Succesverhalen

Ieder dier verdient een kans op geluk. Een veilig, zorgzaam en liefdevol thuis dat door een zorgvuldige match vanuit het Dierenasiel Zwolle tot stand is gekomen. Daarom delen wij met veel plezier succesvolle plaatsingen waarbij zowel het dier als het nieuwe baasje geluk hebben gevonden.

Hailey

Goedemorgen,

Wij willen jullie nog even wat foto’s sturen en laten weten dat het super goed gaat met Hailey!

Haar allergieën zijn goed onder controle, en haar vacht ziet er super uit!

Ze is nu bijna 8 maanden bij ons, en we genieten elke dag van haar!

we genieten elke dag van haar!

Baasjes, Hailey

Stoetel

Grote kater Stoetel is sinds september vorig jaar bij ons.

Het gaat gelukkig heel goed.
Met mooi weer is hij niet in huis, maar ergens op het erf en ’s nachts slaapt hij dan mogelijk in de garage (via gat in de muur).

Hij houdt alles in de gaten en laat geen andere katten toe en de meesten weten dat en lopen daarom via een omweg langs ons huis.  Hoewel hij hier erg thuis is, blijft hij nog altijd schrikachtig en onnodig bang, maar bij de vrouw des huizes al eens op schoot gaan zitten en af en toe loopt hij even langs je benen. 

Van krabpalen en krabmatten moet hij niets hebben en bij zijn etensbakken gaat hij met de voorpoten vaak over de gladde vloer krabben, die gewoonte snappen wij niet. Hij is lief, maar houdt van rust en afstand.

Met mooi weer is hij niet in huis, maar ergens op het erf

Baasjes, Stoetel

Pepper (voorheen Bikkel)

Precies 2 jr. geleden, 6 april, hebben wij Bikkel geadopteerd. Hij had een jaar gezworven.

We snappen nog steeds niet hoe dat zo gekomen is met deze lieve kater, wat is er toch in zijn eerste 4 levensjaren gebeurd?
Wij hebben vanaf de eerste dag dat hij met ons meeging, zoveel plezier met hem.

Hij is toch zo grappig, sociaal, aanhankelijk en kan ook met honden. Ook zo zoet bij dierenarts bezoek.
Wilde jullie toch na zoveel tijd even laten weten hoe dol we op hem zijn, en hij op ons, hij is altijd in de buurt.
Hij is dol op tennisballen gooien, knikkers, balletjes enz., en vooral samen in de tuin.

Even Geen aandacht….?, dan weet ik wel hoe ik het toch krijg….. hahaha., zie foto.


Hij heet trouwens vanaf de eerste dag Pepper, vernoemd naar de Zwolse Peperbus.

Wij hebben vanaf de eerste dag dat hij met ons meeging, zoveel plezier met hem

Baasjes, Pepper

Tommie (voorheen Karl) en Luca )

Het gaat heel goed met Tommie en Luca.

Inmiddels zijn ze gecastreerd en zijn ook al een paar keer buiten geweest.
Ze zijn ook heel blij met elkaar! 

Ze zijn ook heel blij met elkaar!

Baasjes, Tommie en Luca

Hercules

Vorige week zaterdag mochten we hem eindelijk hier verwelkomen.
Na een rondje door de tuin te hebben gewandeld hebben we hem los gelaten. Als vrij snel maakte hij kennis met het fenomeen schrikdraad en na een fikse schrikreactie is hij ook niet meer achterin de tuin geweest.

‘s Avonds slaapt hij in de paardenstal op zijn 1-persoonsbed. In het begin vond hij dat maar niks, ‘s nachts naar binnen. Tegenwoordig maakt hij er een spel van. Eerst nog even een rondje om de kippenren heen rennen en dan naar binnen.

De kippenren staat sinds de 2de dag gewoon open. 1 keer stormde hij op de kippen af, maar 7 kippen die allemaal een andere kant op gaan is veel te verwarrend en niet leuk om mee te spelen. Na 1 duidelijke nee weet hij ook dat de ren niet voor Hercules is.

De paarden zijn groot en eng en de poes is daar in tegen weer veel te interessant. Ik denk dat de poes het ons nog steeds kwalijk neemt dat we zo een grote lobbes in de tuin hebben 😅

De kinderen zijn ontzettend blij met hem en hij geniet van alle aandacht die hij krijgt. Na 1 aai ploft hij languit op de grond voor een uitgebreide kroelsessie.

Al met al zijn de meeste bewoners dus ontzettend blij met de komst van Hercules 🥰!

Soms denk ik dat hij chronisch aandacht te kort heeft gehad, want bij iedere gelegenheid die hij ziet komt hij voor een aai

Baasjes, Hercules

Hugo (voorheen Nando)

Hallo, Ik ben Hugo.
Bij jullie heette ik Nando. Maar mijn nieuwe baasje had al een kat met een wijn naam, dus nu heb ik die ook 🍷.

 

Mijn nieuwe kattenvriendje heet Merlot. Sinds de eerste ontmoeting zijn we eigenlijk al vrienden. We vonden elkaar eerst wel wat spannend maar na een paar dagen wennen waren we beste vrienden. We spelen en slapen samen en halen zo nu en dan ook samen kattenkwaad uit.

 

Hier in huis woont ook een hond, Saga. Die was serieus wel spannend in ‘t begin. Maar ik ben de moeilijkste niet en ben nu ook vrienden met haar.
We chillen samen op de bank en proberen soms samen te spelen maar we begrijpen elkaar nog niet helemaal. 

 

 

Dank voor de goede zorgen in het asiel maar mij zien jullie niet meer terug hoor. Ik heb mijn plekje wel gevonden.

 

Dikke knuffel, Hugo 

We spelen en slapen samen en halen zo nu en dan ook samen kattenkwaad uit

Hugo

Pucki

Pucki is nu ruim 4 weken bij ons.
In het begin moest ze erg wennen aan haar nieuwe omgeving, onder de bank was haar favoriete plek, we lieten haar er rustig liggen met natuurlijk veel aaien en praten met haar, en af en toe een snoepje.

Elke dag kreeg ze meer vertrouwen.

Pucki blijft wat afwachtend, maar voelt zich een stuk vrijer en hoort er inmiddels helemaal bij!

Ze is heel lief, laat zich graag aaien en kriebelen & speelt graag.
Ligt ook lekker op haar kleedje op de bank te slapen of in haar mandje.

We laten haar nog een paar weken binnen en dan mag ze ook naar buiten, we vinden dit nog wel een beetje spannend, maar ze was dat bij haar vorige gezin gewend.

We zijn heel tevreden hoe het tot nu toe gaat!

Ze is heel lief, laat zich graag aaien en kriebelen & speelt graag

Baasjes, Pucki

Jenny

Wij zijn gevallen voor het fotootje van Jenny.

Verwaarloosd, vermagerd en in beslaggenomen – wat een treurig verhaal. Er is een hoop te verwerken in dat koppie. En dat gaat heel goed.

Vanaf de dag dat wij kennismaakten hadden wij al een goed gevoel bij de klik tussen de hond en ons. We maakten een wandelingetje in de buurt van het asiel om te kijken hoe ze reageerde, in het algemeen en vooral ook op ons. Het ging heel goed en we waren er al snel uit: we gingen voor een tweede wandeling en de rest is geschiedenis.

Ze had een wat afwachtende houding, vond niet veel rust. Inmiddels is ze ‘geland’. Ze slaapt veel, heel veel, maar dat is niet zo gek na alles wat ze heeft doorgemaakt. We wandelen onze rondjes, ze is vriendinnetje met buurhonden en langzaam maar zeker komt ze los, zoekt ze ons gezelschap.

 

Als gezegd, ze heeft veel te verwerken en dat gebeurt in de slaap. Maar in de tijden dat ze wakker is, is ze een vrolijke, vriendelijke hond die regelmatig om een knuffel komt vragen.

We zijn blij met ons besluit voor een hond op leeftijd, hoewel bij ons niet de eerste gedachte uit ging naar een senior.

Maar wat een fijne hond hebben wij aan onze Jenny!

in de tijden dat ze wakker is, is ze een vrolijke, vriendelijke hond die regelmatig om een knuffel komt vragen

Baasjes, Jenny

Kenza

Even een kleine update. Het gaat prima met Kenza.
Het was natuurlijk een lange reis in de auto en ze heeft eigenlijk alleen het eerste uur af en toe geprotesteerd door te piepen en na de eerste stop een kwartiertje. Daarna was ze stil en heeft zich prima gedragen. In ons huis het zelfde verhaal (ja… ze slaapt op de bank. 

Ja ze piept af en toe als ze ons niet ziet, maar niks dramatisch. We doen gewoon net of we het niet horen en dan gaat ze vanzelf ergens liggen. Pakt een hertshoorn uit het ‘speelgoed’ mandje en gaat daar lekker op kauwen.

Ze wordt sowieso langzaam maar zeker rustiger. Vanmorgen lag ze onder het bureau van Michel lekker te knagen terwijl hij aan het werk was. Ze luistert ook beter, kan zitten en wachten (niet te lang uiteraard) ook als ze haar voer krijgt. Dat geven we in handjes op de vloer of in een bal want we hebben nog nooit een hond gehad die zooo snel kon eten. Alsof er een industriele stofzuiger aangaat.

Ze waakt ook inmiddels. Blaft braaf naar iedereen die voorbij komt (aapt natuurlijk Hades na :)) en is een echter Dober. Energiek, altijd zin om te spelen en oostindisch doof als dat haar beter uitkomt.

We laten haar nog eventjes goed wennen aan alles en beter trainen op zitten/liggen en wachten voor ik aan agility training ga beginnen, anders heeft dat niet veel zin.

Kortom we zijn super blij met haar !!! en het gaat heel goed.

Energiek, altijd zin om te spelen en oostindisch doof als dat haar beter uitkomt

Baasjes, Kenza

Hugo

Bedankt voor het vragen om feedback 🙂

De eerste dag met Hugo vond hij het echt eng, hij verstopte zich onder het bed en wilde er niet uitkomen. Telkens als we dichter bij hem kwamen of hem te eten wilden geven, begon hij te blazen en deinsde achteruit.

Zondag werden we wakker en realiseerden we ons dat hij niet onder het bed vandaan kwam om de kattenbak te gebruiken, en dat we zijn rust moesten verstoren en zijn rotzooi moesten opruimen. Toen ik aan het schoonmaken was, kon mijn partner hem een beetje aaien, maar zodra ik klaar was met het bed, rende Hugo er onder terug.

Maandag was de eerste dag dat hij iets at, niet te veel maar we waren blij dat hij dat deed.

Maandag was ook de eerste dag waarop we hem niet hoefden te lokken om onder het bed vandaan te komen en ons van hem te laten houden, hij deed het uit eigen wil!

Hugo is een hele lieve kat, die graag geaaid wordt. Hij spint zodra als hij onze stem hoort. Hij is erg gemanierd, maakt geen rommel als we aan het werk zijn. We houden zielsveel van hem.

Hij spint zodra als hij onze stem hoort

Baasjes, Hugo

Tillit (voorheen Minty)

Minty is nu twee weken bij ons.

We noemen haar Tillit, wat ‘vertrouwen ‘ betekent.
Ze wordt steeds meer ontspannen en we genieten enorm van haar speelsheid en gezelligheid.

Haar vertrouwen in ons groeit, en ze heeft ook steeds meer vertrouwen in andere mensen.

Wat een lieve poes om in huis te hebben.

ze heeft ook steeds meer vertrouwen in andere mensen

Baasjes, Tillit

Gijs

Begin februari hebben wij Gijs geadopteerd en we wilden jullie laten weten dat het super goed met hem gaat!

In het begin was hij wat voorzichtig en verlegen en moest hij wat wennen, maar dat ging al snel steeds beter. Inmiddels is hij steeds meer zichzelf en speelt hij zowel met ons als onze herder Noa. Elke ochtend na het ontbijt hebben ze samen de dolle 5 minuten totdat Gijs aangeeft dat hij geen zin meer heeft en we even moeten helpen om Noa te laten stoppen met spelen.

 

Het wandelen met Gijs en Noa samen gaat ook super. We lopen 4x per dag met ze en gaan vaak naar het bos of een andere plek waar ze lekker kunnen rennen, spelen en snuffelen. 

Door al dat wandelen wordt hij ook steeds fitter. Hij heeft inmiddels weer een taille en de spieren in zijn billen zijn goed te zien nu!

We zijn ontzettend dol op hem en hij maakt al echt deel uit van ons gezin. Ik denk niet dat we een betere match hadden kunnen vinden. Hij heeft voor altijd een liefdevol huisje gevonden en ik hoop dat zijn vorige baasje vanuit de sterren met een lach meekijkt.

ik hoop dat zijn vorige baasje vanuit de sterren met een lach meekijkt

Baasjes, Gijs

Ollie (voorheen Tony)

Even een teken van leven van Ollie voor jullie beter bekend als Tony.

Het is ongeveer anderhalve week geleden dat wij Ollie bij jullie hebben opgehaald.
Nog niet eerder had ik meegemaakt dat een kat zo relaxed in de auto in het reismandje was. Ollie vond alles helemaal goed. Eenmaal bij ons thuisgekomen kwam Ollie enthousiast uit zijn reismand en liep meteen nieuwsgierig rond.
Onze 2 andere katten moesten wel aan hem wennen, maar andersom leek dat helemaal niet zo.

 

Inmiddels is hij helemaal ingeburgerd en wordt er nauwelijks meer geblazen of gegromd onderling. Ook samen eten wordt toegestaan.
Ollie heeft regelmatig zijn gekken-uurtje en speelt dan als een malle met de krabpaal en de losse speeltjes in huis.


Ook vind hij regelmatig rust bij 1 van ons op schoot. Het is echt een lieverd, we zijn heel blij met hem.

 

Over een paar weken gaan we “buiten” introduceren, want daar is hij ook zichtbaar nieuwsgierig naar.

Eenmaal bij ons thuisgekomen kwam Ollie enthousiast uit zijn reismand en liep meteen nieuwsgierig rond

Baasjes, Ollie

Nel (voorheen Nola)

Zoals beloofd hierbij een update over Nola, inmiddels heet ze Nel!

Voordat we haar adopteerden is ons verteld dat Nel nog veel moet leren lopen, ook traplopen en dat ze waarschijnlijk wel wat tijd zal nodig hebben om aan ons te wennen. Ze zou geen schootpoes worden is ons verteld, ook al houdt ze wel van een aai, op zijn tijd.

 

Het is alsof Nel onze gesprekken gehoord heeft, en dacht ‘ik ga eens mooi bewijzen dat ik hier thuis hoor en niet meer wegga’. Het moment dat we Nel thuis brachten, is het alsof ze een andere poes is geworden. Binnen het eerste uur zat ze én op schoot, én is ze zelfstandig en met gemak de trap opgelopen, om de boel eens te inspecteren.

Na een week merkten we dat ze zich nog meer ontpopt. Iedereen die bij ons op visite komt, krijgt Nel op zijn schoot! Zonder angst sprint ze de bank op en knuffelt en miauwt ze erop los, erg sociaal dus!

Ook haar oppakken kan inmiddels met gemak, en ze komt veelal ons opzoeken en knuffelen, waar we ook maar zijn. Nieuwsgierig is ze zeker. Ze spendeert haar tijd dan ook veel op de vensterbank, miauwend naar vogels en voorbijgangers, zo heeft ze al veel complimenten gekregen!

Haar niesziekte is wel erger geworden sinds de adoptie, daarom zijn we toch nog naar de dierenarts gegaan, en krijgt Nel nu een kuur voor een bacteriële infectie die ze blijkbaar had, daar knapt ze al snel van op!

 

Al met al gaat het erg goed met Nel, en zal ze een levenslange thuis hebben bij ons.

Met vriendelijke groet, ook namens Nel.

Binnen het eerste uur zat ze én op schoot, én is ze zelfstandig en met gemak de trap opgelopen, om de boel eens te inspecteren

Baasjes, Nel

Guus (voorheen Max)

Goedemorgen,

Bij deze een tweede mail over Max, bij ons Guus

Hij is inmiddels bij onze eigen dierenarts geweest. Zijn gebit is helemaal gereinigd en de 4 hoektanden zijn getrokken ivm ontstekingen. Deze ontstekingen had hij waarschijnlijk bij jullie. Tip voor jullie DA.

Guus gaat nu ook naar buiten. In de bijlage een foto. Jullie zien het: hij kan het waarderen.

Verder gaat het supergoed. Hij is heel erg op mensen gericht en is lief voor iedereen.

Groetjes,
Baasjes Guus

Hij is heel erg op mensen gericht en is lief voor iedereen.

Baasjes, Guus

Bassie

Beste verzorgers,

Ik ben vaak teveel in de weer om rustig gefotografeerd te worden, maar toen ik lag te slapen is het mijn baasje (eindelijk) gelukt.

Ik slaap graag op mijn rug, buik omhoog en pootjes achter mijn oren.

 

Ik ga weer naar de vogeltjes kijken dus wens ik jullie een fijn weekend.

 

Oh ja, ik vergeet het bijna, ik groei goed, niet dikker, maar langer en hoger op m’n poten.

 

Knuffel van Bassie

Ik slaap graag op mijn rug, buik omhoog en pootjes achter mijn oren

Bassie
Bassie succesverhaal

Ruby (voorheen Karin)

Beste mensen,

Even een berichtje om jullie te laten weten dat het ontzettend goed gaat met Karin (omgedoopt tot Ruby).

De andere katten ontvangen haar goed en ze is heerlijk aan het ontdekken en gezellig aanwezig.

 
Ze eet goed en heeft geen last meer gehad van haar doorlopen niesziekte.

De afspraak voor de sterilisatie is gemaakt en we zijn heel benieuwd hoe ze het straks buiten op en rond het erf gaat vinden.

De kippen vindt ze in ieder geval erg interessant.

De andere katten ontvangen haar goed en ze is heerlijk aan het ontdekken

Baasjes, Ruby

Mimi (voorheen Foxi)

Goedemorgen,

Ik wil even melden hoe het nu met jullie Foxi (ze heet bij ons Mimi) gaat.
Toen ze bijna 2 weken bij ons was begon ze eindelijk diep te slapen. Eindelijk wat vertrouwen in de nieuwe omgeving. Zie foto.


Mimi speelt veel met balletjes, muizen en een oud handdoekje, waar ze op foto 2 op ligt. Ze begint ons nu te begroeten met kopjes geven, maar is nog altijd wel op haar hoede.
Ze wil, als zij het wil, graag geaaid worden en spint dan tevreden. Ze eet lekker en vraagt nu ook om eten. Ze begint zich steeds meer thuis te voelen. Ze zit ook regelmatig in de vensterbank te kijken naar de merels in onze tuin.


Wij vinden Mimi een leuk poesje, die in de drie weken dat ze nu bij ons is enorm veranderd is van een schrikkerig poesje in een gezellig poesje.

Ze wil, als zij het wil, graag geaaid worden en spint dan tevreden

Baasjes, Mimi

Toeska

Het gaat heel erg goed met Toeska.
Ze is helemaal opgebloeid en voelt zich goed thuis bij ons. Het gaat heel goed met haar en Tygo. 

Ze is afgelopen weekend voor het eerst mee geweest op “mini vakantie” naar Groningen. Ze vond het hotelbed fantastisch en sprong dan ook druk heen en weer. 

We zijn druk bezig met het socialiseren van Toeska. Ze vind grote honden echt heel erg eng.
We gaan iedere zaterdag trouw naar het uitlaatveld. Tegenwoordig nemen we een balletje mee. Als ze daarmee in de weer is maakt haar de andere hondjes niet meer uit.  Gisteren heeft ze voor het eerst met 4 hondjes in de wei gelopen! Jullie begrijpen wel dat wij enorm trots op haar zijn. 

 

Op het platteland wonen vind ze ge-wel-dig, ze is dol op muizen jagen!Het gaat heel goed dus met Toeska, maar ook samen met Tygo. Gisteren betrapte ik ze op de camera dat ze samen aan het spelen waren, echt heel lief. Ze liggen altijd samen op de bank, of spelen samen met Wuba (ze heeft er 3!) 

Het is echt een draakje maar ook een grote kroel kont.

Jullie begrijpen wel dat wij enorm trots op haar zijn

Baasjes, Toeska

Daantje (voorheen Lotje) en Macey

Hallo, hier een update over Daantje en Macey.

Macey hebben we begin December opgehaald en Daantje was een paar dagen later sterk genoeg. In het begin moesten ze weer aan elkaar en aan hun nieuwe omgeving wennen, maar ondertussen is het alsof ze hier altijd zijn geweest. 

 

Daantje is een ontzettende knuffel en een echte deugniet, we hebben haar al vaak uit lades, van kasten af en uit de wasmand moeten halen ; ). Macey is rustiger en afwachtend, maar komt nu ook regelmatig op schoot liggen of een aai halen.

Wij zijn heel blij met deze dames!

 

Lieve groet!

Wij zijn heel blij met deze dames!

Baasjes, Daantje & Macey

Ace

Hallo,
Ik wilde even een update geven over Ace. Hij is nu een week bij ons en hij doet het echt super.

Hij is echt superlief, rustig en een echte knuffelkont. We zijn echt heel blij met hem en hij is duidelijk bij ons op zijn gemak. De kat en hij zijn geen match, dat zal nog wel even duren. Maar ook daar hebben we vertrouwen in.
De nachten gaan prima. De bench zoekt hij regelmatig even op om zijn moment te pakken en we lopen elke dag gemiddeld tussen de 7 en 10 km met hem, verdeeld over 4 a 5 keer uit.
Hij kan dit al prima hebben al was hij net als ik zondag echt toe aan een rustig lui dagje. Dit vond Ace ook helemaal prima.

Andere honden vind hij prima en de hondeneigenaren in de buurt reageren erg goed op deze grote puber in de buurt. Al met al is hij een geweldige aanwinst voor ons als gezin.
Ik stuur jullie nog wel weer een update als hij hier wat langer is. Veel succes met het plaatsen van de dieren en geniet er van.

Al met al is hij een geweldige aanwinst voor ons als gezin

Baasjes, Ace

Charley & Iggy

Wij zijn zo ontzettend blij met de keuze die wij gemaakt hebben. Charley en Iggy voelen zich helemaal thuis en laten dit ook graag zien.

Iggy was vanaf dag een al knuffels aan het halen en kopjes aan het geven. Hij ligt het liefste bij ons in de buurt of op zijn dekentje op de bank. Wanneer wij even niet de aandacht bij hem hebben, komt hij kletsend naar ons toe.

Kleine Charley is de dondersteen in huis. Hij houd iedereen, inclusief onze hond Declan, op zijn tenen maar nodigt ons ook uit om te spelen. Zijn favoriete plek is zijn poef, hij vind het heerlijk om erin weg te smelten.

Spelen doen zij allebei fantastisch, ze rennen graag achter elkaar aan en gebruiken daarbij alle verdiepingen.


Beide katers kunnen het goed vinden met Declan. Wanneer hij een ruimte binnen komt lopen, begroeten zij hem met een mauw of zelfs een kopje.

We hebben geen last meer gehad, op dag één na, van natte poepjes of het braken van Iggy. Het leek er echt op alsof hij door de spanning en nieuwe invloeden even moest wennen aan alles. 

Hij is goed aangekomen en is de eerste die naar je toe komt voor het eten.

 

Jullie bedankt voor de fijne service en de gezelligheid tijdens onze bezoeken. Wij zullen jullie regelmatig op de hoogte houden van Iggy & Charley’s leven.

Beide katers kunnen het goed vinden met Declan. Wanneer hij een ruimte binnen komt lopen, begroeten zij hem met een mauw of zelfs een kopje

Baasjes, Charley & Iggy

Floki (voorheen Josh)

Met Josh (nu Floki) gaat het inmiddels een stuk beter.

Hij moet wel zijn leven lang op een speciaal dieet om dat zo te houden. Inmiddels slaat het dieet wel aan waardoor het beter met hem gaat.

 
Floki kan ook prima opschieten met zijn maatje Murphy.

Obi (voorheen Kenny)

Wij zijn ontzettend blij met Obi (voorheen Kenny).

Hij was nog even bang onder de bank, maar bij het laten zien van de hengel met veer- kwam hij tevoorschijn als een speer! 🙂
Een hapje eten heeft hij nog niet gedaan, maar een kattenbakbezoek wel. Honger zal na al dat spelen vast komen.

Hij is ook al lekker op schoot gekropen en krijgt geen genoeg van spelen (wij ook niet met hem haha).

Erg dankbaar dat jullie zo goed voor Obi hebben gezorgd (ook veel dank voor zijn gastgezin) en wij kunnen niet wachten om hem groter en groter te zien worden ❤️.

Veel dank.

PS. Met veel moeite hebben we deze foto genomen. Hij rent, vliegt en speelt dus de foto’s zijn alleen gelukt met een strategische plaatsing van de hengel met veer naast de camera 😉.

Hij krijgt geen genoeg van spelen (wij ook niet met hem haha)

Baasjes, Obi
Obi Kenny succesverhaal

Tijger

Goedemiddag,

Het gaat nog steeds super goed met Tijger!

 
Het is ook een match met onze oudere kat gelukkig, dat gaat boven verwachting goed.

Hierbij een paar foto’s van Tijger 🙂

Groetjes

Het is ook een match met onze oudere kat gelukkig

Baasjes, Tijger

Evi (voorheen Stevina)

Hallo allemaal,

Even een berichtje van Evi, ze woont sinds 7 oktober bij mij.

Half december is ze gesteriliseerd en sinds de 2de week van januari gaat ze naar buiten, wat een feest is ze zit overal op en in. Ze vind het alleen irritant dat de vogels telkens weg vliegen. 

Evi is is vreselijk lief en aanhankelijk.

Dank jullie wel en ga door met jullie goede werk.

Ze is vreselijk lief en aanhankelijk

Baasje, Evi
Evi Stevina succesverhaal

Tommy (voorheen Julian)

Hierbij een update van Julian, nu Tommy genaamd.
Ik heb hem op 8 december op mogen halen.

Hij doet ‘t heel erg goed bij mij; hij is ruim een kilo aangekomen! Tommy is erg aanhankelijk en dapper en laat zich niet onderuit halen door zijn grotere “zus” Pitta, van 8 maanden.

Ze zijn heel erg close met elkaar en ik geniet elke dag van ze!

Heel erg bedankt voor jullie goede zorgen

Hij is erg aanhankelijk en  dapper en laat zich niet onderuit halen door zijn grotere "zus"

Baasje, Tommy

Joni (voorheen Chloë)

 

Beste mensen van dierenasiel Zwolle,

Chloë (door ons Joni genoemd) vermaakt zich prima bij ons.
Wij zijn ook erg blij met haar, ze is erg eigenwijs en aanhankelijk.

Chloë nu Joni

Moos (voorheen Kate)

Het is alweer maand geleden dat ik Moos mee naar huis mocht nemen.

De eerste dag ging Moos snuffelend door het huis en Pebbels verbaast erachteraan (Pebbels was vorig jaar bij jullie binnen gekomen). Zonder dikke staarten met af en toe blazen als ze te dicht bij elkaar kwamen verliep het allemaal goed.

Moos was toch nog wat voorzichtig en heeft vrijwel de eerste week alleen maar op schoot gelegen. Ze is een echte knuffelaar. Elke dag raakten Pebbels en Moos steeds meer aan elkaar gewend en nu een maand later zijn ze onafscheidelijk.

Ze spelen graag samen en zoeken elkaar dan ook de hele tijd op. Soms gaat het nog iets te hard voor Moos maar dat is ook niet gek als ze een redelijk zware kater van 1 jaar voor haar kleine neusje heeft staan.

Bij Pebbels zie je aan alle kanten dat die helemaal happy is door de komst van zijn nieuwe zusje. Ik wil jullie daarom graag bedanken voor Pebbels en Moos.

Elke dag raakten Pebbels en Moos steeds meer aan elkaar gewend en nu een maand later zijn ze onafscheidelijk

Baasje, Moos

Prince (Tikkels)

Hallo medewerkers van het dierenasiel,

Nu, precies een jaar later dat we Prince (Tikkels) hebben opgehaald, willen we graag laten weten dat hij het erg naar zijn zin heeft en blij is dat hij na 2 jaar zwerven een fijn thuis heeft.
We zijn erg blij met hem.

Fijne feestdagen en groetjes.

We zijn erg blij met hem

Baasjes, Prince
Prince Tikkels

Toeska

Daar zijn we dan!

Toeska is nu een tijdje bij ons en het gaat heel goed. Ze moet wel echt even landen, in het begin lag ze alleen maar in de mand en moest ze erg wennen. Vooral ook aan Tygo. Die alleen maar met haar wilde spelen.

Na een dag of twee ging het steeds beter. Ze is druk in de weer met haar bal en klos. Ze heeft ook een piep speeltje, daar piepert ze de hele dag mee rond. We moeten het soms echt afpakken want er zit geen rustig in haar kont. Ze heeft ook een speelgoed kist, daar klimt ze steeds in om weer iets anders te pakken.

Ze speelt zelfs samen met Tygo en de klos. Dan doen ze een soort touwtrek spelletje. Als Tygo haar bal afpakt dan blaft ze naar hem, voor de rest geen problemen. Ze is dol op rennen door de woonkamer en wint dan ook van Tygo.

 

We zijn ook al een paar keer naar het hondenpark geweest, dat vond ze wel erg spannend. Ze bleef dichtbij Tygo. Als Tygo in de buurt was durfde ze voorzichtig naar andere honden te gaan, anders loopt ze luid blaffend naast ons, haha! Dat moeten we nog een beetje oefenen.

We zijn ook naar de dierenwinkel samen geweest, daar keek ze haar ogen uit! Jullie snappen best dat ze enorm verwend wordt. Ze slaapt het liefste bij ons in onze armen. En klimt het liefste op de leuning van de bank om lekker naar buiten te kijken.

 

Nogmaals heel erg bedankt voor jullie geduld en fijne begeleiding

Ze slaapt het liefste bij ons in onze armen. En klimt het liefste op de leuning van de bank om lekker naar buiten te kijken.

Baasjes, Toeska

Toulouse (voorheen Rolf)

“Dit is Toulouse (voorheen Rolf).

Vanaf het eerste moment dat we hem zagen waren we op slag verliefd op hem. Wij hebben nog nooit zo’n sociale, slimme en makkelijke kat meegemaakt als deze.

Hij wil en gaat overal mee naartoe, vindt het geweldig om trucjes te leren in ruil voor snacks, en vindt iedereen interessant om kennis mee te maken.

Geen wonder dat hij thuis niet alleen elk plekje, maar ook de harten van onze vrienden en familie heeft veroverd.”

Wij hebben nog nooit zo'n sociale, slimme en makkelijke kat meegemaakt als deze.

Baasjes, Toulouse
Toulouse voorheen Rolf

Fred en Bob (voorheen Sam en Ben)

Op 21 september hebben we twee kittens (geboren 6 juli 2021) Fred en Bob geadopteerd. 

 

 

We willen jullie graag laten weten dat het na een wat moeilijke start erg goed met ze gaat.
Ze wegen al rond de 3 kilo, spelen veel en voelen zich helemaal thuis. Zie de foto!

Wij zijn heel erg blij met ze. 

Ze spelen veel en voelen zich helemaal thuis

Baasjes, Fred en Bob

Dex (voorheen Willem)

Hier een korte update van Dex (Willem).

Dex is nu 7 maanden bij ons en hij doet het super. Hij heeft z’n plek helemaal gevonden en is dikke maatjes met Finja (onze andere rottweiler).

Dex is lekker gegroeid en iets zwaarder geworden, zo’n 40 kilo. De dierenarts is heel tevreden.
Hij is heel nieuwsgierig en enthousiast en wilt graag met alles en iedereen kennismaken en spelen.

Vandaag is hij 2 jaar geworden en heeft hij slingers om gehad en (vlees/rijst)taart gegeten. Dat was een heel lekker hapje. Nog wat foto’s van onze kanjer!

Hij heeft z'n plek helemaal gevonden en is dikke maatjes met Finja

Baasjes, Dex
Dex succesverhaal

Holly

Goedemorgen,

 

Hier even een kleine update van Holly.

Ze vindt het heel gezellig bij ons en wij vinden haar een dotje😍

Holly hoort er helemaal bij, wij zijn heel blij met haar!

wij vinden haar een dotje😍

Baasjes, Holly

Lino

Goedenavond,

Wij willen jullie even laten weten hoe het met Lino gaat.

Het gaat heel erg goed, hij eet en drinkt goed en heeft geen diarree. Soms is hij lekker ondeugend.
Het gaat goed met de honden.

Kortom wij zijn heel blij met hem!

 

Soms is hij lekker ondeugend

Baasjes, Lino
Lino succesverhaal

Basje

Even een korte update over Basje, die we iets meer dan een maand geleden hebben geadopteerd.

Hij voelt zich sinds het begin helemaal op zijn gemak lijkt het. Hij is erg nieuwsgierig en ontzettend knuffelig. Wijkt eigenlijk geen moment van onze zijde. Ook kan hij het ondertussen goed vinden met zijn grote broer Gijs (1,5 jaar)

Gijs moest in het begin wel even wennen maar speelt ondertussen vrolijk mee en ook mag Basje in Gijs zijn stoel uitrusten.

Hij eet en drinkt goed en is al flink gegroeid sinds zijn komst.

We zijn erg blij met hem!

Hij is erg nieuwsgierig en ontzettend knuffelig

Baasjes, Basje

Barry (voorheen Ivy)

Update Barry (f.k.a. Ivy)

Ongeveer 5 weken geleden heb ik Barry geadopteerd.
Barry moest van heel ver komen en ze doet het heel erg goed. Binnen 3 weken was ze zindelijk. Het binnenshuis leven bevalt haar uitstekend en ze ligt ’s avonds als een heuse diva op haar kussen voor de houtkachel.

Inmiddels kan ik zonder riem met haar op pad. Buiten is ze als mijn schaduw.
Ik durf wel te zeggen dat we matties for life zijn!

Het binnenshuis leven bevalt haar uitstekend

Baasje, Barry
succesverhaal Barry voorheen Ivy

Sammie (voorheen Marty)

Hier even een update van Sammie (Marty bij jullie)

Sammie is al goed gewend aan zijn nieuwe omgeving. De kennis making met onze andere kat ging super goed. Eerst geur uitwisseling gedaan enz. Wel heeft Sammie nog zijn eigen “slaapkamer”
Hij ligt graag bij ons op schoot en ontpopt zich tot echte knuffelaar.

Helaas is hij wel wat ziek geworden.
Gisteren bij de dierenarts geweest en hij heeft ondersteuning gekregen voor zijn ontstoken oogjes en koorts.

 
AB zalf, AB oraal en koorts en pijnstiller.
Dit slaat goed aan gelukkig en hij is vandaag alweer een stukje beter.

 

Dus hopelijk snel een topfit katertje 😉

Hij ligt graag bij ons op schoot en ontpopt zich tot echte knuffelaar

Baasjes, Sammie

Luke

Goedemorgen,

Hierbij een paar foto’s van Luke, hij heeft het erg naar zijn zin en is al goed gewend!

Bij tijd en wijle is hij ook erg ondeugend.

hij heeft het erg naar zijn zin en is al goed gewend

Baasjes, Luke

Holly

Beste medewerkers,

Hierbij een update van Holly die we op 3 juni 2021 bij jullie geadopteerd hebben.

De eerste weken hebben we nauwelijks een glimp van haar opgevangen, ze zat bang verscholen achter de wasmachine op zolder.Langzaamaan begon ze de zolder te verkennen en konden we haar af en toe van een afstand bekijken. Daarna stapje voor stapje kwam ze meer en meer tevoorschijn.

Nu na een aantal maanden is ze inmiddels een schootkat geworden die graag geaaid wordt. De zolder daar komt ze haast niet meer.

Dus missie geslaagd!

Nu na een aantal maanden is ze inmiddels een schootkat geworden die graag geaaid wordt.

Baasjes, Holly

Puck (voorheen Penny)

Goedemorgen,

 

Even een korte update van onze Puck, voorheen Penny, geboren op 5 mei 2021.
Het is een heerlijk ondeugende jonge poes! Dol op haar vriendje Micho.
Fantastisch hoe ze elkaar gevonden hebben. In het begin nog onwennig, nu een heerlijk relaxed koppel.

Sinds kort mag ze ook naar buiten, en waar Micho is, daar vinden we Puck ook.

Kortom: we zijn stapelgek op haar!

Het is een heerlijk ondeugende jonge poes!

Baasjes, Puck
succesverhaal Puck voorheen Penny (1)

Chubby

Even een kleine Chubby update.

 

Chubby heeft zich heerlijk verschanst in ons favoriete hoekje op de bank 😉

 

Vanmorgen heeft ze zich eerst al miauwend verstopt onder een kastje. Toch is ze daarna vrij snel op zoektocht uitgegaan. Ze zoekt mij regelmatig tijdens een goed gesprek op voor een aai.

 

De ratjes laat ze (nog) links liggen; dat is fijn.

Ik vertrouw erop dat het goedkomt met ons 😉

Ze zoekt mij regelmatig tijdens een goed gesprek op voor een aai

Baasje, Chubby

Lena (voorheen Snorrie)

Hierbij stuur ik jullie een aantal foto’s van Lena (en Arie).

 

Wat een verrijking! Ze is niet alleen door haar uiterlijk een ontzettend leuk en grappig beestje. Ze was eigenlijk meteen thuis bij ons. Alleen was kater Arie het daar niet zo mee eens. Veel grommen, zweetpootjes, onrustig. Na ruim 2 weken had hij het geaccepteerd.

Ze lopen nu samen een rondje met ons om het huis en stiekem heb ik ze al een aantal keer betrapt op spelen. Achter elkaar aanrennen en de boom in klimmen. Verder zullen het geen dikke vrienden worden maar dat hoeft ook niet. Ze vindt alle torren vliegen bijen en wespen interessant. Je merkt dat ze buiten heerlijk vindt.

Lena is al een bekende in de buurt en we hebben het volgende al gehoord: ‘ze heeft een prachtige snor’ en ‘heeft die kat nou een snor?’ tot aan een kind: mevrouw is die kat met een snor geboren of heeft u die gemaakt.

Nogmaals, we zijn ontzettend blij met haar!

Hartelijke groet en heel veel dank voor jullie goede werk

Mevrouw is die kat met een snor geboren? Of heeft u die gemaakt?

Baasjes, Lena
Snorrie succesverhaal 4k

Rowy

We willen laten weten dat Rowy zich echt thuis voelt bij ons. Dit na een weekje.

Het gaat steeds beter met onze andere poes. Ze kunnen al goed in dezelfde ruimte zijn en blazen niet naar elkaar.

Gisteren al een keer met de neuzen tegen elkaar elkaar begroet.

We verwachten dat het helemaal goed gaat komen tussen deze twee.

Xsara hebben we 3 jaar geleden opgehaald bij jullie. Het is een prachtige mooie poes die erg tevreden is.

Wij zullen jullie zeker aanbevelen aan anderen.

Het gaat ook steeds beter met onze andere poes

Baasjes, Rowy

Takkie (voorheen Shady)

Even een berichtje om jullie te laten weten dat Takkie (bij jullie bekend onder de naam Shady) zich hier goed vermaakt.

 

Bij thuiskomst ging hij meteen op ontdekking uit. De eerste paar dagen week hij niet van onze zijde. Nu is hij gewend aan z’n nieuwe thuis. Hij wil graag stoeien en knuffelen. Af en toe is het ook een aardig boefje hoor, maar hij kan goed luisteren en leert snel. Hij kan zichzelf ook goed vermaken met verschillende speeltjes en weet de krabpaal goed te gebruiken. Hij geniet volop van zijn mandje bovenop de krabpaal waarbij hij mooi overzicht heeft over de huiskamer en keuken.

 

Takkie is heel nieuwsgierig en ook niet bang als er mensen (of kinderen) over de vloer komen. Als hij er genoeg van heeft trekt hij zich weer terug in z’n mandje. Het is een lief beestje wat ons vaak opzoekt om te knuffelen, te stoeien of om even lekker te spelen. Wij zijn heel blij met hem en ik denk dat Takkie ook heel blij is met z’n nieuwe baasjes. Nu ik dit typ ligt hij tevreden bij mij op schoot een dutje te doen.

 

Hartelijk bedankt en veel succes met het mooie werk wat jullie verrichten!

Het is een lief beestje dat ons vaak opzoekt om te knuffelen, te stoeien of om even lekker te spelen

Baasjes, Takkie
Shady-Takkie succesverhaal 4k
dibbus succesverhaal 4k

Dibbus

Twee weken geleden is Dibbus bij ons gekomen en ik wilde laten weten dat het supergoed met hem gaat.

Hij eet goed, slaapt goed, heeft ons geen enkele nacht hoeven te wekken. Hij is ontzettend vrolijk en is thuis ook erg op zijn gemak.

Afgelopen zaterdag zijn we gestart met de puppycursus, goed voor hem en voor ons. Dat was een groot feest, samen met al die puppies.

Dibbus is wel een stoerdoenertje, niet gauw bang, ook niet voor grote honden.

We zijn druk bezig met zijn opvoeding, ook de kinderen doen mee. Het lijkt me een hele opgave met kleine kinderen maar die van ons zijn al groot en wijs 😊, en bovendien helemaal gek met hem.

Eigenlijk gaat alles heel relaxed, iedereen inclusief Dibbus is zeer ontspannen, en wij zijn zeer gelukkig met hem.

Dibbus kent het commando zitten goed, laag en af zijn we aan het oefenen. We zijn ook met het fluitje aan het oefenen, eigenlijk vindt hij alles leuk.

We spelen met de bal en hij speelt zelf heel veel met een piepspeeltje en zijn hobby is spitten in de tuin. De knuffel uit het asiel heeft hij helemaal van vulling ontdaan, maar ligt nog elke nacht naast hem.

Ontzettend bedankt, veel groeten en een dikke poot van Dibbus en zijn baasjes

Iedereen, inclusief Dibbus, is zeer ontspannen, en wij zijn zeer gelukkig met hem.

Baasjes, Dibbus

Annie

Wij hebben afgelopen woensdag Annie opgehaald en ik denk ik zal even laten weten hoe het met haar gaat.

Ze moest heel erg wennen, was erg angstig , maar nu gaat het steeds beter. Ze komt graag naar ons toe om te knuffelen, speelt graag en gebruikt de kattenbak ook goed.

Annie leert steeds meer plekken in huis kennen, wordt steeds nieuwsgieriger. 

We zijn erg blij met haar! 

Baasjes, Annie
Annie succesverhaal 4k
Maylo succesverhaal 4k

Maylo


Sinds gisteren zijn wij de trotse onderdanen van Maylo!

Maylo vind alles hier geweldig en word al compleet geaccepteerd, alleen de grote hond is nog wat eng.

Gordo


Lieve Gordo heeft na een zwaar leven eindelijk zijn gouden mandje gevonden.

Gordo en baas zijn erg blij met elkaar!

sharlene succesverhaal 800x

Sharlene

 

 

Sharlene voelt zich helemaal thuis!

James

Hierbij een update van James.

Hij is nu drie weken bij ons en inmiddels aardig geland. De hondjes hebben hem allerliefst ontvangen en geven hem de tijd en ruimte om te wennen.

 

‘s Morgens wil hij maar één ding: knuffels en aaien en dan lekker eten.

James is al een paar keer op verkenning in de tuin geweest en geniet daarvan.
Hij blijft dan nog wel bij mij en de hondjes in de buurt. Zondag heeft hij zelfs zijn eerste muis gevangen. Hoe knap!

 

Verder komt hij s avonds als we op de bank zitten graag op schoot om heerlijk te slapen. 

 

we zijn heel blij met ons nieuwe vriendje!

Baasjes, James
James succesverhaal 800x
Jayla Gela succesverhaal 800x

Jayla (voorheen Gela)Lieve luitjes,

Zó, de vakanties is weer voorbij.

Jayla heeft weer heerlijk gelogeerd bij Kattenpension Smagtenberg Nijbroek.

Daar kan ze het na 1 dag gewenning elke keer goed vinden met de andere logeetjes. 


In november ga ik met pensioen en zullen we nog lang véél tijd én plezier samen beleven.

Bonnie

Hi!

Bonnie is nu een dikke twee weken bij ons en we kunnen ons niet meer voorstellen dat ze er niet was.

Het is een super lief beest, is graag bij je in de buurt en erg nieuwsgierig en speels – het liefst rondjes draaiend op zoek naar haar eigen staart wat haar de bijnaam ‘de witte tornado’ heeft opgeleverd.

Met de andere kitten klikt het prima: ze spelen veel samen en rennen het hele huis door achter elkaar aan. Ze zijn vaak bij elkaar en eten regelmatig samen uit één bakje terwijl er voor ieder een apart eetbakje is. We genieten met volle teugen.

Het is een super lief beest, is graag bij je in de buurt en erg nieuwsgierig en speels

Baasjes, Bonnie
Bonnie succesverhaal 800x
Saartje succesverhaal 800x

Saartje

Beste mensen,

 

Het was wel een overgang hoor, ben fijn de eerste tijd onder bed blijven zitten en als ik alleen was ben ik stiekem naar de kattenbak gegaan en heb wat gegeten.

 

De volgende dag werd ik meegenomen naar beneden. Ze hebben daar glazen tafels, snap ik niets van. Zag leuke speeltjes in een glazen kast en liep daar zo met mijn hoofd tegenaan. 

 

Nu op de donderdag ben ik zo gewend dat ik zelf op schoot spring als ik geknuffeld wil worden en ik spin er wat af. Ik weet zelf de weg naar de kattenbak en het eten. Ze hebben nu ook een lekker mandje onder het bed gezet.

 

Lawaai hou ik niet van, ben gisteren gauw naar boven gerend, wat maakte de stofzuiger toch een herrie. Vreemde  mensen vind ik ook wel een beetje eng, maar ik ren dan niet meer naar boven.

 

Heb het ook voor elkaar dat mijn huisgenoten hun vakantie verzet hebben om mij extra aandacht te geven en dat waardeer ik door extra kopjes te geven.

 

Groetjes,

 

Saartje

 

Ze maakt per dag grote sprongen vooruit, in dat ze steeds meer contact met ons zoekt.

Baasjes, Saartje

Ryo

Nu een week bij ons, Ryo!

Hij doet het goed, vanaf binnenkomst.  Hij ontdekt, is nieuwsgierig naar alles, en is dol op spelen en aandacht!

Hij slaapt ook nog veel, graag  op een kleedje of afgeschermde plek.

Contact met onze andere kat vind ryo erg interessant,  de andere kat nog wat minder. Maar gaat steeds een beetje beter. 

 

We zijn super blij met deze blije kitten!

Baasjes, Ryo
ryo succesverhaal 800x
Lilly succesverhaal 800x

LillyZoals jullie zien op de foto, is ze al helemaal thuis!

Lilly

Dirk

 

Hoi, ik zal even laten weten dat het heel goed gaat met Dirk.

Het is een hele lieve en fijne hond.

Musta en Raita Noud en Bassie succesverhaal (1)

Musta en Raita (voorheen Noud en Basie)

Even een korte update van ons. 

Het gaat heel goed met Musta en Raita (bij jullie Noud en Bassie)

Ze spelen, eten/drinken en slapen.
En hebben het goed samen. 

Ze spelen, eten & drinken en slapen

Baasjes, Musta en Raita

Griezel (voorheen Levi)

Een aantal maand geleden hebben wij de kat Levi, nu genaamd Griezel, geadopteerd. 


Ik ben toen helemaal vergeten wat foto’s van hem te sturen, maar dacht er laatst weer aan, dus bij deze wat foto’s en een video.

Hij was in het begin nog ontzettend bang, maar ondertussen is hij een echte kletskous, komt hij veel op schoot, komt hij aan springen zodra je de keuken in loopt en is hij helemaal verliefd op de tuin! 

...ondertussen is hij een echte kletskous en komt hij veel op schoot.

Baasjes, Griezel
max nick succesverhaal

Max (voorheen Nick)

Beste medewerkers van Dierenasiel Zwolle,

Wij geven graag een update over hoe het gaat met Max (voorheen Nick).
Max heeft het vanaf het moment dat hij bij ons thuis binnenkwam, erg naar zijn zin. Hij gedraagt zich alsof hij al zijn hele leven bij ons is. Hij mauwt zelfs al met een zachte ‘G’. 😂
We knuffelen wat af en Max wil al steeds vaker spelen (zoals een kitten van acht maanden hoort te doen 😉). Ook zijn eerste bezoek aan de dierenarts hier in Brabant heeft hij ‘relaxed’ doorstaan. Hij ging ook daar, met gestrekte beentjes op de grond liggen. Het is nog wel een uitdaging om hem te leren om te gaan met onze eetmomenten en dat ‘menseneten’ voor mensen is en niet voor katten.
Wij zijn dolblij met zijn komst, het is echt een ‘match made in heaven’!

Hij gedraagt zich alsof hij al zijn hele leven bij ons is. Hij mauwt zelfs al met een zachte ‘G’ 😂

Baasjes, Max

Bennie

Op 21 juli is Bennie met ons mee naar huis gegaan, waar hij een (uiteraard hele grote) gouden mand heeft gevonden. Hij is blij met de ruimte, de aandacht en de roedel die hij nu heeft. Hij vindt eigenlijk alles leuk, als hij er maar bij kan zijn.

Inmiddels hebben onze Spaanse windhonden hem wat beter leren kennen. Indy (de zwarte, wat onzekere dame) gilt nog steeds als hij een poot naar haar uitsteekt, maar tijdens een wandeling zoekt ze hem stiekem op om samen rond te snuffelen. Chica
(de gestroomde, dominante tante) is wat minder onder de indruk en heeft hem al een keer stevig te kennen gegeven dat hij zich een beetje gedeisd moet houden.

We hebben heel veel gewandeld. Dan moeten ze aangelijnd blijven, omdat het een natuurgebied is. Maar op de wei hebben ze ook los gerend en dan zie je dat de dames meer praatjes krijgen omdat ze sneller zijn, ook Indy 😉

Inmiddels heeft Benny ook kennis gemaakt met de paarden. Intussen ligt hij rustig bij de stal als we daar met de paarden bezig zijn. Nog wel aangelijnd en de riem vast aan een ring. Zo gaat het stap voor stap steeds beter.
De schapen blijven in de wei op veilige afstand, maar inmiddels blaft hij niet meer naar ze. Zo leert hij wie er allemaal bij onze roedel van gemengde samenstelling horen. Alleen de kippen blijven voor Bennie nog te leuk om de stuipen op het lijf te jagen. 

We hebben ons aangemeld voor een gehoorzaamheidscursus en verdere socialisatie. Helaas staan we op de wachtlijst… maar we zijn zelf ook al bezig met allerlei gehoorzaamheidsoefeningen, waar jullie al een hele fijne basis voor gelegd hebben. Hij is slim en leert snel… als er iets te halen valt, hahaha.

We zijn echt héééél blij met Bennie en we denken dat hij net zo blij is met ons en de ruimte die hij hier heeft. Hartelijke groeten van ons, en een dikke lebber van Bennie.

Hij is blij met de ruimte, de aandacht en de roedel die hij nu heeft. Hij vindt eigenlijk alles leuk, als hij er maar bij kan zijn.

Baasjes, Bennie
Bennie succesverhaal (1)
Octo succesverhaal (1)

Octo

Octo is nu bijna 1 week bij mij thuis en hij heeft tot nu toe al hele goede stappen gemaakt.
De eerste dagen was hij vrij weinig in zicht, hij verstopte zich in de bank en kwam bijna alleen er uit voor eten, drinken en de kattenbak.

 

Maar sindsdien hebben we contact gemaakt en komt hij nu vaak zelf bij me.

De plek onder de bank is afgesloten en doordat hij zich niet meer helemaal kan verstoppen is hij bij me gekomen en komt nu ook al knuffels halen en bij me liggen op de bank.

Hij schrikt nog wel heel erg van beweging in huis en van geluiden. Maar ook dit gaat steeds beter.

Sindsdien hebben we contact gemaakt en hij komt nu vaak zelf bij me

Baasje, Octo

Sissi

Even een groet van Sissy.

Ze is nu een week bij ons in huis maar tot nu toe gaat het bijzonder goed.

Uiteraard moet ze even wennen en dat gaat nog even duren maar na een week voelt ze zich al aardig thuis.

Ook de omgang met onze hond Hannes gaat goed. Hij moest even afkijken wat er binnen kwam maar nu heeft hij haar al aardig geaccepteerd.

Kortom na een week hebben we weinig tot niets te klagen.

Uiteraard moet ze even wennen, maar na een week voelt ze zich al aardig thuis

Baasje, Sissi
sissy succesverhaal (1)
Frankie Olaf succesverhaal

Olaf (voorheen Frankie)

Graag willen wij jullie even laten weten hoe het gaat met Frankie. Wij hebben hem Olaf genoemd.

Wij hebben Olaf opgehaald op 6 augustus. Olaf woog op 7 augustus 1269 gram. Op 14 augustus 1498 gram en op 20 augustus 1652 gram. Hij groeit erg goed en snel!

 

Hij kan het goed vinden met zijn grote broer Billy. Olaf lijkt het naar zijn zin te hebben en is erg nieuwsgierig en onderzoekend. Hij speelt graag met zijn speeltjes en gelukkig komt er tussen Billy en Olaf ook al wat interactie op gang.
De staart van Billy is één van zijn favoriete speeltjes. Billy is hier zelf wat minder fan van…

Olaf lijkt het naar zijn zin te hebben en is erg nieuwsgierig en onderzoekend.

Baasjes, Olaf

Olly (voorheen Guus)

Vrijdag 13 augustus hebben wij Guus (heet nu Olly) mogen adopteren. Het was erg spannend de eerste ontmoeting.. Guus was erg bang.. Zelf hadden wij al een kater van 13 weken.

 

Het moment dat wij Guus thuis hadden mocht Olaf even kijken wie er nou mee naar huis was gekomen. Olaf vond het vanaf moment 1 fantastisch, hij vond Guus heel erg leuk. Guus zelf moest nog even wennen en blies en sloeg.
 

 

Vanaf zondag waren Olaf en Guus dikke vriendjes! Guus blies niet meer en speelde heerlijk samen met Olaf, ze sliepen zelfs al samen. Het ene moment rende Olaf achter Guus aan en het andere moment Guus achter Olaf. Ze zijn nu onafscheidelijk samen!  

 

De dagen die vorderden werd Guus steeds meer zichzelf, hij speelde al meer hij liep al wat meer zelfverzekerder door het huis heen en ook richting ons ging het steeds beter, we konden hem steeds meer aaien en Guus werd ook steeds minder bang voor ons en ook voor andere dingen werd hij minder bang.

 

Nu zijn we precies een week verder. Guus doet het fantastisch! Hij spint heerlijk en geeft graag kopjes. Guus is een heerlijk druk en speels katertje die lekker zijn eigen weg heeft gevonden. Hij is hier onmisbaar geworden!

 

Olaf en Guus zijn nu de beste vrienden en spelen heerlijk met elkaar!

Baasjes, Olly (Guus)
Remi succesverhaal

Ome Willem (voorheen Remi)

Hoi! Remi woont gezellig bij ons. Hij heet nu Ome Willem.

Hij heeft t enorm naar z’n zin en onze vintage lamp is zn chillplek.
De andere kat moet nog even wennen maar dat komt hopelijk goed.

Bedankt dat we hem mochten adopteren. Hij is geweldig!

 

Hij heeft 't enorm naar z'n zin en onze vintage lamp is zijn chillplek

Baasjes, Ome Willem

Lola

We wisten op voorhand dat het niet makkelijk zou zijn……….Lola is al 2 x eerder teruggebracht naar het asiel.

Bijna 6 weken is Lola nu bij ons en deze baasjes kunnen er al een boek over schrijven……(vooral de 1-e week!!)

Op advies zijn wij meteen met Lola in training gegaan en dat blijven we doen.

Elke week naar de therapeut, het werkt!

Lola is in haar element als ze mag speuren en dat geeft elke keer weer een boost aan haar zelfvertrouwen.

Iedereen in onze omgeving kent Lola inmiddels en er komen nu regelmatig vriendjes op bezoek.

 

Guus uit ons park is een vaste speelmakker, en wat te denken van de honden in onze familie: 2 Huskies , een Landseer en een toller. Lola gaat uitstekend met alle honden om, een genot om naar te kijken.

 

Wij zijn blij met de komst van Lola en we gaan samen met haar onze toekomst verder inkleuren. Lola blijft!

 

Alle medewerkers van dierenasiel Zwolle: Dank jullie wel!

Lola is in haar element als ze mag speuren en dat geeft elke keer weer een boost aan haar zelfvertrouwen.

Baasjes, Lola
Lola succesverhaal
Mila succesverhaal (1)

Mila

Dit wilde ik jullie even laten weten:

Mila, die we op 2 januari dit jaar uit het Zwolse asiel ophaalden, samen met haar vriendinnetje Juultje.

 

Mila ruim 1 jaar oud rechts op de foto, Juultje ruim 3 maanden oud links.

 

De start was moeizaam en nu zijn ze dol op elkaar!

Carry

Hier even de laatste update van Carry.

Het gaat super goed met haar en zij is flink gegroeid.

Recent heeft ze een vriendinnetje erbij gekregen: Moos van 4 maanden.

Het gaat super goed met haar

Baasje, Carry
Carry Moos succesverhaal
Bella succesverhaal

Loena (voorheen Bella)

Ik zou nog even laten weten hoe het met Bella vergaat; (ze heet inmiddels Loena 😉).

Maar het gaat hartstikke goed; ze vreet tegen de klippen op en voelt zich al helemaal thuis. Gaat al naar buiten maar is nooit ver en lang weg!


Haar achterpoot (na de operatie van Arjen van het bekken#) belast ze steeds beter en ze strekt hem al wat meer door. 

het gaat hartstikke goed; ze vreet tegen de klippen op en voelt zich al helemaal thuis

Baasje, Bella

Tygo


Tygo was na het overlijden van zijn baasje naar ons overgebracht. Ook bij zijn baas destijds was Tygo al een erg eenkennige kat. Hij hield niet van visite en liet zeker niet met zich sollen.  Wat waren we blij dat wij al snel foto’s van zijn nieuwe baas ontvingen waarop hij zo relaxed tegen hem aan lag! 

Met een groet en een poot van Tygo!

Dusty succesverhaal

Dusty

Ik woon nu al weer een aantal dagen bij mijn nieuwe baasjes, wat is het gezellig hier in mijn nieuwe huis! 

Ik kan hier zo heerlijk wandelen, ik heb ook energie voor 10! Gelukkig gaan de kinderen ook met mij wandelen en rennen dat vind ik echt geweldig. Mijn vrouwenbaas heeft een hondenmand gekocht voor op de fiets, gisteren zijn wij met de fiets naar het bos gegaan. Wat kan ik daar heerlijk lopen en rondsnuffelen! 

 

Ik luister heel erg goed, ik mag geen grote mensenvoedsel en ik ga dan netjes op mijn kussen liggen als zij eten, ik krijg heus nog wel een koekje na die tijd.

Ook ben ik naar de kapper geweest! Ik zie er nu uit als een hele deftige dame. 

Vandaag ga ik kijken of ik kan zwemmen, hopelijk gaan mijn haren niet te veel in de war.

Ik laat snel weer wat horen hoor,

Pootje, Dusty ♡

Ik luister heel erg goed, ik mag geen grote mensenvoedsel en ik ga dan netjes op mijn kussen liggen als zij eten

Dusty

Adoptie is een daad van liefde

Ben jij na het lezen van de succesverhalen enthousiast geworden?
Bekijk dan snel onze beschikbare honden en katten en vul het adoptieformulier in.