijn maatje, Loki, zijn onafscheidelijk. Ze spelen veel met elkaar en zijn altijd op ontdekkingsreis.
Thor is niet heel behendig, maar dat houd hem niet tegen!

Groetjes van ons

Poppy (voorheen Princess)

Goedemorgen allemaal,

Even een kleine update van Poppy (voorheen Princess) die we 24-10 bij jullie hebben geadopteerd.

Het gaat heel erg goed met haar, ze had even tijd nodig om los te komen, maar inmiddels is de bovenverdieping al vertrouwd genoeg om achter speeltjes aan te rennen, lekker op bed te slapen en met de andere kat gaat het ook goed. 


Langzaam zijn we haar aan de benedenverdieping aan het wennen met de 2 honden en de rest van de wereld!

Blackie

Even een update over Blackie. 
De eerste 2.5 uur heeft Blackie alle hoeken van de woonkamer verkend. Onze kat Queenie vond het vreemd allemaal, maar Blackie komt regelmatig ff naar Queenie voor een korte snuffel. Ze maakte gelijk een paar keer gebruik van de kattenbak, een gesloten bak met klepje, maar vond ze totaal geen probleem. Ze kwam gisterenavond al snel bij ons beiden op schoot liggen, dat doet ze vandaag ook. We houden naar bezig met speeltjes en ze voelt zich goed thuis hier.

Ze heeft genoeg honger en laat dat duidelijk weten als het etenstijd is 🙂
De kinderen van de buren hebben ook al kennis gemaakt (18 en 12 zijn ze) en dat vond Blackie niet eng.
Ik denk dat het tussen Queenie en Blackie wel goed komt, ze eten naast elkaar, is gewoon nog wennen.

Ik moet wel goed opletten want Blackie wil al snel eten uit de bak van Queenie, maar dat is voer voor volwassen katten.
Zodra ze haar eigen eten op heeft wil ze bij Queenie meeëten, dus moet er nog wel even bijblijven.

Dus het gaat hier prima! Bedankt voor alles!

Jack

Hallo medewerkers!

Ik wilde jullie persoonlijk verslag doen van de eerste week met Jack.

 

Om te beginnen moet ik vertellen dat ik echt perplex ben over de vorderingen. Op dag drie kroop meneer (bijna helemaal) op schoot, niet van angst of schrik, maar als een reuzen-pup (die hij natuurlijk ook is), om te knuffelen en te kroelen. En sindsdien is het heel hard gegaan. Hoe is het mogelijk dat een hond met dit verleden nog zoveel vertrouwen kan krijgen.

 

De socialisatie kon dus ook wat vlotter van start gaan, stap voor stap heeft hij alle huishoudelijke klusjes al voorbij zien komen. Van de zwabber tot de stofzuiger, van de huishoudtrap tot de handdoek (na een wandeling in de regen).

Van kop tot staart heeft hij zich alles laten welgevallen: ik heb de klitten onder zijn flaporen weggeknipt met Mia’s kleine schaartje, zijn poten en buik schoongemaakt met een hondenwasdoekje (hij lekte af en toe wat plas en vocht maar volgens mij is dat nu minder, misschien stress of hormonen?), zijn gebit bekeken, zijn poten bekeken, zijn oorschelpen schoongemaakt, hij vindt alles goed. Sterker nog: hij vindt het heerlijk. Wat een troetel!

Buiten is alles wel enorm spannend. Hij lijkt niet erg onder de indruk van geluiden, maar des te meer van bewegende voorwerpen. Fietsen, auto’s, hardlopers, scootmobiels en zo, alles wat snel beweegt is eng. Maar daar werken we omheen: we wandelen op de rustige tijden en als het drukker is of donker, mag hij in de tuin. Rustig bouwen we het op. Mensen vindt ie spannend, maar met honden wil hij graag spelen. Dat is een goede motivatie om zijn angst te overwinnen. Het helpt natuurlijk dat Mia en Woody zowat iedereen kennen, hier.

 

De zindelijkheid is ook een meevaller: sinds hij hier is, heeft hij maar een paar keer in huis geplast. Ik vind dat onbeschrijflijk knap.
Op regelmatige tijden gaat hij uit, wandelen of in de tuin, hij snapt precies de bedoeling en doet meteen zijn plas.
Als ik op de bank zit, laat hij zijn deken voor wat het is en komt liever op het kleed aan mijn voeten liggen.

Samen met Mia en Woody doen we spelletjes met voertjes, die zij ook nog niet kennen. Hij kopieert exact hun gedrag. Gaat zelfs zitten voor voertjes en geeft poten, waar ik helemaal niet om vraag… Alle oefeningetjes snapt hij meteen en ik kan hem ook rustig zijn tuig omdoen en aanlijnen. Leuk vindt hij dat niet, maar hij accepteert het gedwee. Zonder te verstoppen.

 

Vandaag zijn we voor het eerst met de auto naar het bos geweest. Een korte rit.

Het bos vond hij geweldig, hij sprong per ongeluk een klein beekje in, dat had hij niet gezien omdat er bladeren op dreven. Hij keek raar op zijn neus.
Verder heeft hij lekker rondjes gerend aan een lange lijn, achter Woody aan, die het prachtig vond. Lekker moe ligt hij nu op mijn voeten te slapen.

Zoals gezegd: ik ben heel verbaasd en super trots op deze ‘wolvenbaby’ en zijn gedrevenheid om te leren. Dat is zijn ticket naar een leuk leven op deze grote, spannende planeet!

 

 

Ik blijf jullie op de hoogte houden.

Groetjes van ons en Mia, Woody, Jack & Woezel, de wilde goudvis 😉

Nora (voorheen Jane)

Hi lieve mensen van het dierenasiel Zwolle,

Het is ondertussen al bijna twee maanden geleden dat we Nora opgehaald hebben bij jullie, maar wat zijn wij ontzettend dol op haar! Het is de allerliefste en grootste knuffelkont die er is en het liefst ligt ze de hele dag bij je te spinnen.

Of je er nu elke dag bent of als je voor het eerst binnen komt, Nora vind haar plekje wel op je schoot ;).

Wij waren nog een beetje gespannen over hoe Nora op onze labradoodle pup zou reageren, maar die twee waren echt binnen no time maatjes! Spelen ontzettend leuk samen en kruipen elke keer tegen elkaar om lekker te dutten.

Heel veel liefs van ons!

Comet

Dag Mensen,

Comet is nu 3 weken bij ons en heeft het volgens mij prima naar zijn zin ( zie bijgevoegde foto 😉 ).

En ook wij zijn blij dat we voor deze poes hebben gekozen. En het is een lief dier.

Dank jullie wel.

Merry (voorheen Wezzel)

 

Hoi!

 

2 1/2 maand geleden hebben we Merry geadopteerd en we zijn zo blij met hem!

Het gaat zeer goed met hem😊

Gwenn

Beste mensen,

Wij zijn erg blij met Gwenn. Ze is een ontzettend lief katje en ze raakt steeds beter gewend aan ons.

Ze ligt graag naast ons op haar kussentje op de bank. Of lekker in het zonnetje in de vensterbank. En knuffelen en kroelen vindt ze ook erg fijn.
Ze speelt graag met balletjes en speeltjes.

Ze is nog wel wat schrikkerig als we weg gaan of terug komen en de buitendeur open gaat. Net of ze dan denkt dat ze dan weer weg moet of meegenomen gaat worden. We laten haar nog binnen de komende tijd.

Hopelijk kan ze dan over een tijdje naar buiten. Het lijkt erop dat ze daar nu nog geen behoefte aan heeft.

Vellios (voorheen Bas)

Onze lieve Vellios!

Ongeveer 2 weken geleden hebben we Vellios (die toen nog Bas heette) bij jullie opgehaald!
We zijn helemaal verliefd op hem! Hij kan het heel goed vinden met zijn leuke huisgenootje Tappie!

In het begin was het allemaal een beetje aftasten van allebei de kanten, maar nu zijn het beste maatjes.
Ons ondervoede katje heeft inmiddels een rond buikje en eet heel goed! (Een beetje te goed soms…😜)

We zijn heel blij dat we de mogelijkheid hadden om Vellios te adopteren en voor de zorg die aan hem is gegeven door jullie!

Kenji (voorheen Link)

Goedemiddag,

Ik vond het wel leuk om weer wat foto’s te delen van onze Kenji. In de zomer van 2022 hebben wij hem bij jullie opgehaald en heette hij Link.


Kenji is een lief katertje, niet zo’n heel erge knuffelkont maar wel heel sociaal naar zijn baasjes en naar andere katten. Met zowel de katten in huis als de katten die hij buiten in de buurt tegen komt kan hij heel goed overweg.


Hij heeft al menig muisje gevangen tijdens zijn wandelingetjes buiten de tuin en als je zijn ‘cadeautje’ niet gelijk ziet liggen als je de kamer in komt mauwt hij om je erop attent te maken dat er iets ligt.
Zijn lievelingsplekje is in de schommelstoel op de zolderkamer.

Adoptie is een daad van liefde

Ben jij na het lezen van de succesverhalen enthousiast geworden?
Bekijk dan snel onze beschikbare honden en katten en vul het adoptieformulier in.