Tommie

Naam /namen: Tommie
Leeftijd(en):  3,5 jaar
Datum van laatste vaccinatie: Oktober 2020
Is het dier /zijn de dieren gechipt?  ja

Wij hebben een lieve kater geadopteerd uit Griekenland, drie jaar geleden. Het is een koket beest, nieuwsgierig, zelfverzekerd en is het liefst buiten en er op uit. Hij heeft bij ons buiten een groot territorium voor zichzelf gecreëerd, maar komt uiteindelijk altijd thuis om te eten en om bij te komen van zijn avontuur. Dan is hij het liefst bij ons in de buurt en slaapt waar wij zijn; in de woon- of slaapkamer.

Nu is er de afgelopen twee jaar een probleem ontstaan. Wij wonen midden in een grote stad. Tommie’s behoefte aan struinen en ontdekken is zo groot, dat hij bij gebrek aan tuinen en natuur, hier in deze stadsomgeving op ontdekkingstocht gaat in de woningen van de buurt. Sommige mensen verwelkomen zijn bezoek, maar begrijpelijk zijn er veel mensen niet gesteld op bezoek van een vreemde kat. Na een avontuur van twee jaar waarin wij voor mensen in de buurt allerlei oplossingen hebben bedacht om Tommie buiten te houden (kattenluikjes met chip, hordeuren etc.) zijn er ook mensen die hier niet aan willen en genoeg krijgen van zijn bezoekjes. Uit respect naar deze mensen en ook voor de veiligheid van Tommie, hebben wij onlangs in overleg met onze dierenarts besloten dat het beste voor Tommie is om een huis te zoeken in een omgeving met veel ruimte om buiten op pad te gaan. Het beste voor hem zou een landelijke omgeving zijn, of een buurt met veel & grotere tuinen.

Het is echt een buitenkat die niet binnen gehouden kan worden (dat hebben we uiteraard ook geprobeerd, maar is heel zielig om te zien hoe hij dan dagen achter het raam zit te miauwen). Bij ons gaat hij via het kattenluikje naar binnen en buiten wanneer hij zin heeft. Hij is gewend aan een gezinsleven; wij hebben kinderen en andere dieren (grote en kleine hond, nog een kat) en dat gaat allemaal prima. Maar hij is zo op zichzelf dat hij het ook goed zou doen in een huishouden zonder kinderen, met 1 volwassene of op een boerderij. Het is echt een jager, dus muizen krijgen bij hem geen kans.

Tommie is helemaal gezond, krijgt ieder kwartaal een worm- en vlooien-behandeling en gaat jaarlijks naar de dierenarts voor zijn inentingen.

Wij hopen dat we voor Tommie een fijne nieuwe landelijke omgeving kunnen vinden, waar hij lekker naar buiten kan en waar zijn nieuwe eigenaar kan genieten van dit prachtige dier.

 

AANVULLENDE INFO:

Hoe is de omgang met honden?  goed
Hoe is de omgang met katten?  goed
Hoe is de omgang met kinderen?  ja, vanaf baby leeftijd
Hoe reageert Tommie op vreemden /bezoek?  goed, allemansvriend
Kan Tommie alleen thuis blijven?  Ja, 8 uur (hele dag)
Is Tommie alleen binnen gewend of ook aan buiten?  ja, moet los naar buiten
Zijn er medische bijzonderheden?  Is helemaal gezond, onlangs nog bloed en urine getest
Is Tommie gecastreerd/gesteriliseerd: Gecastreerd

Plaats waar Tommie verblijft: AMSTERDAM
Geïnteresseerden in Tommie kunnen contact opnemen met de huidige eigenaar via:  offize@hotmail.com  | 06-25640933