Succesverhalen

Ieder dier verdient een kans op geluk. Een veilig, zorgzaam en liefdevol thuis dat door een zorgvuldige match vanuit het Dierenasiel Zwolle tot stand is gekomen. Daarom delen wij met veel plezier succesvolle plaatsingen waarbij zowel het dier als het nieuwe baasje geluk hebben gevonden.

Floki (voorheen Mart)

Mart de kater, woont nu een week bij mij. Zijn naam is inmiddels Floki en daar went hij nog even aan.

Floki is bij mij erg nieuwsgierig, sociaal en speels. Precies wat ook bij hem past.
Hij houdt van klieren en weet heel goed wat wel en niet mag, alles voor de aandacht!
Veters strikken is een uitdaging.

 

Hij had bij jullie een kuurtje gehad voor zijn darmen.
Hier bij mij geen diarree meer gehad. Wel vaak een tranend oogje. Maar het was al bekend dat Mart/Floki, niesziekte had.

Floki chillt graag voor het raam op zijn eigen kleedje en zit graag bij me op de bank. Ook direct een krabpaal neergezet waar hij direct gretig van gebruik maakte.


Zijn gemiauw is zeer aandoenlijk en je kan dat ook bijna niet negeren.
Al met al een goede match zoals het er nu naar uit ziet.

Gijsje (voorheen Hope)

Ik denk al maanden: het wordt tijd om eens een update te sturen over Hope (inmiddels Gijsje). Bij deze!

Gijsje heb ik in december 2022 bij jullie geadopteerd. Ik had toen al een kat van jullie, Izzy, die helaas afgelopen Pinksteren is aangereden. Gijsje en Izzy werden snel maatjes. Ik merkte dan ook dat Gijsje er flink kapot van was dat Izzy er niet meer was. Ik overigens ook.

 

Eén van mijn collega’s had onverwacht twee kittens. Mijn collega wist dat ik Izzy niet meer had en dat ik gek ben op katten. Ik heb gelijk mijn twee uitgekozen nieuwe vriendinnetjes, Bibi en Lola, opgehaald, terwijl ik ook net de sleutel had van mijn nieuwe huis. Een hectische tijd en Gijsje had al zoveel meegemaakt.

Ondanks alles is Gijsje hier, met de nodige hobbels, net als ik, goed doorgekomen. Meer dan goed eigenlijk. Het zijn alledrie dikke vriendinnen met elkaar. Gijsje is inmiddels echt tot rust gekomen en het is zo’n andere kat dan de dag dat ik haar adopteerde.
Ze is nieuwsgierig, ze speelt, zowel alleen als met die andere twee en het blijkt een echte binnenkat te zijn die enorm van knuffelen houdt en graag op schoot ligt. Mensen die ze vaker ziet, vindt ze inmiddels ook echt wel oké! Ik mag haar zelfs af en toe oppakken om even te knuffelen.

 

Het allerleukste vind ik om te zien dat ze gewoon écht heel veel blijer en gelukkiger lijkt ten opzichte van een kleine anderhalf jaar geleden. Ondanks alle extra tegenslagen en veranderingen waar ze mee heeft moeten dealen. Van de magere, angstige, ongelukkig ogende Gijsje is niks meer over. Ze is gezond, voelt zich duidelijk goed en heeft de veilige omgeving met gezelschap waar ze van geniet.

Ze zeggen weleens: tijd heelt alle wonden. Ik weet niet of het voor álle wonden geldt, maar wel voor veel 🙂.

Ik gun alle asieldieren bij jullie zo’n fijne doorstart in het leven. Jullie doen mooi werk.

Lulu


Lulu is nu een tijdje bij ons. 

En na problemen met haar ontlasting gaat het nu goed met haar!

 

Fender (voorheen Binkie)


Sinds oktober ‘23 woont Binkie(Fender) bij ons. Een uitzonderlijk bijzonder katje.

Hij vindt het geweldig om te spelen en de kamer rond te rennen achter balletjes, lampjes en muisjes. Tegelijk is hij ook onzeker en bang voor onverwachte geluiden.
Fender komt sinds dag 1 heerlijk bij ons liggen. En als we thuis komen worden we warm welkom geheten door een kat die rechtop tegen de deur staat.

Ondanks dat er verwacht werd dat hij graag naar buiten wil, vind hij dat nog steeds erg spannend en niet interessant dus genieten we lekker van de knuffels die Fender meermaals per dag aan ons geeft!

Lizz

Hoi hoi,

Lizz is nu bijna een weekje bij ons, wat is ze leuk en lief, het gaat heel goed met haar.

Wij hebben afgelopen dinsdag een hondentrainster op bezoek gehad voor een kennismaking en wij gaan met Lizz en haar aan de slag. Wij zijn begonnen met het oefenen van de hand-touch.
Lizz is een echte knuffelkoningin en heeft het erg naar haar zin bij ons. Dit was alvast even een update.

 

2e update
Ondertussen zijn we alweer een wat weken verder. Met Lizz gaat het heel goed, ze is echt een lieverd en het buiten lopen en trainen gaat ook goed. Ze kan soms ondeugend zijn maar dat hoort erbij en maakt het ook wel weer uitdagend. 

 

Wij zijn mega blij met haar!

Groetjes van ons en een knuffel en een poot van Lizz!

Lotje

Lotje woont nu een week bij me. Wat een schatje is het.

De eerste avond gromde ze nog, maar de volgende was dat over. Heel voorzichtig begon ze haar omgeving te ontdekken.

Het eten was nog minimaal, maar de 2e dag had ze daar ook haar weg in gevonden. 

Lotje komt steeds meer uit haar schulp, de eerste 3 dagen kwam ze vanaf 17.00 uur tot leven en heeft hele verhalen te vertellen. Nu loopt ze de hele dag rond en wil af en toe aangehaald worden.

Ze zoekt me op en komt regelmatig op schoot zitten en ik krijg steeds vaker een lik van haar.

 

Sinds een paar dagen word ik om 8.00 uur gewekt, want ze wil eten, prachtig toch.

 

Ik kan alleen maar heel dankbaar zijn dat Lotje bij me woont.

 

Puck


Het gaat nog steeds heel lekker met Puck hoor (zie foto)!

Ze eet (veel), drinkt (veel) en gebruikt keurig de bak. Ze is nog wel heeeeel rustig, maar logisch.
Beetje bij beetje wordt ze steeds nieuwsgieriger en speelt ze met een muisje of balletje. Hartstikke leuk.

Wij zijn er heel blij mee en volgens mij zij ook 😉

Polly (voorheen Gina)

Iets meer dan een jaar geleden hebben wij Gina opgehaald uit het asiel. 

 

Ze heeft het bij ons prima naar haar zin en kan lekker naar buiten. Het was eerst wel wennen. Ook de niesziekte was behoorlijk ernstig. Ik denk dat dat sowieso nog wel een half jaar heeft geduurd. Pas na een maand of 10 was het zon beetje weg.

In de zomervakantie hebben we er een kitten bij gekregen. Mijn neefje vond hem midden in de nacht midden op straat. Geen moeder in de buurt.
Gina, die we Polly hebben genoemd moest er enorm aan wennen, want Sammie is nogal speels, terwijl Polly eigenlijk heel beleefd en bescheiden is.

Jullie zullen waarschijnlijk Gina amper herkennen, want ze is behoorlijk in gewicht toegenomen. Ik ga er maar vanuit dat ze een stuk minder stress heeft.
Ik heb wat foto’s voor jullie bijgevoegd.

Abby

Hallo lieve mensen,

In mei 2022 heb ik Abby geadopteerd.
Vanaf het moment dat ik haar foto zag op jullie site wist ik gewoon dat zij mijn zielsverwant was. En ik heb geen ongelijk gehad. Dankbaar ben ik jullie nog iedere dag dat ik Abby (koosnaam Darling) mocht meenemen.

Abby is mijn beste vriendin ever. Ik heb nog nooit van mijn leven zo veel van een dier gehouden als van mijn darling.
En dat is visa versa. Abby en ik worden ’s morgens blij wakker. Eerst even goedemorgen zeggen en knuffelen, dan koffie en wat lekkers voor haar.

Het ochtendritueel afwerken en dan hopla naar het bos of speelweide. En als er dan nog soortgenoten zijn om mee te spelen dan gaat ze ervoor.
Ze rent niet, maar galoppeert als een paard, manoeuvreert als een atleet door hindernissen (bomen, struiken etc) en heeft de tijd van haar leven.

Soms heeft ze de oren op de wind, maar bij het woordje dag, laat ze alles in de steek en komt ze knetterhard aan.

Aan de lijn houdt ze super veel rekening met mij. Ze trekt niet en luistert en appelleert op mijn aanwijzingen. 

Ze is super intelligent en leergierig, ze weet als geen ander wat wel en niet mag. Alert is ze ook. Vooral tijdens de laatste ronde in de avond als het donker is. 

Abby is een geweldige lieve hond en daar wil ik jullie voor bedanken. Ik ben slechts doorgegaan op liefde, ingeving en toewijding. De basis ligt in haar karakter, het beste eruit halen hebben jullie voor elkaar gekregen.

Billy the Kid

Hier even een kort berichtje vanuit ons.

Billy woont sinds augustus vorig jaar bij ons en was hier eigenlijk al heel snel gewent. Het gaat erg goed met hem en heeft het hier goed naar zijn zin. Hij is de liefste knuffel kater die wij ons maar kunnen wensen, ondeugend en heel erg nieuwsgierig en kan het goed vinden met onze kids van 4 en 7 jaar.

 
De pingpong balletjes hebben plaatsgemaakt voor de haarelastiekjes van onze dochter haha.. deze verplaatst hij door het hele huis heen.

Groetjes van ons en Billy!

Willem

Update over Willem : Willem heeft het echt naar zijn zin! 


Lekker racen door het huis samen met de andere kat (soms lijkt het net de ‘Tour de France’).

Willem was wel erg ziekjes geworden, maar na een bezoekje aan de dierenarts komt alles weer goed!

Yce

Het gaat heel goed met Yce! 

 

Het is een hele fijne hond, bos vindt ze eng (vermoedelijk omdat het ook zo waait en de bomen kraken) maar hebben hier ook velden en lopen lekker daar tot het weer wat beter wordt.

 

Ze slaapt veel en diep onder een deken, speelt ook heel graag. Een hapje van de plant, de tuin ontdekken, we hebben een leeftuin met planten gras maar ook steentjes en verborgen hoekjes achter struiken.

Eigenlijk gaat alles goed, andere honden zijn we nog niet echt tegengekomen, ze trekt al veel minder aan de lijn.

 

Meis is een cadeautje ❤️


Tetter (voorheen Pom)

Beste medewerkers van het dierenasiel,

Hierbij een kleine update van onze eerste twee maanden met Tetter (bij jullie bekend als Pom).

Tetter woont sinds 2 maanden bij ons, en dat was even wennen!
Tetter is nergens bang voor en ze houdt van eindeloos spelen. De gordijnen, planten en touwtjes zijn voor Tetter nog niet veilig, maar ze leert langzaam wat wel en niet mag.

‘s Morgens en wanneer wij uit ons werk komen begroet ze ons met kopjes. Als wij rustig op de bank zitten of thuis werken komt Tetter ook graag rustig bij ons liggen. We mogen haar dan aaien en ze vindt het heerlijk als we op haar kopje of haar buik krabbelen.

We zijn heeel blij met onze lieve Tetter!

Boris

Hierbij een berichtje van Boris. 

 

Boris heeft het erg naar zijn zin. Met Kenjie, mijn andere hondje, gaat het samen ook prima. 


Ik ben vanmorgen even naar de winkel geweest, toen ik weer thuis kwam was alles ok. Ik probeer dit langzaam op te bouwen.

Het uitlaten gaat ook prima, Boris luistert prima. ’s Nachts gaat het ook prima, hij ligt op bed en in zijn mandje.

We houden jullie op de hoogte.

Floyd (voorheen Noah)

Lieve medewerkers,

Noah (omgedoopt tot Floyd) is ondertussen 5 weken bij ons en het gaat goed met hem.

Hij is een vrolijk en enthousiast manneke en heeft al veel geleerd. Met onze andere border Bowie is hij dikke vriendjes en ze spelen en donderjagen samen heerlijk.

Met één van de poezen heeft hij nog wat moeite maar dat komt doordat die hem uitdaagt en tegen hem gromt wat natuurlijk erg interessant is.

 

Chuchie (voorheen Ginny)

Het gaat super goed met Chuchie/Ginny!

Eten, drinken, naar de bak gaan, geen problemen mee gehad. Ze heeft een haast ontembare energie en ‘vraagt’ ook echt aan ons om te komen spelen. Als haar dat te lang duurt vraagt ze aandacht door ondeugende dingetjes te doen (droogbloemen omgooien, op de kast etc.). 😄 Maar ze is goed te corrigeren. Pingpongballetjes en muisjes zijn favoriet, het liefst in de kattentunnel.

Ze is ontzettend lief, komt knuffelen en vindt het fijn om even opgepakt te worden (alleen door ons) en samen naar de vogeltjes buiten te kijken. Wel heeft ze nog af en toe een hoestbuitje en wat last met ademen. Maar al beduidend minder dan de eerste paar dagen, toen had ze pittig last.

Ze houdt van borstelen, aanhalen en is erg alert wie waarheen gaat. Ze is niet bang voor bezoek, kruipt niet weg maar bekijkt op haar gemak eens met wie ze van doen heeft.

Ze slaapt meestal in haar fluffy mandje of op de verwarming. Ze krijgt lekker veel aandacht. Al met al alleen maar goede berichten! We zijn al enorm aan haar gehecht en dat is zo te zien wederzijds 😊.

Lieve groet & veel succes met de dieren!!

Saartje (voorheen Arizona)

Beste medewerkers van het dierenasiel,

Bij het opruimen kwam ik de papieren van jullie tegen van Arizona, toen wij haar op 12 dec 2022 ophaalden.

Na meer dan een jaar bij ons, willen we haar voor geen goud missen.
We hebben haar direct “Saartje” genoemd, omdat ze van lekker eten houdt. De oudere generatie onder ons herkennen de naam als de gezellige huishoudster in de serie Swiebertje. 


Ze luistert heel goed naar haar naam. Ze is gezellig, super lief en zowel dier- als menssociaal.

Perry

Het is vandaag 6 januari en precies 2 jaar geleden heb ik Perry opgehaald uit jullie dierenasiel. Nog altijd blij dat ze bij mij woont.

Ter info: Perry heeft gewoonlijk een bijna vast ritme. Om 22.00 uur ’s avonds vertrekt mevrouw naar buiten. Ook als het regent. S Ochtends tegen vieren komt ze weer binnen en gaat aan het voeteneind van mijn bed liggen.

Daar blijft ze liggen (zo nu en dan even wat brokjes halen) tot plm 17.00 uur. Ze loopt en zit daarna overal in huis totdat ze bij mij op schoot kruipt en echt, tegen 22.00 uur vertrekt ze weer naar buiten. Zomers is ze overdag natuurlijk meer buiten.

Jerry (voorheen Wall-E)

Vorige week woensdag hebben wij Wall-E opgehaald. Wij noemen hem nu Jerry.

De eerste twee dagen vond hij en ons hondje Tommie het nog erg spannend, maar vrijdag was het ineens allemaal goed.

Hij zoekt goed contact, maakt goed gebruik van de kattenbak en geeft de hond kopjes. Hierbij twee foto’s waar hij heerlijk ontspannen bij mijn vrouw ligt.

Hartelijk bedankt voor jullie vertrouwen in ons.

Luna (voorheen Jill)

Hallo allemaal,

Sinds ongeveer 1,5 maand woont Jill bij ons. Ondertussen hebben we haar Luna genoemd. Het gaat heel goed.
Luna is een heel lief, enthousiast, energiek en soms ook mega ondeugend poesje.

We leren haar steeds beter kennen en zij ons. Luna zit ook het liefste bij ons als we aan het thuiswerken zijn want aandacht is heel fijn en die krijgt ze gelukkig genoeg. Helemaal languit overgeven aan slaap naast 1 van ons en gekroelt worden vindt ze fijn. Samen spelen doen we ook geregeld en ze heeft al heel wat gekke spelletjes met ons gedaan.

Naast super lief is ze ook echt soms mega ondeugend en moeten we soms van goede huize komen om haar ergens uit te krijgen of mee te laten stoppen (vooral in de kerstboom klimmen is nogal leuk). We zijn heel blij met haar!
En wat goed dat jullie er zijn en zo goed voor alle dieren zorgen!

Juul (voorheen Yinti) en Yanic

Yinti (nu Juul) is inmiddels alweer precies 1 jaar bij ons en Yanic is vanaf april 2023 bij ons, ik dacht we geven even weer eens een update en een paar mooie foto’s.

Het gaat heel goed met ze, ook samen met Toby die al 5 jaar bij ons is. 

Juultje blijft wel wat schuchter maar kan ook heerlijk enthousiast zijn af en toe, ze is behoorlijk los gekomen maar ligt ook nog erg graag lekker rustig in haar kennel. 

 

Yanic is echt supergrappig en is een zeer ondernemend hondje die zich niet door haar beperkingen laat kisten, ze doet Toby met alles na, is zeer nieuwsgierig en heel graag bij je in de buurt, we zitten iedere avond gezellig met elkaar op de bank en dan liggen ze met z’n drieën om mij heen, zooooo gezellig!

We zijn ontzettend blij met ze en hopen dat we ze nog vele mooie jaren mogen geven!

Ash (voorheen Pino)

Lieve mensen van het Dierenasiel,

Allereerst een gelukkig en gezond 2024! Dat dit jaar nog veel dieren een fijn en liefdevol huisje mogen krijgen!

In oktober hebben wij Pino, nu Ash, bij jullie geadopteerd. Wij wilde jullie graag even een update geven van hoe het nu met Ash gaat.

Hij doet het super goed! Is, zoals jullie hadden vermeld, heel speels. Hij is gek op veertjes, balletjes en knuffels. Hier loopt en speelt hij heel de dag mee. Dit levert schattige filmpjes en foto’s op.

In de omgang met ons en andere mensen is hij heel lief. Naar andere mensen wel een beetje kat uit de boom kijken, maar geef het even wat tijd en hij wil graag met je knuffelen. Hij is naar ons ontzettend aanhankelijk. Wil graag vastgehouden worden, geeft ons het liefst heel de dag kusjes en slaapt graag naast ons in z’n mandje.

Al met al, zijn wij ontzettend blij met de adoptie van Ash. En kijken wij uit naar hoe hij uit gaat groeien naar een volwassen kat!

Heel veel liefs en nogmaals dank voor de goede zorgen

Aimy

Wij zijn zo blij met deze lieverd Aimy.

Ze acclimatiseert erg goed. Eet goed en heeft steeds meer belangstelling voor wat er buiten gebeurt.

We willen jullie nogmaals bedanken dat wij voor haar mogen zorgen.

Mila

Hallo dit is Mila die ik nu ruim anderhalf jaar heb. 


Wat een schat en wat doen jullie goed werk.

Mila en ik willen jullie hele fijne feestdagen wensen. En een gezond 2024,  ook voor al die schatjes die nu nog in het asiel zitten.

Groetjes van ons.

Spooky

Ik wil jullie geweldige feestdagen wensen en een beestachtig goed 2024!

Liefs, Spooky.

Floyd (voorheen Noah)

Noah (Floyd) is echt een schatje en hij speelt uitbundig met onze Bowie die het ook geweldig vindt.

Noah beheerst ondertussen al het ‘zit’ commando.
De poezen vinden hem te druk maar zijn wel nieuwsgierig dus daar werken we aan.

Pim

Dit is onze Pim.


Hij is enorm gegroeid ondanks onze zorgen die we hadden in het begin omdat hij niet at. Nu eet hij als een bouwvakker…… gelukkig.

 
Inmiddels heeft hij er een vriendinnetje bij en ze hebben veel plezier samen.
Het zijn boefjes en de kerstboom is niet altijd meer voorzien van kerstballen. We beleven veel plezier en zijn erg wijs met hen.


Pim mag heel graag op schoot en is erg aanhalig.

Sofie (voorheen Willow)

Ze is nu 4 weken bij mij en ze voelt zich helemaal thuis.

Ik ben heel blij met haar. Het is een lief, speels poesje. Het liefst rent ze de hele dag achter propjes papier aan of haar muisje.
Ze is altijd bij mij in buurt en zit graag op schoot. Ze wordt steeds meer maatjes met de andere poes.

Het was voor haar en mij een goede keuze. 😀

Mitch

Vorige week dinsdag 5 december hebben wij Mitch bij jullie opgehaald.

Mitch heeft hier echt zijn plekje gevonden. De eerste dag was het wel even wennen, zoveel ruimte en een nieuwe vreemde omgeving. Maar nu loopt hij al heel vertrouwd rond.

 

Als je rustig op de bank zit komt hij dan ook graag bij je liggen. Begin je hem dan te aaien, dan spint hij er op los. 

Lin (voorheen Rosalyn)

Even een korte update over kitten Rosalyn (die nu Lin heet).

 

 

Ze is dikke vrienden met onze kater Ollie (die we vorig jaar uit het asiel haalden) geworden.

Ze spelen samen, rennen dan om beurten achter elkaar aan en als ze moegespeeld zijn slapen ze samen, het liefste boven op elkaar. Super schattig.

 

Boes (voorheen Lena)


Een tijd geleden hebben wij Lena bij jullie geadopteerd. 

 

Het gaat heel goed met haar en ze is een lief klein schattig poesje.
De dierenarts zegt zelfs dat ze niet groter wordt dan 3 kilo.

 

Groetjes van ons

Djira (voorheen Mira)


Haaiii

Eerste weekend zit erop maar ze is zo vreselijk LIEF❣️ 

Echt een heel lieve hond. En heel braaf.

 

Hierbij wat beloofde foto’s maar ik zal over een maandje ook nog wat sturen.

Ze heeft  onze harten gestolen en volgens mij voelt ze zich al redelijk thuis.

 

Liefs van Djira en bedankt voor jullie goed zorg🙏

Juultje

Jullie krijgen ieder jaar natuurlijk honderden katten onder ogen, maar misschien dat sommige medewerkers van het asiel deze nog herkennen.

 

Precies een jaar geleden hebben we Juultje als snotterende kitten opgehaald uit het asiel en in de tussentijd is ze opgegroeid tot een kerngezonde jongvolwassen dame. 

Ze is een letterlijke stoeipoes en het stoffen muisje dat ze van jullie bij haar adoptie meekreeg is nog altijd met afstand haar favoriete prooi.

Weliswaar is ze iets ondeugender dan hoe ze geadverteerd werd maar de meeste krassen in onze armen zijn inmiddels geheeld.

Bij deze een collage van leuke herinneringen aan het afgelopen jaar. Hopelijk kan een van de asielmedewerkers die haar zo goed hebben verzorgd deze onder ogen krijgen.

Groetjes van ons

Thor (voorheen Snooze)

Goedemiddag allemaal,

Thor is inmiddels alweer ruim 3 maand bij ons, en hij maakt het goed.

Hij en zijn maatje, Loki, zijn onafscheidelijk. Ze spelen veel met elkaar en zijn altijd op ontdekkingsreis.
Thor is niet heel behendig, maar dat houd hem niet tegen!

Groetjes van ons

Poppy (voorheen Princess)

Goedemorgen allemaal,

Even een kleine update van Poppy (voorheen Princess) die we 24-10 bij jullie hebben geadopteerd.

Het gaat heel erg goed met haar, ze had even tijd nodig om los te komen, maar inmiddels is de bovenverdieping al vertrouwd genoeg om achter speeltjes aan te rennen, lekker op bed te slapen en met de andere kat gaat het ook goed. 


Langzaam zijn we haar aan de benedenverdieping aan het wennen met de 2 honden en de rest van de wereld!

Blackie

Even een update over Blackie. 
De eerste 2.5 uur heeft Blackie alle hoeken van de woonkamer verkend. Onze kat Queenie vond het vreemd allemaal, maar Blackie komt regelmatig ff naar Queenie voor een korte snuffel. Ze maakte gelijk een paar keer gebruik van de kattenbak, een gesloten bak met klepje, maar vond ze totaal geen probleem. Ze kwam gisterenavond al snel bij ons beiden op schoot liggen, dat doet ze vandaag ook. We houden naar bezig met speeltjes en ze voelt zich goed thuis hier.

Ze heeft genoeg honger en laat dat duidelijk weten als het etenstijd is 🙂
De kinderen van de buren hebben ook al kennis gemaakt (18 en 12 zijn ze) en dat vond Blackie niet eng.
Ik denk dat het tussen Queenie en Blackie wel goed komt, ze eten naast elkaar, is gewoon nog wennen.

Ik moet wel goed opletten want Blackie wil al snel eten uit de bak van Queenie, maar dat is voer voor volwassen katten.
Zodra ze haar eigen eten op heeft wil ze bij Queenie meeëten, dus moet er nog wel even bijblijven.

Dus het gaat hier prima! Bedankt voor alles!

Jack

Hallo medewerkers!

Ik wilde jullie persoonlijk verslag doen van de eerste week met Jack.

 

Om te beginnen moet ik vertellen dat ik echt perplex ben over de vorderingen. Op dag drie kroop meneer (bijna helemaal) op schoot, niet van angst of schrik, maar als een reuzen-pup (die hij natuurlijk ook is), om te knuffelen en te kroelen. En sindsdien is het heel hard gegaan. Hoe is het mogelijk dat een hond met dit verleden nog zoveel vertrouwen kan krijgen.

 

De socialisatie kon dus ook wat vlotter van start gaan, stap voor stap heeft hij alle huishoudelijke klusjes al voorbij zien komen. Van de zwabber tot de stofzuiger, van de huishoudtrap tot de handdoek (na een wandeling in de regen).

Van kop tot staart heeft hij zich alles laten welgevallen: ik heb de klitten onder zijn flaporen weggeknipt met Mia’s kleine schaartje, zijn poten en buik schoongemaakt met een hondenwasdoekje (hij lekte af en toe wat plas en vocht maar volgens mij is dat nu minder, misschien stress of hormonen?), zijn gebit bekeken, zijn poten bekeken, zijn oorschelpen schoongemaakt, hij vindt alles goed. Sterker nog: hij vindt het heerlijk. Wat een troetel!

Buiten is alles wel enorm spannend. Hij lijkt niet erg onder de indruk van geluiden, maar des te meer van bewegende voorwerpen. Fietsen, auto’s, hardlopers, scootmobiels en zo, alles wat snel beweegt is eng. Maar daar werken we omheen: we wandelen op de rustige tijden en als het drukker is of donker, mag hij in de tuin. Rustig bouwen we het op. Mensen vindt ie spannend, maar met honden wil hij graag spelen. Dat is een goede motivatie om zijn angst te overwinnen. Het helpt natuurlijk dat Mia en Woody zowat iedereen kennen, hier.

 

De zindelijkheid is ook een meevaller: sinds hij hier is, heeft hij maar een paar keer in huis geplast. Ik vind dat onbeschrijflijk knap.
Op regelmatige tijden gaat hij uit, wandelen of in de tuin, hij snapt precies de bedoeling en doet meteen zijn plas.
Als ik op de bank zit, laat hij zijn deken voor wat het is en komt liever op het kleed aan mijn voeten liggen.

Samen met Mia en Woody doen we spelletjes met voertjes, die zij ook nog niet kennen. Hij kopieert exact hun gedrag. Gaat zelfs zitten voor voertjes en geeft poten, waar ik helemaal niet om vraag… Alle oefeningetjes snapt hij meteen en ik kan hem ook rustig zijn tuig omdoen en aanlijnen. Leuk vindt hij dat niet, maar hij accepteert het gedwee. Zonder te verstoppen.

 

Vandaag zijn we voor het eerst met de auto naar het bos geweest. Een korte rit.

Het bos vond hij geweldig, hij sprong per ongeluk een klein beekje in, dat had hij niet gezien omdat er bladeren op dreven. Hij keek raar op zijn neus.
Verder heeft hij lekker rondjes gerend aan een lange lijn, achter Woody aan, die het prachtig vond. Lekker moe ligt hij nu op mijn voeten te slapen.

Zoals gezegd: ik ben heel verbaasd en super trots op deze ‘wolvenbaby’ en zijn gedrevenheid om te leren. Dat is zijn ticket naar een leuk leven op deze grote, spannende planeet!

 

 

Ik blijf jullie op de hoogte houden.

Groetjes van ons en Mia, Woody, Jack & Woezel, de wilde goudvis 😉

Nora (voorheen Jane)

Hi lieve mensen van het dierenasiel Zwolle,

Het is ondertussen al bijna twee maanden geleden dat we Nora opgehaald hebben bij jullie, maar wat zijn wij ontzettend dol op haar! Het is de allerliefste en grootste knuffelkont die er is en het liefst ligt ze de hele dag bij je te spinnen.

Of je er nu elke dag bent of als je voor het eerst binnen komt, Nora vind haar plekje wel op je schoot ;).

Wij waren nog een beetje gespannen over hoe Nora op onze labradoodle pup zou reageren, maar die twee waren echt binnen no time maatjes! Spelen ontzettend leuk samen en kruipen elke keer tegen elkaar om lekker te dutten.

Heel veel liefs van ons!

Comet

Dag Mensen,

Comet is nu 3 weken bij ons en heeft het volgens mij prima naar zijn zin ( zie bijgevoegde foto 😉 ).

En ook wij zijn blij dat we voor deze poes hebben gekozen. En het is een lief dier.

Dank jullie wel.

Merry (voorheen Wezzel)

 

Hoi!

 

2 1/2 maand geleden hebben we Merry geadopteerd en we zijn zo blij met hem!

Het gaat zeer goed met hem😊

Gwenn

Beste mensen,

Wij zijn erg blij met Gwenn. Ze is een ontzettend lief katje en ze raakt steeds beter gewend aan ons.

Ze ligt graag naast ons op haar kussentje op de bank. Of lekker in het zonnetje in de vensterbank. En knuffelen en kroelen vindt ze ook erg fijn.
Ze speelt graag met balletjes en speeltjes.

Ze is nog wel wat schrikkerig als we weg gaan of terug komen en de buitendeur open gaat. Net of ze dan denkt dat ze dan weer weg moet of meegenomen gaat worden. We laten haar nog binnen de komende tijd.

Hopelijk kan ze dan over een tijdje naar buiten. Het lijkt erop dat ze daar nu nog geen behoefte aan heeft.

Vellios (voorheen Bas)

Onze lieve Vellios!

Ongeveer 2 weken geleden hebben we Vellios (die toen nog Bas heette) bij jullie opgehaald!
We zijn helemaal verliefd op hem! Hij kan het heel goed vinden met zijn leuke huisgenootje Tappie!

In het begin was het allemaal een beetje aftasten van allebei de kanten, maar nu zijn het beste maatjes.
Ons ondervoede katje heeft inmiddels een rond buikje en eet heel goed! (Een beetje te goed soms…😜)

We zijn heel blij dat we de mogelijkheid hadden om Vellios te adopteren en voor de zorg die aan hem is gegeven door jullie!

Kenji (voorheen Link)

Goedemiddag,

Ik vond het wel leuk om weer wat foto’s te delen van onze Kenji. In de zomer van 2022 hebben wij hem bij jullie opgehaald en heette hij Link.


Kenji is een lief katertje, niet zo’n heel erge knuffelkont maar wel heel sociaal naar zijn baasjes en naar andere katten. Met zowel de katten in huis als de katten die hij buiten in de buurt tegen komt kan hij heel goed overweg.


Hij heeft al menig muisje gevangen tijdens zijn wandelingetjes buiten de tuin en als je zijn ‘cadeautje’ niet gelijk ziet liggen als je de kamer in komt mauwt hij om je erop attent te maken dat er iets ligt.
Zijn lievelingsplekje is in de schommelstoel op de zolderkamer.

Mellow

Beste medewerkers van het asiel,

Wij wilden heel graag laten weten dat het goed gaat met Mellow. 

Het was allemaal even wennen voor ons, onze eerste hond. Gelukkig wilde Mellow heel graag leren en liet ze ons weten hoe zij het graag heeft.

Ze geniet ontzettend van de zon in de tuin, en nu met de koudere dagen op de bank voor het raam. We wandelen veel door het bos, en met een klein ritje in de auto staan we al op de Veluwe. Samen hebben we een vaste spot waar we elke dag even naar muisjes speuren en graven langs het water.

 
In het begin reageerde ze nog er veel op honden aan de lijn. Het duurde dan ook even voor we konden mailen, want we zijn de laatste twee maanden heel druk geweest met trainen zodat ze minder snel reageert op allerlei impulsen van buitenaf.
Met veel geduld, structuur, duidelijke regels, heel veel snoepjes en heel veel liefde loopt ze nu met meer vertrouwen door de wijk richting het bos.
Wij begrijpen haar manier van communiceren steeds beter en vice versa. Honden (en baasjes) hebben tijd nodig om een band en vertrouwen op te bouwen.

 
Volgend jaar mag ze voor het eerst mee met de familie naar de Belgische Ardennen. Wij kunnen nu al niet wachten om daar in het bos te gaan speuren.

Athena

Goedemorgen!

Hier een berichtje over Athena. Het gaat fantastisch met haar hoor. Ze is ontzettend op mij èn haar kleine baasjes gericht en een heerlijke knuffel kat. 

 

We hebben haar nu 4 weken en sinds ruim een week heeft onze Floor haar helemaal geaccepteerd. De beide dames spelen wat af en racen elkaar achterna door het hele huis. Soms is Floor nog wat hardhandig haha maar als je corrigeert gaat het weer prima.
Onze Sneezy is nog niet zo geamuseerd door Athena. Hij is veel buiten. Sinds deze week kunnen ze wel bijvoorbeeld met zijn 3en in de keuken eten. 


Het enige aandachtspunt van Athena is dat ze ontzettend maar dan ook ècht ontzettend op eten gefixeerd is! Wanneer wij eten moet zij echt buiten de woonkamer want ze springt echt in onze borden. 
Kortom wij zijn erg blij met haar het is echt een ontzettende knuffel!!!!

Muisje

 

Beste verzorgers van Muisje,

Muisje is inmiddels 7 weken bij ons en het gaat heel goed.
Zij is erg lief, houdt van knuffelen en is lekker ondernemend.

Wij vinden haar naam erg leuk, dus die hebben we zo gelaten.

Wij zijn erg blij dat jullie haar zo goed hebben opgevangen en verzorgd. Zij is echt een aanwinst voor ons gezin en we genieten volop.

Met vriendelijke groet van ons

Lizzie (voorheen Rachel)

Op 12 september hebben wij poes Rachel bij jullie opgehaald. Bij deze een update!

Rachel is onze 4e poes, waarvan nummer 3 uit jullie asiel. Wij twijfelden eerst nog (“4 is echt veel”), maar we zijn gevallen voor het stipje op haar neus. Wij hebben haar omgedoopt tot Lizzie. Ze was niet de makkelijkste kat voor ons, maar het gaat goed.

Iedere ochtend komt Lizzie bij mij, springt omhoog tegen mijn been totdat ik haar oppak en knuffel. Dan spint ze heel hard, ze houdt echt van knuffelen en aandacht. En van eten.

De eerste weken moest Lizzie heel erg wennen aan alles wat er in huis gebeurde. Als wij door het huis liepen zat zij bang in een hoekje, ze schrok van ieder geluid en iedere beweging. Maar het ging steeds ietsje beter met haar en zij is nu helemaal gewend.

 

Het was voor onze katten ook wennen.
Lizzie wil namelijk heel erg graag aandacht van de andere 3 poezen. We hebben ze steeds dichter bij elkaar gezet met het eten maar Lizzie wilde dan ook het eten van de andere 3 afpakken.
Daarnaast kon Lizzie urenlang spelen en de andere 3 poezen konden de energie buiten kwijt en wilden thuis vooral rust. Dus echt blij waren de andere 3 poezen niet. Inmiddels gaat het ook beter tussen haar en de andere 3.

 

Sinds dit weekend mag ze af en toe naar buiten en dan houden we haar in de gaten in de tuin. Ze komt regelmatig terug naar de achterdeur om even te laten weten dat ze er nog is en kijken of wij er nog zijn. Na een uurtje is het dan wel klaar en komt ze weer naar binnen.

Het gaat dus de goede kant op!

Heel erg bedankt dat we een 4e poes mochten ophalen bij jullie!

Lily

 

We willen jullie even laten weten dat Lily het tot nu toe erg goed doet bij ons.

 
Ze is een zeer tevreden poesje, spint al zodra ze haar dekentje of kussen raakt, en nog veel harder als je haar aait. 

Ze geeft veel kopjes (kopstoten beter gezegd). Borstelen vindt ze helemaal zalig.

Als we een tijdje niet bij haar geweest zijn komt ze naar ons toe lopen zodra ze ons hoort en miauwt ze. Inmiddels komt er dan ook wat geluid al uit, eerst miauwde ze geluidloos.
Verder eet en drinkt ze goed.

Groeten van ons!

Minoes

Goedenavond,

 

Hierbij wat fotootjes van onze lieve Minoes. 

 

Ze is al helemaal gewend en het lijkt net alsof ze al maanden bij ons is. Alles in huis heeft inmiddels kopjes gekregen.

Het is een lieverd maar kan soms ook erg ondeugend en hardleers zijn;-). Ze springt steeds op tafel om aan de bloemen en planten te knabbelen. En naar buiten kijken vindt ze ook erg leuk; heel interessant, al die vogels en blaadjes en vliegjes.

We zijn erg gek met/op haar!
En ik denk zij ook wel op ons, hahaha.

Jaxx & Tick

Hoi hoi,

Een kleine update hoe het gaat met Jaxx en Tick.

Boven onze verwachtingen ging de ontmoeten geheel vlekkeloos. Al snel was Jaxx op ontdekkingstocht in zijn nieuwe huis, waarbij Tick hem een beetje in de gaten hield wat hier allemaal wel niet gebeurde. Tick moest nog een beetje opwarmen aan het idee dat hij geen alleenrecht meer had maar dat trok al snel bij toen hij ontdekte dat Jaxx toch best wel een leuk speelmaatje is.

Nu liggen ze nog niet tegen elkaar aan maar zo af en toe krijgt Jaxx een lik over z’n kop van Tick.

 

Hoop dat jullie de update leuk vinden en nogmaals bedankt voor de mooie katten!

Snoet (voorheen Lize)


Lize (zwerfpoesje) heet nu Snoet, is in mei ’23 geadopteerd…

 

Ze heeft het erg naar haar zin! 

Relaxed, gisteren een muisje gevangen en opgegeten…

Pilou (voorheen Gino)

 


Gino heet nu Pilou en heeft het erg naar zijn zin bij zijn nieuwe baasjes!
Zij zijn erg blij met hem en dat is wederzijds zo te zien 😉

Tommy (voorheen Lucky)


Dit is Tommy (voorheen Lucky).

Dit kleine monstertje bruist van de energie.
De hele dag door rent hij achter onze andere (adoptie) kat Billy aan.
Hij werd omschreven als schoot kat, maar hier moest hij toch wel een drietal weken voor warmlopen.

En als je hem mist, vind je hem vaak terug in de krabpaal met een chagrijnige blik,
Maar dat is gewoon hoe hij kijkt 🙂

Boomer


Beste allemaal,

Nog even een berichtje van ons over Boomer.

Het gaat super goed met Boomer, een heerlijk, lief, sociaal katertje.

Tussen hem en Jip is het ook dikke mik. Prachtig om te zien.

Wij genieten elke dag.

 

Lieve groet van ons

Caesar

Goedemorgen,

Een maand geleden hebben wij kitten Caesar bij jullie geadopteerd.
Wij willen laten weten dat het heel erg goed gaat met hem, hij heeft zijn plekje helemaal gevonden.

Hij is ontzettend lief en kan ook erg goed met onze andere kat en onze 2 dochters van 1 & 4, hij vindt het heerlijk om met ze te spelen en zoekt te graag op.
Wij zijn erg blij met Caesar, kortom een goede match!

Teun(tje) (voorheen Titan)

 

Inmiddels is Titan (ik noem hem Teun(tje)) enkele weken bij mij en het gaat heel goed met hem. 

 

Hij kan het super goed vinden met Tommie (mijn 9 maanden oude kater). 

Titan had wat dunne ontlasting toen hij bij mij kwam wonen, maar dat is volledig over gegaan. Heb hem en mijn andere kat, voor de zekerheid wel behandeld tegen Giardia.
Titan heeft inmiddels zijn 2e vaccinatie gehad.

Ylva

Hallo,

Eindelijk een bericht van Ylva.

Als een magere en onzekere puppy bij jullie vandaan gekomen maar nu een grote sterke dame die het super goed doet. Puppystreken had ze natuurlijk wel, Het puberen valt reuze mee.
Training vond ze geweldig en heeft nu 2 diploma´s. Goed luisteren kan ze ondertussen dus wel. En ze kan ook goed alleen thuis zijn.

Samen met ons op pad gaan vindt ze ook geweldig. In de auto is voor haar geen probleem, ze claimt de hele achterbank.

 

Onlangs naar Texel geweest en de boot vond ze toch wel wat spannend.
De zee in gaan is niet haar ding. 1 keer kopje onder en daarna durfde ze niet meer.
Maar wel lekker als een gek door het zand rennen en in de plassen water springen. Geweldig om te zien.

 

We zijn nog steeds elke dag heel blij met haar

Miep (voorheen Star)

Hallo!

Het is nu 3 weken geleden dat ik kitten Star (nu Miep) bij jullie heb opgehaald en het leek me leuk om dit succesverhaal met jullie te delen 🙂

 

Sinds 3 weken woont Miep nu bij mij! De eerste dag keek Miep nog de kat uit de boom en moest erg wennen aan de nieuwe omgeving. Ook moest ze wennen aan de geur van mijn andere poes; Muis. 

De eerste dagen heb ik Miep en Muis apart van elkaar gehouden, zodat langzaam konden wennen aan de geur en de geluiden van de ander. Na een paar dagen was het zo ver; ze gingen elkaar ook echt zien! Miep en Muis vonden elkaar erg interessant, maar moesten ook enorm wennen.

Af en toe blazen en elkaar ontlopen hoort daar ook bij, maar nu zijn ze dikke vriendjes! Ze stoeien samen en slapen bij elkaar. Af en toe breken ze tijdens het spelen ook de tent af, maar ook dat is het zeker waard! Ik ben superblij met deze gezonde, lieve kitten! 

Dankjulliewel voor de goede zorgen! 🙂

Phoebe (voorheen Jip)

Hier een berichtje van Phoebe (jullie noemden mij Jip). Ik ben nu ruim 5 maanden bij mijn nieuwe baasjes en ben voor het eerst op vakantie geweest. En dat is leuk joh!

We zijn in de Belgische en Franse Ardennen geweest. Ik heb gewandeld, oude plekken en dorpjes besnuffeld, ben in de Grotten van Han geweest, heb in een caravan geslapen, gespeeld en ook soms geluierd. Mijn baasjes vonden dat ik het heel erg goed deed en vonden het heel knap dat ik netjes achter het hekje bleef dat rond ons veldje stond. Ben ik ook wel een beetje trots op hoor, want zo’n springveer als ik kan daar natuurlijk met gemak over heen.

 

Ik heb trouwens ook een nieuwe hobby: puzzelen met je neus! Tegenwoordig eet ik mijn brokjes uit een puzzelbak, wat ik heel erg leuk vind. En ik mag mijn neus soms ook gebruiken om snoepjes te zoeken die verstopt zijn achter schuifjes en klepjes. Dat is best een uitdaging, maar daar word ik steeds beter in.

Het maakt me trouwens ook minder een schrok-op en ik word rustig van al dat gepuzzel. Wel zo handig, want ik vond mijn rust vinden en slapen soms wel wat lastig.

Groetjes van mijn baasjes en een poot van mij!

Polly

Een hele goeiedag,

Wij hebben Polly geadopteerd en willen laten weten dat het heel goed gaat met Polly.

 

Ze is lekker ondeugend en haalt heel veel fratsen uit 😉 .
Polly gaat goed samen met onze oudere kat ze laat hem geregeld schrikken. Gaat zich achter een muurtje verschuilen, dan komt hij er aan en dan is het schrikken. Heel vermakelijk om te zien, ze spelen al mooi samen en zijn al dikke vrienden.

Polly is wel aanhankelijk en wil overal mee naar toe, zowel met ons als met onze kater.

Teun (voorheen Mika)

Ongeveer 3 weken gelden hebben wij Teun bij jullie opgehaald (Mika).

We hadden gezegd dat we nog zouden laten weten hoe het gaat met Teun dus bij deze!

Teun heeft het erg naar zijn zin bij ons en wij zijn ook erg gek op hem.
Hij is gek op knuffelen en speelt veel. We merkte vooral in het begin dat Teun in wat honger heeft gehad want zodra er eten in beeld kwam was hij helemaal wild.

Nu hij door heeft dat die genoeg brokken krijgt en op een vast tijd nat voer gaat dat al een stuk beter!

Marvin

Ik wil graag even laten dat wij super blij zijn met Marvin.

Hij heeft het erg naar zijn zin en is hier snel gewend.

 

Hartstikke bedankt!

Ollie (voorheen Co)

Hierbij stuur ik jullie een foto van Ollie, bij jullie bekend als Co.

Ollie heeft het enorm naar zijn zin en is een echte kleine donder. Hij kan goed met onze Tijger van 8 jaar en daagt hem steeds uit waardoor hij nog weleens een tik krijgt maar daar leert hij van. 

Tijger slaat niet hard gelukkig en meestal ben ik er wel bij om het in de gaten te houden. Ollie is een erg aanhankelijk katje en heel erg vrolijk. We zijn super blij met hem en volgens mij is hij ook blij met ons.

Bijgevoegd een foto van Ollie, inmiddels is hij alweer wat gegroeid, kortom…
Het gaat heel erg goed!!

Loui (voorheen May)

Goedemiddag!

Bijna een maandje geleden heb ik bij jullie een kitten geadopteerd en wou even laten weten dat het super goed met haar gaat! Ze is lekker speels en een tikkeltje ondeugend, ze kan het met iedereen goed vinden.

Volgens mij voelt ze zich helemaal thuis bij ons 😊 Haar naam is wel veranderd van May naar Loui, want dat past wat meer bij ons.

Bedankt voor dit lieve, leuke katje en wie weet tot ziens!

Rosa / Rosalien

Hierbij een update van Rosalien

We zijn heel blij met Rosa, ze doet het goed. Ze is lief en heel knuffelig, ze krijgt alle aandacht van ons.

Ze heeft een mooie krabpaal gekregen daar kan ze zich lekker op uit leven. Soms ligt ze ook even in het holletje maar op de stoel of bank vindt ze toch het lekkerst.

Met vriendelijke groet van ons, de gelukkige baasjes van Rosalien

Stevie

Hoihoi,

Inmiddels heeft Stevie kennis mogen maken met zijn forever home <3.
Wij, maar dan kan er hoogst waarschijnlijk ook gesproken worden voor Stevie zijn enorm blij met het nieuwe gezelschap.

Inmiddels heeft Stevie zijn plekje gevonden en is dan ook vrolijke aanwezig en erg energiek. Wat mij betreft precies zoals een kitten zich hoort te gedragen.

 

Rust momenten moet je Stevie aanbieden anders blijft hij non stop doorspelen, haha. Ook begint Stevie al wat ruiger te spelen. Zo af en toe bijten (per ongelijk en soms speels).

 

Ook heeft Stevie af en toe nog last van dunne ontlasting, maar dit geeft een wisselend beeld af (de ene keer dun en de andere keer wat steviger). 

 

Tot slot lijkt Stevie soms zijn brok (van het asiel) niet super lekker te vinden. Dit kan te maken hebben met spanning of onwennigheid. Wij bieden hem wel een aparte kamer aan om in rust zijn brokjes te eten. Maar goed.. wij houden dat in de gaten.

 

Voor nu heb ik wel genoeg verteld. Met vriendelijke groet van ons

Bliss (voorheen Nina)

Hallo beste mensen.
Hierbij een late update over het nieuwe leven van Bliss.

Bliss is bij ons gekomen nadat het vriendje van onze Babs was overleden en Babs helemaal van slag en eenzaam was. Dit is nu ongeveer een half jaar geleden.
In het begin liep het allemaal niet zo vlotjes ze was erg dominant en jaloers en had /heeft problemen met andere honden. Maar gezien haar achtergrond is dit niet zo verwonderlijk.

Helaas hebben wij onze Babs moeten laten inslapen ze was 16 jaar en waarschijnlijk had ze een soort van TIA gehad dus Bliss is nu alleen maar heeft daar geen moeite mee.


Ze luisterde direct al goed naar haar nieuwe naam en wij kunnen haar gerust los laten lopen als er maar geen andere honden in de buurt zijn. Maar daar werken wij nog aan.

Het is een lieve en trouwe huisgenoot en vriendelijk voor mensen die bij ons komen en heeft er geen probleem mee als wij er even niet zijn. Al met al voelt ze zich helemaal op haar plek .


Met vriendelijk groeten van ons

Mario & Luigi

Goedemiddag!

Wij hebben 19 augustus Mario en Luigi opgehaald bij jullie, en wij dachten dat het even leuk zou zijn om te updaten.

Deze twee donderstenen hebben ons hart helemaal veroverd en ze doen het super goed.
Bij aankomst hebben ze een paar uur onder het bed gezeten maar daarna waren ze al snel op onderzoek uit en lekker gespeeld.
Ze hebben nu een kattenparcours aan de muur en slapen ’s avonds lekker bij ons op bed.
Mario word heel aanhankelijk en ligt graag te slapen op schoot, en zelfs Luigi komt er soms bij als hij denkt dat de kust veilig is.
Het zijn schatjes en we zijn super blij met ze.

Wezz

Op 7 juli j.l. hebben wij Wezz geadopteerd en jullie hadden gevraagd of wij na een tijdje aan konden geven hoe goed het met hem gaat.

Nou, volgens mij vermaakt hij zich top! Niet alleen in en rond het huis (vlinders en krekels in het gras vindt hij erg leuk), maar ook met de baas des huizes (Stripey) waarbij ze met elkaar op pad gaan om de omgeving “onveilig” te maken voor de muizen in de buurt.

 

Zodanig dat hij ons vorige week zijn eerste presentje heeft afgeleverd in onze keuken (dat was wellicht wat minder…)! 

Hij eet goed, is enorm speels en duidelijk een gezelligheidskat dat graag zijn favoriete voedselleveranciers (wij dus) en Stripey in de buurt wil hebben.

Aan de andere kant vindt hij het ook erg leuk om lekker te luieren in de zon of tegen ons of Stripey aan te liggen na al dat gejaag bij ons in de tuin.

Groetjes van Wezz (en Stripey)!

Bram

Hierbij de beloofde update over Bram.

We zijn helemaal gek met Bram. De eerste dagen was hij best bang, maar kwam tussen de vluchtmomentjes door al flink knuffelen.

Hij is erg blij met zijn speelgoed en is vaak dus ook erg druk met zijn muizen door de kamer heen gooien. Het was voor ons een verassing dat hij nog zo speels is. Erg leuk om hem zo bezig te zien.

Bij vreemde mensen snuffelt hij even, maar als ze rustig zijn komt hij al vrij vlot wat aandacht halen.

 

Moraal van het verhaal, we zijn erg blij met Bram en dankbaar dat jullie zo goed voor het beestje hebben gezorgd. Hij is heel duidelijk gezond en we zijn blij met hem.

 

Nogmaals veel dank.

Wolfje (voorheen Strider)

Even een update over Strider (hij heet nu Wolfje). 

 

Vrijdag 4 augustus mochten we Wolfje komen ophalen. Bij thuiskomst ging hij direct op onderzoek uit in de kamer en keuken en maakte meteen contact met ons. Onze hond Pebbels vond hij eerst nog wat eng.


Onze complimenten aan het gastgezin dat Wolfje heeft opgevoed. Wat is hij een ontzettend lief, aanhankelijk en sociaal katje! Hij volgt ons overal, houdt erg van gezelligheid. Waar wij zijn is hij en staat met zijn neus vooraan. Waar wij zijn/zitten is hij en komt graag op schoot of tegen je aan liggen. Hij kletst gezellig met ons met zijn lieve stemmetje.

De opvoeding gaat ook goed hij reageert heel goed op een duidelijk “Nee”. Ook luistert hij al goed naar zijn naam.
Hij groeit ook als kool, geen ukkie meer dus zoals in het gastgezin.

Hij slaapt keurig de hele nacht door (naast of op het hoofdkussen) om vervolgens vanaf een uur of 6 weer lekker te gaan dollen. Hij speelt veel en kan zich ook prima zelf vermaken om vervolgens weer lekker te gaan slapen in de buurt van ons en jawel ook steeds dichter bij Pebbels. Als Pebbels stil ligt, zijn de poten en staart erg leuk om mee te spelen.
We zijn super blij met Wolfje en hopen dat hij nog heel lang bij ons zal blijven (onze vorige poes is bijna 20 jaar geworden). 

Bill / Billy


Hier is die dan, de update van Bill(y).
Altijd vrolijk en ontzettend verwend struint dit kleine monster door het huis op zoek

naar nieuwe plekken om te ontdekken of mensen om tegenaan te liggen.

Bij thuiskomst is het altijd een klein orkest dat naar je toe komt gecombineerd met kopjes en oorverdovend gespin.

Hij lijkt het hier snel zijn thuis gemaakt te hebben waar hij meer dan welkom is.

Dai (voorheen Jerry)


Het gaat uitstekend met Dai.


Hij eet goed, gaat naar de bak , is speels en erg aanhankelijk. 

Overal waar ik ben is hij ook. Thuis werken is wat lastig want hij is gek op het pijltje op mijn PC.
Met de andere kat samen gaat ook goed heeft een paar dagen geduurd maar ze eten samen en zitten al achter elkaar aan om te spelen. En dat allemaal al in 5 dagen.

Thor (voorheen Snooze)


Vanmiddag hebben wij Thor (Snooze) opgehaald, en zoals met de aardige dame achter de balie afgesproken, hierbij wat foto’s en video’s.

Twiggy (voorheen Rooz)

Nog even een update over Twiggy (voorheen Rooz).

Het is een sociale, praatgrage dame, die ons af en toe cadeautjes brengt (die we dan weer snel naar buiten brengen gezien sommige muizen nog leven).

 
Ze zoekt je graag op maar vind het ook prima om haar eigen gang te gaan. Al met al vinden we het erg fijn, en hopelijk zij ook, dat ze bij ons woont!

 

Groeten van ons

Puck & FlorisMet Puck en Floris gaat het goed!
Hierbij even een fotootje van het stel 🙂

 

Twiggy

We hebben maandag Twiggy geadopteerd. Zij voelt zich al helemaal thuis bij ons.

Zij komt lekker bij je liggen en doet dat ook bij de visite. Zij heeft snel de kattenbak gevonden.

Twiggy maakt je ’s morgens wakker door onder de deken te kruipen en in je tenen te bijten. Ze is een poes met een heel vriendelijk karakter. We zijn blij met haar.

Groeten van ons

Max

Goedemiddag, het gaat super met Max.

Hij staat zijn mannetje tegenover Sergeant die het heel leuk vind, maar soms een beetje onbenullig is.
Gelukkig is Max nog klein en kan zich dan snel ergens onder verschuilen!

Met de hond gaat het ook heel goed maar daar had ik me ook niet bezorgd om gemaakt, die vind alles goed.
Max vreet ons de oren van de kop en weet donders goed als de koelkast open gaat dat daar lekkers in zit.

Nog geen plasje of poepje buiten de bak begint ook buiten de boel te verkennen dus een heerlijk vrij en ondernemend kitten.

Hij maakt ons blij en aan het lachen 😝

Hij weet donders goed als de koelkast open gaat dat daar lekkers in zit

Baasjes van Max

Coco (voorheen Lynn2) & Fristi (voorheen Lizzy)

Hier een update over de twee baby’s.

Coco (voorheen Lynn2) moest eventjes wennen aan haar nieuwe zusje die het huis al had toegeëigend… Na wat blazen naar Fristi (voorheen Lizzy) en slapen ontdooide Coco en begon ze hier en daar wat te spelen.

Nu na 3 dagen liggen de dames het liefst knuffelend op de bank om wat bij te slapen om hierna te spelen met veertjes, krabpalen, balletjes en hengeltjes. Ook zijn de gordijnen niet veilig… Wat is er nou leuker dan elkaar aan te vallen vanachter het gordijn?

Na het spelen is het tijd voor een uitgebreide was-sessie.

Ik ben hartstikke blij met de keuze die ik gemaakt heb na het goede advies van het personeel van Dierenasiel Zwolle. Hartstikke bedankt!

Lieve groetjes van Coco, Fristi en mij

De dames liggen het liefst knuffelend op de bank om wat bij te slapen om hierna te spelen

Baasje van Coco & Fristi

Lou (voorheen Femke)

Vorige week vrijdag heb ik bij jullie kitten Femke geadopteerd, die nu inmiddels Lou heet. Deze naam is gekozen doordat we begrepen dat ze erg verkouden en slecht binnen kwam en echt sprongen had gemaakt. De betekenis van de naam Lou is dan ook ‘strijder’.

Het gaat heel goed met haar. Ze is lief, leuk, gezellig en speels. Ze eet goed. Vooral nat voer vindt ze heerlijk en tussendoor eet ze brokjes.

 

De poes die we al hadden gedoogd haar, maar is nog niet super enthousiast. Onze andere poes Rosie is dan ook vooral buiten en kijkt niet heel erg om naar Lou. Ze wordt er soms wel speels van, dan gaat ze ineens in de krabpaal hangen. Het is nog allemaal rustig aftasten bij elkaar.

Wij genieten zelf enorm van Lou!! Ze is ontzettend lief en ligt graag bij je. Heerlijk ‘s avonds op de bank op schoot of als ik thuis aan het werk ben dan ligt ze ook bij mij op schoot.
Ze gaat soms ook echt helemaal bij je hoofd liggen. Ze is echt lief en gezellig.

De kinderen vinden het ook helemaal leuk en vooral de oudste is al aardig twee handen op één buik met haar. Als hij op de grond aan het spelen is zit ze er altijd bij.

Kortom is het een geslaagde match en zijn we erg blij en dankbaar met haar.

Ze gaat soms ook echt helemaal bij je hoofd liggen. Ze is echt lief en gezellig

Baasjes van Lou

Bibi

Bibi is nu een klein maandje bij ons thuis. En wat een lot uit de loterij. Bibi is blij met iedereen en iedereen is blij met Bibi.

Ze heeft me verrast met hoe snel ze zich alles eigen maakte. Zelf had ik een soort tijdpad bedacht, maar daar had Bibi geen maand voor nodig. Al binnen een week had ze alles gezien, met iedereen kennis gemaakt en overal mee naar toe geweest. Ze is nergens bang voor en ze is buitengewoon nieuwsgierig.

Alleen andere honden en katten is nog een dingetje. Ik heb de indruk dat haar motto is: Aanvallen is de beste verdediging, want ze voelt zich bedreigd. Maar ook hierbij heeft ze al stapjes gezet. Inmiddels kan ze sommige honden al zonder grommen of uitvallen passeren. En dat is heel erg knap van haar. Gelukkig hebben we vlakbij huis 2 natuurgebieden waar niet of nauwelijks honden komen en daar kan ze op haar gemak snuffelen.

We zijn natuurlijk ook al bij de dierenarts geweest en ook qua gezondheid doet Bibi het goed. Haar huidproblemen verbeteren. De schrale plekken zijn niet meer rood, tussen haar tenen komt de huid ook tot rust en op de kale plekken komt voorzichtig haargroei terug. Nu de stress weg is zie je haar huid snel opknappen. Ze krijgt nu nog maar een half tabletje apoquel, kijken of dat goed gaat.

Kortom, we zijn reuze blij met Bibi. 28 Kilo liefde en aanhankelijkheid.

Tot slot wil ik jullie nog bedanken. Omdat jullie Bibi, toen ze een jaar geleden als een wrak binnenkwam, niet hebben opgegeven en een jaar lang de allerbeste zorg hebben gegeven. Dankzij jullie hebben wij een fantastische lieve hond.

Wat een lot uit de loterij. Bibi is blij met iedereen en iedereen is blij met Bibi

Baasjes van Bibi

Adoptie is een daad van liefde

Ben jij na het lezen van de succesverhalen enthousiast geworden?
Bekijk dan snel onze beschikbare honden en katten en vul het adoptieformulier in.