Tommie

Naam /namen: Tommie
Leeftijd(en):  1
Datum van laatste vaccinatie: 08-01-2018
Is het dier /zijn de dieren gechipt?  ja

Wie ben ik?
Mijn naam is Tommie. Ik ben een onlangs gecastreerde reu bandog van ruim 1 jaar. Momenteel zit ik in mijn 2de huisje. Echter ben ik bang dat ik ook hier niet echt op mijn plek ben. Mijn eerste baasje was een vrouwtje, die waarschijnlijk heel lief voor mij wilde zijn, maar omdat de oudere hond mij niet accepteerde zijn wij uit elkaar gehouden en was mijn wereldje daar heel klein.
Ik kan soms onzeker reageren, met name bij mannen en vreemde mensen. Dan blaf ik, maar ben tegelijkertijd onzeker. Vreemde mensen kunnen mij het beste dan met rust laten en niet benaderen. Andere hondjes vind ik niet eng en wil ik heel graag mee spelen, al moet het wel klikken natuurlijk. In mijn eerste huisje woonde ook een kat en dat ging prima samen. Alleen als ik nu buiten een kat zie wil ik er wel graag achteraan.

Momenteel woon ik dus in mijn tweede huisje waar mijn vrouwtje mijn alles is. Mijn baasje heb ik even aan moeten wennen maar is nu ook mijn grote vriend. Mijn kleine baasje (9jaar) was ik al heel snel aan gewend en vind ik ook leuk om mee te spelen. Vooral achter stokken aanrennen vind ik leuk. Buiten luisteren kan ik, (als ik je vertrouw) ook heel goed. Echter de plek waar mijn baasjes wonen vind ik niet zo leuk. Dat is vlak bij het centrum van de stad, en daar zijn heel veel mensen, auto’s en andere geluiden waar ik veel stress van krijg. Daardoor is mijn vrouwtje  bang dat zij mij niet kan geven wat ik nodig heb. Namelijk heel veel liefde, tijd en ervaring in een rustige omgeving om hiermee om te gaan. De liefde is er wel. De tijd misschien niet voldoende. En met name de ervaring en de rustige omgeving ontbreken hierin. Wie kan hier doorheen kijken en ziet mijn potentieel? En bied mij een helaas al 3de kans?

AANVULLENDE INFO:
Hoe is de omgang met honden?  goed
Hoe is de omgang met katten?  redelijk
Hoe is de omgang met kinderen?  ja, vanaf 6 jaar en ouder
Hoe reageert hij/zij op vreemden /bezoek?  slecht, onzeker en verdedigend
kan het dier alleen thuis blijven?  Ja, 6 uurtjes
igv kat:  is de kat alleen binnen gewend of ook aan buiten?  n.v.t.
Zijn er medische bijzonderheden?  Nvt

plaats waar dier verblijft: Zwolle

Geïnteresseerden in Tommie kunnen contact opnemen met de huidige eigenaar via:  Ellesleverink@hotmail.com