Succesverhalen

Ieder dier verdient een kans op geluk. Een veilig, zorgzaam en liefdevol thuis dat door een zorgvuldige match vanuit het Dierenasiel Zwolle tot stand is gekomen. Daarom delen wij met veel plezier succesvolle plaatsingen waarbij zowel het dier als het nieuwe baasje geluk hebben gevonden.

Truus

Vorig jaar september heb ik Truus bij jullie geadopteerd. 


Ik had al eens een update gestuurd om te laten weten dat het goed gaat. Dat gaat het gelukkig nog steeds! 


Ik scrolde onlangs door mijn foto’s en schrok van de foto’s die ik heb gemaakt toen Truus net bij ons kwam wonen.
Truus is uitgegroeid tot een lieve, gezonde en speelse kat (lief was ze trouwens al vanaf het eerste moment!) Ze ziet er nu zo mooi uit, dat wil ik graag met jullie delen! 

Truus is echt een lieverd en ik ben erg blij met haar! Ik denk, zij ook met mij 😉 Nogmaals heel erg bedankt!

Truus is echt een lieverd

Baasjes van Truus

Boris (voorheen Boii)

Vorig jaar juni hebben wij Boris ( voorheen Boii) geadopteerd. Boris was een “kat zoekt boer” kat.

Hij heeft 8 weken in het schuurtje gezeten om te wennen en was daar heel rustig, maar erg bang. Geleidelijk ging het beter!
Nu blijft hij lekker rondom huis en is heel aanhankelijk geworden, ik kan hem zijn vlooiendruppels toedienen, oppakken en aaien en hij is zelfs vorige week opnieuw gevaccineerd! Hij durft alleen nog niet in huis te komen, maar we hopen dat dat nog gaat lukken.

Hij heeft in Floortje wel zijn maatje gevonden. Floortje hebben we in augustus vorig jaar geadopteerd als een kitten dat niesziekte heeft gehad. Zij heeft medisch wel wat dingetjes gehad, maar gaat nu helemaal goed!
Toen Floortje in januari naar buiten mocht, vond Boris dat zo te zien wel fijn, hij kan goed met haar opschieten.

Hij mist haar als Floortje binnen is, want eten en slapen doet zij het liefst in huis. Maar buiten zijn ze meestal samen!

Nu blijft hij lekker rondom huis en is heel aanhankelijk geworden

Baasjes van Boris

Mila (voorheen Lois)

Goedemorgen,


Op 23 maart jl. hebben wij Mila, voorheen Lois, geadopteerd.

Het gaat heel goed met haar. Met veel liefde en geduld is het een geweldig lief ondernemend poesje geworden.

Zij is graag bij je, ligt op schoot, geeft veel kopjes en knuffeltjes en gaat nu ook lekker naar buiten.

We zijn dikke vriendinnen.

Muffin

Hallo,

 

We willen even laten weten dat t goed gaat met Muffin.
Ze heeft wel een paar uurtjes onder de bank gezeten, maar daarna was ze t daar zat en won de nieuwsgierigheid!

Nu op de tweede dag begint ze ook haar lekkere slaapplekjes uit te proberen en komt er iets meer rust… soms .. even.

Ze maakt fijn contact met ons. Komt goed met haar.

King

Hallo daar vrienden, King hier!

 

Het is nu al ruim een maand geleden dat ik verhuisd ben naar mijn nieuwe baas, jullie raden het vast al maar ik heb geen plannen meer om terug te keren naar Zwolle…. Hoe gezellig het ook was.

Ik heb het erg fijn bij mij nieuwe familie, ik kwam terecht in een warm bad waar ik ongelimiteerd over m’n buikje geaaid wordt en het zelfs voor elkaar heb gekregen om lekker aan het voeteind in bed te slapen, dit heb ik uiteraard aan mij zwoele blik te danken die menig hart sneller doet kloppen.

Ik ben natuurlijk nog steeds een echt speels boefje, ik zet het huis zo nu en dan flink op z’n kop met m’n fratsen, maar ze kunnen hier hard om mij lachen en mij toe spreken als ik echt te ver ga.

Ik ga tegenwoordig zelfs naar school, omdat dit mijn nieuwe familie een goed idee leek ze hadden het over een gezonde band opbouwen?… Naja geen idee wat ze daar mee bedoelen. 

Ik ben allang blij dat het geen langen lesdagen zijn. M’n klasgenoten zijn daarin tegen best wel oké ook de docent is aardig deze lijkt altijd koekjes bij zich te hebben, maar goed waarom ik jullie nou mail?…

Ik vond het wel nog zo netjes om jullie alle te laten weten hoe het met mij gaat, Daarnaast wil ik jullie bedankt voor de mooie vriendschap en de goede zorgen van de afgelopen tijd dit ook namens mij adoptie familie heel erg bedankt voor de “match made in heaven” zoals ik hun het heb horen zeggen (hihi)

 

ik zet het huis zo nu en dan flink op z’n kop met m’n fratsen

King

Wuppie

We zouden nog even een keer iets van ons laten horen hebben we afgesproken bij het ophalen van Wuppie.

Wat is Wuppie lief. Wat een prachtig beestje, we zijn helemaal verliefd!

Hij is zo lief en rustig. Hier een paar foto’s, want hij voelde zich gelijk thuis! Lag een paar uur later al lekker op schoot!

Dank jullie wel voor hem. We zijn enorm blij dat hij bij ons mag wonen!

We zijn super blij met hem, of hij hier altijd geweest is

Baasjes van Wuppie

Lexie (voorheen Ludo)

Beste medewerkers,

Hierbij een uiteindelijk positief bericht over de voortgang van de poes Lexie, bij jullie bekend als Ludo.

 

In december vorig jaar bij me komen wonen en inmiddels zijn we een half jaar verder. Het was een bewogen periode voor Lexie, veel medische zorg en benodigde aandacht hiervoor, maar inmiddels is er meer rust in zijn leven wat hem goed doet.

 

In de omgang met Lexie en zijn wonen hier is alleen maar goed nieuws te melden. Hij heeft zijn plek gevonden en we zijn zeer op elkaar gericht. Hij blijkt een ‘rover’ en heeft in zijn leven trucjes geleerd om voedsel te vergaren. Dat is best grappig en niet meer nodig na zijn zwervend bestaan, maar geeft zicht op een mate van slimheid. Lexie is een zachtaardige kat en klimt graag op schoot. Dat is een gedeelde pret.

 

Inmiddels mag hij ook de tuin in en geniet daar duidelijk van. Heeft geen neiging de tuin te verlaten, die trouwens niet omheind is, maar hij blijft graag in mijn nabijheid.

Dit schrijvend komt Lexie vanuit de tuin net aansjokken, zijn vacht glanst inmiddels aanzienlijk meer en ik ben gelukkig met zijn aanwezigheid en volgens derden maar ook mijzelf geldt dat ook voor Lexie en dus wederzijds.

 

Tot zover dit bericht en met vriendelijke groet

Lexie is een zachtaardige kat en klimt graag op schoot

Baasje van Lexie

Zena

 

 

 

Zena heeft het erg naar haar zin!

 

Mimi

Lieve lezers,

Hier een update over Mimi, wat een lot uit de loterij! 

Wat een ontzettend leuk en lief karakter heeft deze dame. Vanaf het moment dat ze thuisgekomen is loopt ze rond alsof ze nooit anders heeft gedaan.

Ze zit ontzettend graag in de tuin, lekker graven in het zand met water spelen en koekeloeren. Ook vermaakt ze zich soms uren in de “kattenkamer” boven. Alsof ze even vergeet dat ze niet meer in het asiel zit.

Zoals verwacht is de vriendschap met Lola (hond) vanaf dag 1 al gesloten. Lotje en Bibi (katten) vinden haar nog een beetje spannend, maar aan Mimi gaat het zeker niet liggen die vindt ze reuze interessant.

Mimi is een echte diva, kijkt graag in de spiegel naar zichzelf en heeft wel bedacht dat het tweepersoonslogeerbed wel een mooie slaapplek is, of languit op de bank. Ook de gewone kattenbak is niks voor haar vanaf dag 1 verkiest ze de robotkattenbak boven de andere. 

En wat fijn dat we eindelijk een kat hebben die haar nagels aan de krabpaal doet en niet aan de bank🤗

 

We zullen af en toe een update uit het leven van Mimi geven. We genieten ontzettend van haar en de hele familie kan niet wachten om deze dame te leren kennen.

Zoals verwacht is de vriendschap met Lola (hond) vanaf dag 1 al gesloten

Baasjes van Mimi

Donna & Pepsi

Dag lieve mensen van het asiel,

We zijn heel blij met de komst van Donna en Pepsi, ze gaan met sprongen vooruit.

In het begin waren ze heel bang van water, vooral Donna maar nu zwemmen ze en rennen ze door het water. Iedere dag merken we nieuwe dingen op bij ze, alsof ze meer vertrouwen in ons krijgen en daardoor meer durven te ondernemen. Dat is toch zo mooi om te ervaren.

Pepsi is de lolbroek, Donna meer afwachtend, een prinsesje.
De uitjes vinden ze geweldig, dan staan ze klaar om mee te gaan. Ze lopen ondertussen los en blijven steeds dichter bij ons. In het begin konden ze nog wel eens te ver weglopen maar ook dat gaat nu steeds beter.

Dank je wel voor al jullie goede zorgen, ik stuur zo wat foto’s en een filmpje door.

 

Hartelijke groet van ons

 

Pepsi is de lolbroek, Donna meer afwachtend, een prinsesje

Baasjes van Donna & Pepsi

Mina & Minoe

 

Minoe is al aardig goed gewend, vindt het af en toe nog wel een klein beetje spannend en verstopt zich dan op een plekje waar ze alles goed kan overzien, maar komt ook al heel vaak even knuffels halen en ligt dan het liefste ook helemaal tegen je aan (of steeds vaker op je schoot) 🙂

Mina was toen ze net thuis kwamen de durfal en liep al meteen het huis te inspecteren! Helaas vond ze de verhuizing toch een beetje te spannend en heeft ze een blaasontsteking ontwikkeld. Gelukkig heeft ze nu medicatie van de dierenarts om het allemaal wat dragelijker te maken en doe ik m’n best om een zo’n fijn mogelijk plekje voor d’r te maken zodat ze er hopelijk snel weer vanaf is.

 

 

Ze liggen allebei ook vaak lekker in het zonnetje of ergens voor een raam zodat ze mooi de buurt kunnen observeren 🙂

Ze liggen allebei ook vaak lekker in het zonnetje

Baasje van Mina en Minoe

Jack

Hallo!

 

Lang geleden dat jullie iets van mij hebben gehoord. Kennen jullie me nog?

Met mij gaat het heel goed. Ik ben nu op vakantie in de Ardennen.
Ik ben wel een bijzondere hond hoor volgens mijn baasje. Soms moet hij best streng zijn en dan luister ik nog niet altijd 😉 .

Maar we vinden onze weg wel en we zijn dol op elkaar. Ik heb een paar leuke foto’s van mezelf bijgevoegd.

Lieve groetjes van Jack!

we vinden onze weg wel en we zijn dol op elkaar

Jack

Max & Boeffie

Hallo,

Gisteren voelden ze zich al helemaal thuis bij ons. Renden vrolijk rond en ’s avonds waren ze best wel moe. Gingen om 22.30 u diep in slaap.

Vanochtend direct weer vrolijk en actief, ze hebben vandaag weer genoeg beweging gehad.

Hartelijk dank aan jullie dat wij dit duo mogen verzorgen.

Yevka (voorheen Yetta)

Nu nog even een kort berichtje voor jullie en vooral ook voor de “opvangmoeder” (van wie ik de naam helaas vergeten ben).

Het gaat goed met Yetta, die we Yevka gedoopt hebben. 

We zien haar zich steeds meer thuis voelen. Ze eet de bekende brokjes (als we niet kijken!) Ze heeft zich de mand van Dora toegeeigend en Dora laat dat toe, misschien omdat ze aan een ondergeschikte rol gewend is..? Ze draait zich op haar rug om haar buik te laten aaien.


Wanneer ze rustig loopt gebruikt ze soms 4 poten, verder nog steeds 3. 

Wanneer ze hier voldoende gewend is zullen we dat verder laten bekijken.
We hopen dat ze zich aan ons net zo gaat hechten als aan de “opvangmoeder”!

Mogli

 

Beste mensen van het asiel,

 

Het gaat goed met Mogli! Zij is inmiddels helemaal gewend en heeft het goed naar haar zin.


Elke dag is zij voor het raam of de deur te vinden om naar buiten te kunnen …. Dat duurt nog eventjes.

 

Nogmaals bedankt voor de goede zorgen voor Mogli. Het is een ontzettend lief beestje.

Sjors

Nog even, na lange tijd, een berichtje over hoe Sjors het maakt.

Heel goed!

Hier ligt meneer, na zijn wandeling en lekkers, heerlijk te slapen. 

 

Vriendelijke groeten van Sjors en Marianne.

Luna

Half februari hebben wij bij jullie Luna opgehaald. Wat is het een leuke en lieve kat.

In het begin was ze wel angstig en afwachtend. Ze lag steeds in de boekenkast en dacht volgens mij jullie bekijken het maar. Maar ze kroop steeds meer uit haar schulp en inmiddels is ze helemaal gewend. Ze is heel gezellig; komt lekker bij je liggen en gaat er dan ook helemaal voor liggen om geaaid te worden.

Ze eet heel goed; ze is al dik een halve kilo aangekomen sinds ze bij ons is.
Sinds een paar weken gaat ze ook buiten op onderzoek uit; dat vindt ze wel spannend; ze komt de tuin nog niet uit. Maar achter de vlinders aan vindt ze wel heel leuk.

Kortom: we zijn heel blij met haar en volgens mij Luna ook met ons 😊

Ze is heel gezellig; komt lekker bij je liggen en gaat er dan ook helemaal voor liggen om geaaid te worden

Baasje van Luna

Yanic en Yuutlje (voorheen Yinti)

Hallo allemaal,

Yanic is nu een paar dagen bij ons, wat een lieverd! 

Ze loopt het liefst de hele dag achter je aan en als ze moe is ligt ze graag in de grote bench samen met Yuultje. Ze is bang voor veel dingen maar ook dapper en ondernemend, ze crosst de hele tuin door! 

 

We zijn ontzettend blij met haar, het gaat heel goed met Toby, Yuultje en Yanic samen,

Toby komt ook steeds even bij Yanic kijken als ze piept, echt leuk om te zien hoe ze samen zijn. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.

Ze is bang voor veel dingen maar ook dapper en ondernemend

Baasjes van Yanic & Yuultje

Bennie

Even een berichtje van Bennie.

 

Bennie maakt het prima.
Zoals beloofd wandelen we veel met hem en louter aangelijnd ivm zijn revalidatie.
De rechterpoot die als eerste is geopereerd blijft hij wel nog wat ontlasten.
De linkerpoot lijkt spoediger te herstellen. Daar zie je geen rest verschijnselen.


Tot eind deze maand houden we Bennie zoals beloofd aangelijnd en dan proberen we rustig op te bouwen naar los lopen en later naar spelen en stoeien.


Hij gaat graag met de auto naar het bos of andere natuur gebieden.
Zodra we met Bennie naar buiten lopen gaat hij bij de auto staan.
We proberen dagelijks naar het bos te gaan.


Hij is goed gewend en we hopen dat we nog lang plezier en mooie wandelingen met Bennie mogen hebben.
Groetjes van Bennie en de baasjes

Lila (voorheen Zoomie)

Hierbij even een update over onze adoptie poes Zoomie (Lila).

Het gaat ontzettend goed en iedere dag raakt ze meer gewend en vertrouwd.

Als je haar roept komt ze enthousiast aangelopen, ze trakteert ons rijkelijk op kopjes de hele dag en komt gezellig bij ons liggen.

 

Écht een lieverd die zo goed past in ons gezin. De kinderen zijn dol op haar.

 
Bij thuiskomt na school volgt er eerst een uitgebreide knuffelsessie ♡♡ Heerlijk!

 

Kortom: een zeer goede match!! We zijn ontzettend blij met haar!!

Bij thuiskomt na school volgt er eerst een uitgebreide knuffelsessie ♡♡

Baasjes van Lila

Timmie

Hierbij nog de beloofde update over Timmie.

Timmie woont nu ruim 6 weken bij mij en volgens mij voelt hij zich wel thuis. Hij is een lieve, knuffelige en rustige kater.

Overdag ligt hij graag voor het raam naar buiten te kijken of te slapen in het zonnetje. S avonds klimt hij graag bij mij op schoot om te knuffelen.

Gisteren is hij voor het eerst naar buiten geweest en dat vond hij geweldig! Er ging een wereld voor hem open.

avonds klimt hij graag bij mij op schoot om te knuffelen

Baasje van Timmie

Jinx (voorheen Meisje)

Hier even een bericht over Jinx, voorheen Meisje.

Van een heel bang katje toen ik haar ophaalde in januari in het kat zoekt boer programma, is ze getransformeerd naar een speelse aanhankelijke kat.

Ze woont samen met onze andere kat op de zolder van onze schuur en dat gaat heel goed samen, ze gaat heel graag naar buiten, maar komt ook graag een aai halen en zelfs even op schoot.


Volgens ons heeft ze het prima naar haar zin en we hopen dat ze nog lang de muizen bij ons weg jaagt!

ze komt ook graag een aai halen en zelfs even op schoot

Baasjes van Jinx

Brody

Afgelopen maandag 04-04-2023 heb ik Brody geadopteerd bij jullie.

Hij is al lekker gewent en rent lekker het hele huis door. Hij is erg nieuwsgierig dus gaat overal mee naar toe, ga je naar de wc is Brody daar ook.

Brody geniet enorm van alle aandacht en knuffels, het liefst ligt hij savonds in bed helemaal tegen aan of overdag lekker als een baby op je arm. Brody gaat goed samen met onze andere kat! Wij zijn enorm blij en dankbaar dat wij dit lieve katje hebben mogen adopteren, wij kunnen nu al niet meer zonder.

Brody wil al graag naar buiten maar wachten daar nog even mee, voor nu lekker alle aandacht krijgen die hij verdient en samen genieten. 

Wij als gezin kunnen Brody niet meer missen, zo aanwezig en lief voor iedereen.

Miauwende groetjes

Hij is erg nieuwsgierig dus gaat overal mee naar toe

Baasjes van Brody

Nala

Ik heb Nala op 6 februari bij jullie uit het asiel gehaald.

Nala ontwikkelt zich uitstekend. In het begin was ze nog af en toe angstig, maar het gaat steeds beter met de mensen die in het huis komen.
Ze is erg speels en speelt af en toe ook met mijn kinderen. Nala gaat veel in de vensterbank zitten om lekker naar buiten te kijken. Nala komt vaak in de avond bij mij op schoot liggen.

Ik ben erg blij dat ik Nala bij jullie uit het asiel heb kunnen halen en wil jullie bedanken voor alle goede zorg.

Ze is erg speels en speelt af en toe ook met mijn kinderen

Baasje van Nala

Pancho (voorheen Yore)

Het is alweer meer dan 3 maanden dat Pancho (dat is nu zijn naam) bij ons is gekomen.

In het begin wel ff wennen maar alles gaat goed hij heeft nu zijn plekje gevonden.

Hij en zijn zus zijn grote maatjes geworden en trekken de hele tijd samen op.
Kent nu alle honden uit de buurt en park en loopt nu ook goed los mee.

Pancho is nu alleen maar bezig met spellen- wandelen-knuffelen -dutjes doe met Mirla en de baas op de bank en heeft ’s avonds zijn eigen plek gevonden in bed.


Pancho is een lief en vrolijk open hondje en het gaat goed.

Hij en zijn zus zijn grote maatjes geworden

Baasjes van Pancho

Phoebe (voorheen Jip)

Speciaal voor het gastgezin waar Jip (nu Phoebe) een tijdje is geweest alvast een eerste update.

Wat een lief, dapper hondje is het! Toen we gisteren thuis kwamen zijn we gelijk met de hele roedel gaan wandelen. Het vervolgens in 1x met z’n allen naar binnen gaan werkte ook nu weer goed. Lekker wat gesnuffeld en verwonderd, was Phoebe natuurlijk erg moe en kroop ze lekker tegen ons aan om in een flinke slaap te vallen.

 

Plassen met de roedel erbij vergeet ze soms nog, maar dat geeft niet. We lopen later gewoon nog een keertje met Phoebe alleen en dat gaat prima.

De nacht is heel goed gegaan. Omdat ze ’s nachts nog niet helemaal zindelijk is volgens het gastgezin, hebben we rond 4 uur even een check gedaan. Ze lag toen nog zo diep te slapen, dat we haar lekker hebben laten liggen.

Om 5.30 uur zijn we even met haar naar buiten gegaan en deed de brave meis een hele grote plas! Zo knap!

 

De roedel reageert prima op haar. Zijn eigenlijk best tolerant. Het helpt enorm dat Phoebe een waarschuwing gelijk oppikt en het respecteert als een hond in een mandje ligt. Het is een heerlijke kontkrummel!

Wat een lief, dapper hondje is het!

Baasjes van Phoebe

Freya (voorheen Noodle)

Ruim een maand geleden hebben mijn moeder en ik ons opgegeven voor een poes; Noodle moest het worden.
We hebben haar bij thuiskomst de naam Freya gegeven: vernoemd naar de Noorse godin van de liefde, Freya.

In het begin zat ze best wel veel onder het bed van mijn ouders, en vond ze het spannend om in de woonkamer te komen. Maar al snel leerde ze wennen aan de nieuwe omgeving.

Freya houdt er van om in ons gezelschap te zijn. Waar wij gaan gaat zij ook, en bij mij of bij mijn ouders op bed slapen is dan ook iets wat ze elke nacht doet.

Bovendien is ze erg vriendelijk en aanhankelijk. Ze houdt er enorm van om lekker geaaid te worden (vooral bij haar kin!) en komt altijd al pratend naar je toe om je te vertellen wat voor avonturen ze allemaal beleefd heeft.

Nu hoort ze echt bij ons gezin, we zijn stapelgek op haar.

Ze wordt erg goed verzorgd. (en naar mijn mening ook wel echt verwend maar niet tegen mijn ouders zeggen)

Deze vrolijke dame lijkt hier prima op haar plek, ze brengt ons heel veel plezier.

Freya houdt er van om in ons gezelschap te zijn. Waar wij gaan gaat zij ook

Baasjes van Freya

Daisy

We zijn best tevreden over de start van Daisy.

Zaterdag is ze in huis rustig rond gaan lopen en kwam soms naar ons toe. Elk geluid en elke nieuwe prikkel veroorzaakte echter grote angst. Toen de tv in de avond aanging schoot ze weg en zat ze te bibberen tegen de muur aan. We besloten hem toch aan te laten en dit heeft gewerkt. Zondag lag ze er naar te kijken!

Het grote wonder; ze is vanaf het begin volledig zindelijk! Ze plast en poept als we haar uitlaten (vanmorgen wel een drol in de tuin, maar niet in huis!).

Hier zijn we erg blij mee.

Groetjes van ons

Jerry

Jerry moest even wennen aan zijn nieuwe huis.

Maar dat duurde niet lang. Lekker spelen en relaxen.
Na 6 weekjes in huis zijn geweest, werd het tijd om buiten te verkennen. Dat is lekker mooi buiten rond vliegen.
Thuis komen voor een hapje en een knuffel dan ga ik weer lekker naar buiten.

In de avond ben ik moe en kruip ik lekker bij mijn baasjes op de bank.

Nientje

Beste medewerkers van het dierenasiel Zwolle,

We dachten dat jullie het misschien leuk vonden om nog wat over Nina te horen inmiddels 4 maanden bij ons.

Het gaat heel goed met haar we noemen naar tegenwoordig Nientje.
zie bijlage.
Foto´s zeggen soms meer dan woorden.

Jacky

Ik zou nog even van me laten horen met hoe het nu met Jacky gaat. Ik heb Jacky afgelopen dinsdag geadopteerd.

 
Vanaf het begin af aan is het echt een kroelkont. Ze geeft het liefst alles en iedereen kopjes en is helemaal gelukkig als je haar daarna lekker gaat aaien.

De eerste 2 daagjes heeft ze nog wel een beetje moeten wennen aan alle nieuwe geluiden en at ze ook nog niet geweldig maar dat gaat nu al stukken beter.

Ze is nu langzaam het huis aan het verkennen en ze laat goed weten middels gemiauw wat ze wil. Daarnaast heeft ze ook al der drukke kwartiertjes waarbij ze enorm speels is, echt heel leuk!

Volgens mij bevalt het haar goed hier en ze bevalt ons zeker ook! 

Groetjes van ons

Ze geeft het liefst alles en iedereen kopjes en is helemaal gelukkig als je haar daarna lekker gaat aaien.

Baasje van Jacky

Mila (voorheen Lois)

Inmiddels heeft Lois nu Mila en volgens mij heeft ze het reuze naar haar zin.


De eerste paar dagen was aftasten, maar nu rent ze door het huis en speelt ze graag.


Ze volgt je overal; naar boven, douche, wc, wasmachine, alles is interessant.
Ik mag haar nog niet oppakken, maar dat komt vanzelf wel.

Groetjes van Mila

Sergeant

Begin december hebben we Sergeant bij jullie geadopteerd, wat een heerlijke vrije kat die van knuffelen houd!

Het liefst de hele dag bij je ’s morgens bij t opmaken zit hij nog op de wastafel ’s nachts kruipt hij heerlijk knorrend tussen ons in, maar hij mag sinds het weekend voor t eerst naar buiten we zien hem nu wat minder druk met alles wat vliegt en beweegt buiten!

De tuin is rondom afgerasterd maar toch ook voor de zekerheid maar een GPS tracker om!

Heerlijk dier wat ons dagelijks aan het lachen maakt met zijn kunsten en de gevechten met de hond, die word er weer jong van ❤️

wat een heerlijke vrije kat die van knuffelen houd!

Baasjes van Sergeant

Jona

Goededag, het gaat heel goed met kleine Jona en ze voelt zich al aardig thuis.

Ze weet heel goed wat ze wil en met haar lieve snoetje weet ze veel voor elkaar te krijgen.
Ze is een goed vriendinnetje voor onze Daisy. De eerste paar dagen veel geblaas naar elkaar, maar liggen nu bij elkaar op hun favoriete kleedje in de serre.

Eten doet ze als de beste en vind een beetje katten melk op zijn tijd ook heerlijk.
Ze weet ondertussen ook dat als de hele bups naar boven gaat, dat het tijd is om te gaan slapen. Mevrouwtje heeft haar plekje gevonden bij mij in bed, samen met Daisy en Blacky.

Ik kan alleen maar zeggen het gaat perfect en wij zijn dol op haar.

 

Ze weet heel goed wat ze wil en met haar lieve snoetje weet ze veel voor elkaar te krijgen

Baasje van Jona

Stitch

Hier een bericht van Stitch.

 
Na 3 drukke dagen van alles onderzoeken, veel wandelen in omgeving en buurt en op alles reageren en ontdekken ging ze steeds rustiger te werk.

 

Ze slaapt ff 2 dagen heel veel en komt enorm tot rust. Tussendoor gekke buitjes met veel geknuffeld. 

Dag 5 zijn we gaan fietsen en dat ging bijna gelijk al super goed. En ze vind het heerlijk. Daarna boswandeling en weer terug met de fiets.

 

Ze was heel erg op mij gericht eerste 4 dagen, maar ze is nu volledig gewend aan mij en pa. Ze is een geweldige hond!! En maakt ons heel vrolijk en ’t is weer compleet en gezellig thuis!

Super bedankt voor de goede zorgen voordat ze hier kwam!

Ze is een geweldige hond en maakt ons heel vrolijk

Baasjes van Stitch

Kiki (voorheen Paulien)

Hallo,

Vorige week heb ik Paulien geadopteerd en jullie vroegen of ik even wilde laten weten hoe het ging.

De eerste dag heeft ze alleen maar onder de bank gezeten en dat is nog steeds naar favoriete plek als er bezoek is.

Maar verder doet ze het ontzettend goed! 

Ik heb haar Kiki genoemd en daar luistert ze al goed naar.

Jimmy (voorheen Bink)

Ik heb nu bijna 3 weken geleden Bink geadopteerd en ik dacht, ik stuur een update!

We hebben zijn naam veranderd naar Jimmy en hij heeft het onwijs naar zijn zin bij ons. Hij komt heerlijk knuffelen en speelt lekker in het rond. Hij vond onze plant ook heel leuk, dus die is helaas weg 😂. Beter de plant dan de bank!

Hij is echt heel lief en heeft dus verder nog niks kapot gemaakt. De eerste nacht alleen ook ontzettend braaf geweest.

Al met al is het nog steeds een schat met een ondeugende kant. Maar het blijft een kitten en dat hoort erbij! Wij zijn heel blij mij hem 🙂

Hij komt heerlijk knuffelen, en speelt lekker in het rond

Baasjes van Jimmy

Jochem


Vandaag is het alweer 6 jaar geleden dat we Jochem adopteerden en daar hebben we geen dag spijt van gehad. 

Hier ligt hij samen met Kiki.
Zij is sinds 4 maanden bij ons en zoals jullie zien kunnen ze het goed samen vinden.

Zorro (voorheen Wietze)

2 januari hebben wij de zwarte kater Wietze bij jullie opgehaald. Bij thuiskomst is zijn naam veranderd naar Zorro!

Hoe hij de eerste 2 weekjes vooral veel steun bij je zocht, is hij nu compleet uit z’n schulp gekropen.
Hij maakt ons elke dag aan het lachen, geen speeltje is veilig bij hem en ook onze handen en voeten moeten er soms aan geloven🙈.

Hoe hij eerst bang was om op bed te komen, slaapt hij nu het liefst elke nacht tussen ons in. Tijdens het avondeten zit hij braaf naast je op de stoel, in de hoop dat hij ook iets krijgt.

We gaan vanaf dit weekend in de tuin oefenen met het naar buiten gaan, want zijn interesse voor wat er buiten achter het raam gebeurt wordt steeds groter.
Al met al een schat van een kat, maar ook een knotsgekke!

Wij zijn dol op hem en nog elke dag blij dat hij bij ons de rest van zijn leven mag doorbrengen.

Hij maakt ons elke dag aan het lachen

Baasjes van Zorro

Django

Het is alweer ruim 4 jaar geleden dat wij Django bij jullie hebben geadopteerd.
Dus wilde ik eens even laten weten hoe het met ons gaat. En wat zijn we blij met hem!

Het is zo’n lieve hond. Ondertussen alweer 9 jaar en hij wordt grijs, maar soms net een puppy. Hij is gek op mensen.
Buiten gaat het ook goed. Nog steeds niet gek op andere honden. Maar als we brokjes meenemen is hij nog steeds goed af te leiden.

In het begin had hij vooral met onze jongste moeite. De energie was hem teveel. Maar ondertussen zijn het de dikste vrienden en zitten ze geregeld bij elkaar.
Tycho gaat dan naast zijn kussen zitten en Django ligt bijna bij hem op schoot.

Ondertussen alweer 9 jaar en hij wordt grijs, maar soms net een puppy

Baasjes van Django

Bella


Hier wat foto’s van onze Bella!

Wat zijn we blij met haar. Ze is lief, mooi, sociaal, nieuwsgierig. We zijn erg trots en blij met haar.

Nogmaals dank voor jullie zorgen toen ze bij jullie woonde.

Hartelijke groet van ons

Xena (voorheen Yeza)

Ze doet het zo goed…

We zijn er nog niet maar iedere dag komt er steeds meer van haar persoonlijkheid naar de oppervlakte en ik geniet met volle teugen van haar en zij volgens mij ook wel een beetje van mij.

De mannen in huis is nog een verhaal apart en misschien blijft dat wel zo maar voor nu zijn we tevreden met hoe ze het doet .

Zodra ik ook maar iets te lang in de keuken achterblijf nadat we binnen zijn gekomen komt ze kijken waar ik blijf . Draai ik me om gaat ze snel weer naar haar mandje….

Little princess is watching me, maar wel van een afstandje.

Stella

Hierbij een berichtje over Stella. We hebben haar nu 10 dagen in huis en het gaat erg goed.

Stella is speels, ondeugend, ondernemend en houdt van aandacht. Die aandacht krijgt ze genoeg bij ons thuis.

Ook eet ze erg goed en doet ze haar behoefte vanaf het begin in de kattenbak. Alles gaat naar wens. Stella heeft het goed naar haar zin hier en ook ons gezin is blij met haar.

Bedankt voor alles, we gaan graag met Stella verder!
Hartelijke groet van ons

 

Stella is speels, ondeugend, ondernemend

Baasjes van Stella

Moo

Goedemorgen en een kort berichtje over Moo.

Hij is super te pas, rent bijna hele dagen en heeft het heeeeeel goed naar zijn zin.
’s Avonds als het donker wordt heeft hij een blafperiode, zo’n uurtje. Maar dan zit hij goed in zijn vel en gaat op zijn matras liggen in zijn huisje.

Mocht u nog eens zo’n mooi beessie hebben wat goed bij Moo past, dan houden we ons aanbevolen.

Vriendelijke groeten van ons allen

hij is super te pas, rent bijna hele dagen en heeft het heeeeeel goed naar z'n zin

Baasjes van Moo

Famke (voorheen Gwen)

Goedemorgen,

Even een update over Famke.
We zijn heel blij met haar en ze doet het prima.

Ze heeft 2x een epileptisch insult gehad en is nu aan de medicatie.
Ze is erg speels en lekker ondeugend maar ligt ook erg graag op schoot te spinnen. Wij zijn blij met haar.

Ze ligt graag bij je op schoot, of naast je op de bank, maar ook lekker speels. Waar jij bent daar is zij 🙂

Ze zit ook graag voor het raam naar buiten te kijken. We denken dat ze graag naar buiten zou willen, maar daar moet ze nog even op wachten…

Ze is een lieve poes, en we zijn heel blij met haar.

Pien

Even een berichtje over Pien. Ze is nu een kleine week bij ons en we zijn dikke vriendjes. 

Ze heeft een gezonde nieuwsgierigheid om ons huis te ontdekken. We zijn positief verrast hoe goed ze opgevoed is door de vorige eigenaar. Daar zijn we echt heel blij mee!

Ze ligt graag bij je op schoot, of naast je op de bank, maar ook lekker speels. Waar jij bent daar is zij 🙂
Ze zit ook graag voor het raam naar buiten te kijken. We denken dat ze graag naar buiten zou willen, maar daar moet ze nog even op wachten…

Ze is een lieve poes, en we zijn heel blij met haar.

Waar jij bent daar is zij 🙂

Baasjes van Pien

Bowie (voorheen Henkie)

Zoals afgesproken zou ik laten weten hoe het met nu Bowie gaat.
Bowie was bij thuiskomst onrustig en at niet. Wel bleef hij ook toen heel sociaal en lief.

De volgende dag was hij eigenlijk al heel rustig. Begon goed te eten, drinken en ging op de bak.
Al snel heeft hij zijn plekjes in huis gevonden. Lekker liggen voor het raam en een ander fijn slaapplekje.
Hij is helemaal gek van spelen en vindt de grote krabton super. Boven krabt hij aan het bed en gisteren het behang maar daar is niet voldoende neergezet voor hem om te krabben dus dat ga ik vandaag doen. Ik verwacht dat dit dan beter is, want beneden krabt hij verder niet.

Ik kan zien dat hij graag naar buiten wil, maar nog even wachten dus. Bowie kan ook prima een tijdje alleen zijn en dat is fijn.

Al met al zijn wij heel blij met Bowie. Het is echt een enorme schat. Ik weet zeker dat hij het hier naar z’n zin heeft.

Hij is helemaal gek van spelen en vindt de grote krabton super

Baasjes van Bowie

Kenji (voorheen Link)

In augustus vorig jaar werd ik verliefd op de kat Link die ik langs zag komen op jullie facebookpagina.


Ik reed een uur van nabij Utrecht naar Zwolle om kleine Link bij jullie op te halen. Hij kreeg bij ons de naam Kenji.

Hij heeft zijn wilde momentjes, menig plantje is al gesneuveld, met rollen wc-papier wordt gestoeid en ook is de kerstboom beklommen. Maar hij is ook een heel lieve kat die graag bij ons in de buurt is en ook zijn plekje heeft gevonden tussen de 2 andere katten die in ons huis wonen.

We wilden Kenji graag als maatje voor onze 3-jarige kat Shadow die een vriendje miste toen zijn zusje eind 2021 vermist raakte. Kenji en onze Shadow spelen samen, slapen soms samen en wassen elkaar, echt heel lief. Onze 3e kat is een bejaarde dame die zich veelal afzijdig houdt van de jonge heren.

Het lievelingsplekje van Kenji is bovenop de broodtrommel die op de koelkast staat. Vanaf daar heeft hij zicht op de huiskamer, mijn thuiswerkplek, de keuken en kan hij naar buiten kijken door de ramen voor en achter.

We zijn heel blij met hem!

Kenji en onze Shadow spelen samen, slapen soms samen en wassen elkaar, echt heel lief

Baasjes van Kenji

Gizmo (voorheen Gian)

Op 2 november hebben wij Gian geadopteerd.
Hij heet tegenwoordig Gizmo en wij willen jullie laten weten dat het allemaal goed gaat.

Gizmo groeit en speelt en is soms een bengel, maar dat hoort er allemaal bij. Bijna dagelijks stoeit hij met zijn grote broer Jumper. De kerstboom heeft het ook overleefd en hij hielp mee om die op te ruimen 😉 Tijdens het vuurwerk was hij vooral bang voor de grote knallen en zat hij met Jumper onder het bed.
Flessendoppen en balletjes vindt hij geweldig. Net voor het slapen gaan en in de ochtend komt hij zijn knuffels halen. Overdag soms ook.

Hij wil alles ruiken en proeven wat wij eten maar dat mag niet, dus langzaamaan leert hij om ons rustig te laten eten. Hij miauwt heel af en toe maar meestal maakt hij piep geluidjes. 
Wij kunnen ons leven niet meer zonder hem voorstellen. Wij houden van hem en zijn heel blij dat hij ons leven verrijkt.

Net voor het slapen gaan en in de ochtend komt hij zijn knuffels halen.

Baasjes van Gizmo

Sita

Hierbij sturen wij nog een berichtje naar aanleiding van de gestuurde foto van Sita.

Sita is bij ons gekomen via jullie dierenasiel in juli 2019. Wíj zijn nog heel blij met Sita.

Sita is een lieve en een gezonde hond. Wij zijn nog steeds erg dankbaar.

Vriendelijke groet van ons.

Thor

Beste mensen van het dierenasiel in Zwolle,

 

Een week geleden hebben wij Thor geadopteerd en het gaat hartstikke goed met hem!

 
De eerste dag dat hij bij ons was, ging hij gelijk op onderzoek uit. Hij vond ons ‘mensen’ nog wel een beetje spannend, maar dat veranderde al snel! Op dag 2 kwam hij al knuffels vragen en dat is niet meer gestopt. 


Hij kijkt je dan smachtend aan en miauwt zonder geluid, tja zeg dan maar eens ‘nee‘ tegen deze knuffelkont.
Hij speelt graag met een stok met een staart. Balletjes met een belletje erin en speelgoedmuizen zijn ook een groot succes.

Een paar keer per dag heeft hij zijn rebelse momenten en racet de kamer door: van de vensterbank over de bank, onder de salontafel, naar de stoelen onder de hoge tafel. En als hij moe is, dan ploft ‘ie op de bank en valt hij in slaap.

Het is een heerlijk diertje en we zijn heel blij dat we hem een thuis mogen geven.

 

Op dag 2 kwam hij al knuffels vragen en dat is niet meer gestopt

Baasjes van Thor

Snoetie

Snoetie doet het heel erg goed bij ons! 

Vanaf moment één dat hij bij ons thuis kwam, voelde hij zich al heel erg op zijn gemak.

Hij spint de hele dag en het is een echte knuffelkont! Overal waar wij zijn, is Snoetie ook en elke mogelijkheid die hij ziet om bij ons te liggen pakt hij. Vrienden/familie die bij ons komen heeft hij ook geen moeite mee, ook daar gaat hij lekker mee knuffelen. Met m’n dochtertje gaat hij gelukkig ook heel goed mee samen.

Naast z’n lieve kant, heeft hij natuurlijk ook een baldadige kant. Zo klimt hij de kerstboom in om even lekker te gaan liggen of zet hij zijn nagels in mijn broek en klimt hij zo omhoog.

Wij zijn heel erg blij met Snoetie en zover we kunnen merken hij ook met ons!

 

Hij spint de hele dag en het is een echte knuffelkont

Baasjes van Snoetie

Piper

Hallo,

Poes Piper is bijna een weekje bij ons.
Na een dagje de kat uit de boom te hebben gekeken vanonder de stoel en het tv meubel, voelt Piper zich al helemaal thuis.

Ze loopt lekker door het huis heen en komt gezellig naar ons toe.

Groeten en fijne Kerstdagen

Pipo (voorheen Dee)

Hier een update over Pipo.

Ze was vanaf het eerste moment dat ze uit de reismand stapte lekker nieuwsgierig en helemaal niet bang. Ze kwam gelijk kopjes halen en bij ons op schoot liggen. 

 

Soms laat ze ook wel merken dat ze iets minder leuk vind door te krabben/blazen maar dat gebeurt niet zo vaak.
We merkten dat ze erg gefocust was op haar voer (snel eten en willen “begraven” door te krabben over de vloer) maar nu ze door heeft dat het nooit weg/op is wordt ze daar steeds relaxter mee.
Ze is lekker speels en vind het gekochte speelgoed erg leuk maar vind ook genoeg andere leuke dingen om mee spelen (walnoten, hydrokorrels, eigenlijk alles wat leuk rolt over de vloer😄)

Ze is superlief en wij zijn dol op haar❣️

Ze kwam gelijk kopjes halen en bij ons op schoot liggen

Baasjes Pipo

Sjakie (voorheen Yvar)

Nog ff een extra update, wat hebben wij het getroffen met Sjakie.

 

Hij doet het supergoed heeft alleen de 1ste nacht gepiept, is al bijna zindelijk, eet en drinkt goed, en is gewoon een heel vrolijk mannetje. 

 

Het is alsof meneer hier al jaren woont!  Nogmaals dank voor de match.


Suc6 met al jullie activiteiten rond Kerst en Oud en Nieuw, en fijne dagen allemaal.

Het is alsof meneer hier al jaren woont!

Baasjes van Sjakie

Saartje (voorheen Arizona)

Hi,

 

Het eerste avondje met Arizona ging goed. We noemen haar Saartje.

 

Ze eet goed en is knuffelig. Ze is totaal niet bezig met Pippy. Terwijl Pippy dat wel dolgraag wil. Het gaat vast goedkomen.

 

We zijn dolblij met Saartje. 

Ze eet goed en is knuffelig.

Baasjes Saartje

Gijsje (voorheen Hope)

Hallo lieve verzorgers van het dierenasiel,

Precies een week geleden adopteerde ik Hope. 

 

Inmiddels heet ze Gijsje.Een stoere meisjesnaam voor een stoer poezenmeisje wat zo hopelijk een echt nieuwe start kan maken. 

 

De eerste week was pittig voor haar. Na alles wat ze had meegemaakt, verdween ze al snel achter/onder de oven en daar is ze dagenlang niet achter vandaan gekomen. Behalve ’s nachts. Dan gebruikt ze keurig de bak en eet en drinkt ze goed. We moeten allebei wennen dus!

 

Afgelopen weekend leek ze wormen te hebben en moest er een wormenkuur pilletje in. Dat gaf wat gedoe en een terugval. Soms kwam ze al even om het hoekje van de oven kijken namelijk. Sinds gister komt ze echt tevoorschijn. Want een paar knuffels miste ze inmiddels enorm.

Vandaag kwam ze zelfs de woonkamer in en hebben zij en Izzy kennisgemaakt. Dat ging redelijk goed! Ze gunnen elkaar de ruimte.

Inmiddels pompt ze zelfs met haar pootjes op de stenen vloer, dus ze is weer een echte broodjesbakker, in plaats van een ovenbewoner. Ze ligt nu heerlijk op de stoel in de woonkamer te poetsen, terwijl Izzy al lekker op haar eigen plekje boven is.

Izzy en ik hebben allebei gelukkig alle geduld van de wereld, dus we doen alles op Gijsje haar tempo. En dat lijkt zijn vruchten af te werpen. Ik weet zeker dat ze zich verder zal ontwikkelen als een fijne huisgenoot. Het is echt een schat.

Dank dat ik haar mocht adopteren! 

Sinds gister komt ze echt tevoorschijn, want een paar knuffels miste ze inmiddels enorm

Baasje van Gijsje

Jacob

Hallo,

 

Wij hebben afgelopen woensdag Jacob geadopteerd en jullie vonden het leuk als jullie een update kregen. Dus hier is de update over Jacob.

Hij is al goed gewend en houdt erg van spelen en knuffelen. Jacob is nog wel een beetje schrikkerig en onze andere kat en Jacob geven soms elkaar nog wel meppen. Maar voor de rest gaat het allemaal goed.

 

Groetjes

Hij houdt erg van spelen en knuffelen

Baasjes Jacob

Lotti

Het gaat goed met Lotti hoor.

Plast af en toe nog binnen maar verder is ze net een hond.
In plaats van kattenluik te gebruiken gaat ze in het raam zitten en mauwt ze bij de tuindeuren om binnengelaten te worden.

De honden tolereert ze. Ze heeft alleen nog moeite met de andere kat in huis.
Maar ook dat komt goed.

Ze is net een hond

Baasje van Lotti

Bram (voorheen Rocky)

Het gaat super met Bram (Rocky). 

 

Hij is lekker ondernemend, nieuwsgierig en niet bang aangelegd.

We genieten volop van de kleine kerel, hij heeft onze harten gestolen

Hij is lekker ondernemend en nieuwsgierig

Baasjes Bram

Ebbe & Olly (voorheen Remi & Roel)

Hallo daar!

Wij zijn Ebbe en Olly en samen met onze zes rode broers en zussen zijn we deze zomer in het asiel gekomen.
Supergezellig daar, overal kleine matties om mee te dollen! We hebben er maar even gezeten en zijn toen naar een nieuw huisje gegaan. 


Eenmaal thuis hebben we de baasjes gelijk eerlijk verdeeld, ieder één! Met onze acht pootjes volgen we ze door het hele huis, gewoon om te helpen! 

En ploffen onze baasjes neer op de bank, dan zorgen wij voor hun dagelijkse portie huid op haar contact.  Hard werken hier dus!

Met onze acht pootjes volgen we ze door het hele huis, gewoon om te helpen

Ebbe & Olly

Salem (voorheen Steve)

Goedemiddag!

Twee weken terug heb ik Steve bij jullie geadopteerd. 


Zijn naam is omgedoopt naar Salem en heeft hij het ontzettend naar zijn zin heeft hier! 

Hij was al snel super aanhankelijk en knuffelig. Daarbij speelt & slaapt hij graag samen met Hades! 

 

Dankjewel dat ik dit schatje mocht adopteren!

Hij was al snel super aanhankelijk en knuffelig

Baasje Salem

Sky

Hierbij een update over Sky.
Hij doet het hartstikke goed en is al helemaal thuis hier.

Samen met de hond en onze zoon klikt het ook goed.

Wat een gezelligerd is Sky. Hij zoekt ons veel op en komt dan bij ons liggen of is vlakbij je in de kamer.

Op onderzoek gaan in huis vind hij ook erg interessant evenals de kraan.
Mooi speelgoed vind hij dat om zijn pootje tegen het water te tikken.

We gaan nog veel van hem genieten.

Groet en een pootje van Sky

Wat een gezelligerd is Sky

Baasjes Sky

Mika (voorheen Nika)

Jullie hadden bij adoptie gevraagd om later eens te laten weten hoe het gaat. Het betreft poes Nika, die door mijn dochter gelijk omgedoopt werd tot Mika.

 

We zijn superdol op haar! 

Ze heeft zich ontpopt tot een ongelofelijke knuffelkat die het liefst op je zit. En anders komt ze je wel halen!

Mijn dochter (5) mag alles met haar doen, zelfs in een mandje stoppen en ronddragen. En ze houdt ontzettend van spelen.

We zijn heel erg blij met Mika, ze zou niet beter bij ons kunnen passen.

Ze heeft zich ontpopt tot een ongelofelijke knuffelkat die het liefst op je zit

Baasjes Mika

Milo

Hallo allemaal,


Milo is nu ruim een jaar bij ons en het gaat hem en ons goed.

Hij is wel geholpen aan zijn mannelijkheid waardoor hij ook wat rustiger is geworden.

Het is een echt pracht hond speels en opgewekt, lief voor iedereen.

Jaap (voorheen Xavi)

Lieve mensen van het asiel,

Met mij gaat het ontzettend goed.
Toen ik meegenomen werd uit het asiel mocht ik meteen kennismaken met mijn nieuwe vrienden. Hugo de grote kat (die komt ook uit het asiel) en Saga de nog veel grotere hond.
Ik ben de moeilijkste niet en besloot meteen met alle twee vrienden te worden.
Met Hugo kan ik heerlijk spelen en tegen Saga kruip ik aan als ik daar weer van bij moet komen.

Het leukste speelgoed hier in huis vind ik de robot stofzuiger. Zodra die aan gaat ren ik er achteraan en spring ik er op. Zo ga ik het hele huis door, trots om mij heen kijkend.

Mijn nieuwe baasjes hebben alle planten uit huis moeten halen, net als de gordijnen… Ik ben nog steeds een echte boef maar ik leer elke dag weer een beetje bij.

Liefs Jaap

Met Hugo kan ik heerlijk spelen en tegen Saga kruip ik aan

Jaap

Sjors

Hallo dierenvrienden,

Nog even een update van ons. Met Sjors gaat het heel goed. Hij is happy. We maken lange wandelingen, hij eet goed en hij houdt erg van knuffels. Knuffels van mij, maar ook knuffeldieren. Die pluist hij helemaal uit. Groot plezier.

Hartelijke groeten van Sjors en mij!

We maken lange wandelingen

Baasje Sjors

Freddie

Op dinsdag 4 oktober haalden wij Freddie op uit het asiel. Vanaf het eerste moment waren wij blij met zijn aanhankelijkheid, gezelligheid en lieve gedrag.

Om hem mee naar huis te krijgen moest hij eerst nog in de auto naar huis. Tijdens de rit leunde hij ook zwaar tegen mij aan, best gezellig. Inmiddels blijft hij, als we heel rustig rijden, ook wel eens liggen.

Wij zijn met Freddie ook gaan experimenteren met zijn voeding, vooral door vlees en worst te geven. Ook krijgt hij nog zijn pijnstillers en wat voedingssupplementen. Onze verwachting was dat hij het nieuwe eten heel lekker zou vinden. In de praktijk is het echt zoeken naar wat hij lust, ook is het dan onzeker of hij het de volgende dag nog steeds wil eten. Gelukkig hebben onze buren ook honden, dus het weggooien van eten is niet nodig.
Pillen laten nemen door het achter in zijn keel te stoppen lukt ons niet, dus wij verstoppen dat in extra lekkere dingen zoals leverworst. Tot nu toe zijn we net een beetje slimmer gebleken dan Freddie.

Wij maken zo’n vier a vijf keer per dag een wandeling van een kwartier met Freddie, dit omdat wij hebben begrepen dat meerdere korte wandelingen beter is voor zijn spieropbouw. Gelukkig wonen wij in een buurt met veel afwisseling, waaronder een groot park. Freddie is echt heel sociaal naar andere honden toe (en naar hun eigenaren ook) hij maakt nooit ruzie maar loopt weer door als een hond geen interactie wil.

 

Freddie wil dat wij hem vaak en langdurig aaien, het is eigenlijk nooit genoeg. Ook tijdens het typen van dit verhaal wipt hij met zijn lange snuit mijn elleboog op omdat ik hem dan moet aaien. Ik stel geen grenzen aan deze behoefte van hem, dus het schrijven kost dan iets meer tijd.
Freddie heeft de zachtste bank in de woonkamer uitgekozen als zijn vaste plek, en hij ligt daar veel te rusten. Toch is hij nog best wel alert en kijkt gelijk op als ik bijvoorbeeld opsta. Wij merken dat hij een stuk blijer is dan voorheen, hij daagt ook uit om te spelen en zo sloopt hij vol overgave zijn speelgoedbeest.

Verder is hij heel nieuwsgierig en door zijn lange poten en lange nek kan hij makkelijk bijvoorbeeld kijken wat er op tafel ligt en kijkt hij zo tot achter in een keukenkastje als hij even de kans krijgt. Hij is verder netjes genoeg om niet dingen van tafel te pakken, geen enkel probleem dus.

We zijn blij met het advies dat wij ook een paar keer bij jullie hebben kunnen inwinnen als wij vragen hadden over Freddie, wij voelen ons inmiddels ook voldoende thuis met het aansturen van Freddie. Samengevat zijn wij super blij met Freddie.

Ook tijdens het typen van dit verhaal wipt hij met zijn lange snuit mijn elleboog op omdat ik hem dan moet aaien

Baasjes Freddie

Raaf (voorheen Pucci)

Eind juli ben ik naar mijn nieuwe thuis gegaan. Ze kwamen speciaal voor mij naar het asiel, daar zag ik ze en ik wilde meteen met ze mee.


Mijn nieuwe familie heeft me Rafiki genoemd, dat betekent vriend. Maar meestal zeggen ze Raaf.
Ik heb hier een vriendje, een rode kat van 8 jaar oud, hij heet Muis. Dat snap ik niet helemaal, want het is een kat, geen muis.

 

Het is hier echt leuk. Mijn familie vindt me erg lief, maar ook een dondersteen.
Ze knuffelen me heel veel en ’s nachts mag ik op het grote bed slapen tussen de kussens in. Daar lig ik eerst lekker te spinnen, tot ik in slaap val.
Ze geven me 4 keer per dag eten, brokjes en soms ook natvoer, wat ik echt heel lekker vind. Ik mag alleen nooit mee-eten uit Muis’ bakje, als ik mijn eigen bakje leeg heb. Dat vind ik soms erg moeilijk.

Met Muis kan ik lekker stoeien en ik heb hem een paar trucjes geleerd, om eten vanaf de borden te pakken. Dat kende hij eerst niet.

Ik vind het heel leuk om met balletjes en lintjes te spelen, daar heb ik er veel van en ook propjes papier. Die propjes ga ik dan helemaal versnipperen.
En dan kijk ik ze heel lief aan en krijg ik een nieuwe. Als ik miauw geven ze altijd antwoord, we hebben hele goede gesprekken. Alleen moeten ze nog een beetje om me lachen, ze zeggen dat ik als een schaap of geitje klink. Dus ik ben goed aan het oefenen, om een zwaardere miauw te krijgen.

Er zijn hier allemaal lekkere plekjes om te liggen. Een kussentje op de vensterbank, om in de zon te liggen. En aan de muren hangen manden, daar kruip ik lekker tegen Muis aan. Bovendien hebben ze een nieuwe hele grote mand gekocht, om samen met Muis in te liggen.

 

Ik houd er niet van om alleen te zijn, dus ik ga mee naar boven, of naar de zolder. Of ik miauw, om te horen waar ze zijn. Toen het nog lekker weer was, mocht ik mee naar buiten, in de tuin. Die is helemaal afgeschermd, Muis en ik kunnen er niet uit en andere katten kunnen er niet in. Dus dat is heel veilig voor ons.
En er is genoeg te beleven, ik kan in een boompje klimmen, door de aarde ploegen en plantjes uitgraven. En op de warme tegels lekker in de zon liggen.
Maar we mogen niet alleen naar buiten.

Ik stuur een paar foto’s mee, dan kunnen jullie mijn vriendje Muis zien. En hoe groot ik al geworden ben.

 

Met Muis kan ik lekker stoeien en ik heb hem een paar trucjes geleerd, om eten vanaf de borden te pakken. Dat kende hij eerst niet.

Max (voorheen Monster)

Max speelt graag met de schaduwen op de vloer en ligt graag op de loer voor het raam om vogels te spotten.

Max vindt het heerlijk om onder een dekentje tegen je aankruipen en roept je met lieve zachte miauwtjes voor een aai en een knuffel.

Waar wij in huis zijn, is Max ook. Max heeft zijn zeker gouden mandje gevonden.

 

Hij roept je met lieve zachte miauwtjes voor een aai en een knuffel

Baasjes Max

Adoptie is een daad van liefde

Ben jij na het lezen van de succesverhalen enthousiast geworden?
Bekijk dan snel onze beschikbare honden en katten en vul het adoptieformulier in.